Grčka
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Re: Grčka
Lepa Sitonija, Sarti odlična baza. Sigurno ću se vratiti da obiđem i ostale plaže.
Najviše mi se svidela Tigania (Hawai), Megaportokali i desno uvala od nje za koju retko ko zna, Kriartsi, Orange (deo do nudista)...
Kraj avgusta se odlično pokazao jer sam retko viđao naše.
Onaj lavirint puteva je ok uz Gmaps offline mada sa samog silaska sa asfalta posle km makadama na samom asfaltu je iscrtano na skretanjima, bela strelica za Tigania i crvena za Kriartsi ili kako se već zvaše.
Nikiti-Sarti odličan asfalt i krivine za peglanje kada nema gužve.
Najviše mi se svidela Tigania (Hawai), Megaportokali i desno uvala od nje za koju retko ko zna, Kriartsi, Orange (deo do nudista)...
Kraj avgusta se odlično pokazao jer sam retko viđao naše.
Onaj lavirint puteva je ok uz Gmaps offline mada sa samog silaska sa asfalta posle km makadama na samom asfaltu je iscrtano na skretanjima, bela strelica za Tigania i crvena za Kriartsi ili kako se već zvaše.
Nikiti-Sarti odličan asfalt i krivine za peglanje kada nema gužve.
- dejanvp
- Pridružio se: 07 Apr 2014, 17:25
- Garaža: Mercedes C200 Kompressor Sportcoupe, Fiat Brava 1,6 16v
Cudi me da nema nasih ljudi u Sartiju u tom periodu. Ja sam bio do 12. septembra dole i imao sam osecaj da sam u cg, na sve strane nasi. I meni je Tigania bila extra, obisao 8-9 plaza za 10 dana. Sarti takodje lepo mesto. Napisah par postova unazad, za Tiganiu i Klimatariju imas bas jednostavan put pored plaze Sikija, pa pored Limanaki i onih taverni onda gore uz brdo vozis obalom, kad stignes do nadvoznjaka levo skretanje tik ispred njega je Klimatarija a ako prodjes ispod njega i odmah desno se na njega popnes nailazis na te strelice koje te vode do Tiganie, par skretanja i vec si na njoj. Ne treba ti nikakva navigacija jer ne ides kroz lavirint. Najveci utisak ipak ostavila Mega portokali, ono je raj. Ja koji ne volim mnogo da provedem u vodi ostajao sam po sat vremena i vise i cim izadjem iz vode vec mi se opet ide
. Obisao jos Ahladu, Armenistis, Paradise, Orange, Plataniu...

- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Bilo je naših ljudi ali ja sam konstatovao po tablicama, većinom su bile Rumunske i Bugarske.
Išao sam na Tiganiu, Kriatsi i još na onu uvalu direktno sa magistrale jer me vodila nav a par dana kasnije na 5steps on the sand i Klimatariju onim lepo popločanim putem. Sad kada čitam tvoj post povezujem.
Lavirint mi je ok, dobar asfalt i zašto li ono napustiše nije mi jasno kada je sve gotovo, i prilazi do placeva, šahte, podeljeni placevi... ma sve.
Megaportokali baš lepa kada nema puno gužve i perfekt je ta uvala kada kreneš 50ak metara kroz borove ka Orange plaži. E tu mogu samo 3-4 suncobrana i skoro da nema niko a kombinacija borova hladovina tik uz plažu, 3x sam se vraćao i uživao.
Beach bar na Orange plaži krš, guma preglasna i krš a suncobrani kao kišobran.
Paradise takođe lepa ali pretrpana.
Razočarala me Karidi, kada je gužva bude mutnije od Dunava al sreća odosmo levo na one stene gde ima toplesa i bistro pa ne bi uzalud vožnja od Sartija.
Takođe me je oduševila Platanitsi tj kamp ispred Oranža. Milina, autom do plaže, nema gužve, čista voda...
Sarti fino mestašce, mrtvo posle 23.30 ali negde do magistrale je petkom i subotom rokao dobar house ali mrzelo me da tražim.
Smeštaj je bio fenomenalan, Fotini house u pitanju.

Išao sam na Tiganiu, Kriatsi i još na onu uvalu direktno sa magistrale jer me vodila nav a par dana kasnije na 5steps on the sand i Klimatariju onim lepo popločanim putem. Sad kada čitam tvoj post povezujem.
Lavirint mi je ok, dobar asfalt i zašto li ono napustiše nije mi jasno kada je sve gotovo, i prilazi do placeva, šahte, podeljeni placevi... ma sve.
Megaportokali baš lepa kada nema puno gužve i perfekt je ta uvala kada kreneš 50ak metara kroz borove ka Orange plaži. E tu mogu samo 3-4 suncobrana i skoro da nema niko a kombinacija borova hladovina tik uz plažu, 3x sam se vraćao i uživao.
Beach bar na Orange plaži krš, guma preglasna i krš a suncobrani kao kišobran.
Paradise takođe lepa ali pretrpana.
Razočarala me Karidi, kada je gužva bude mutnije od Dunava al sreća odosmo levo na one stene gde ima toplesa i bistro pa ne bi uzalud vožnja od Sartija.
Takođe me je oduševila Platanitsi tj kamp ispred Oranža. Milina, autom do plaže, nema gužve, čista voda...
Sarti fino mestašce, mrtvo posle 23.30 ali negde do magistrale je petkom i subotom rokao dobar house ali mrzelo me da tražim.
Smeštaj je bio fenomenalan, Fotini house u pitanju.

- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Ajmo neki predlog za sledecu godinu...prednost dajem mestima koja nisu komercijala. Ako toga jos ima u GR...
Bio na Zakintosu 2011-te, i svim mogucim mestima od Soluna do Keramotija (prakticno celu grcku ''sa desne strane'' Soluna obisao).
Bio na Zakintosu 2011-te, i svim mogucim mestima od Soluna do Keramotija (prakticno celu grcku ''sa desne strane'' Soluna obisao).
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Zapadna obala Peliona ima malo bezveznjikave plaže - ova mesta što sam prošao imaju mahom betonske molove, nešto sitnije tu i tamo bude prava plažica. Neka me neko ispravi ako grešim, pošto nisam obišao baš sve tamo. Tako da je istočna obala zanimljivija i sa lepšim plažama, ali računaj da ima puno krivina i da će to biti problem ako nekom bude muka u kolima. I pošto brdo ide odmah iz mora, da bi prešao u susedno mesto na par km obično moraš da ideš par desetina km gore-dole. U gornjem delu sam bio u mestu Damouchari, koje je simpatično - tipa Mama Mia, tu su uostalom i snimane neke scene iz filma, ali baš malo, za 5 min ga obiđeš. Agios Ionais je malo veći, spojen šetalištem sa susednim Papa Nerom, pa ipak ima malo više sadržaja. To malo više liči na klasično grčko turističko mesto, samo što nije ni blizu nakrcano kao severna Grčka. Posle sam bio u donjem delu u mestu u Katigiorgisu (Studio Avra), isto malo mesto ali ipak već od Damucharija, par taverni i kafića, 2 radnjice, pekara. Plaža je peščana, mada nema nešto hlada, tako da mi nismo ni sedeli na plaži nego na terasi smeštaja ili bazenu i silazili samo da se bućnemo. Tu preko dana dođe 2-3 brodića sa Skijatosa, pa napune mesto. Na južnom delu je mesto Platanija koje mi je izgledalo simpa, ima solidnu plažu mada pored mesta, na minut od zadnje kuće, a ispred kuća je mala luka. Možda bi mi to mesto bilo zanimljivije za sledeći put, ima malo više prodavnica i imaš koliko toliko više da prošetaš.
Ovo da ima puno krivina ne uzimaj olako ako neko od putnika ima problema sa mučninom, ali sa druge strane mislim da je to i razlog zašto Pelion nije pretrpan turistima koa sever Grčke. Do Volosa se lako i brzo stiže sve autoputem, ali posle imaš sat vremena skoro neprestanih krivina i prema severnom i prema kužnom delu.
Ovo da ima puno krivina ne uzimaj olako ako neko od putnika ima problema sa mučninom, ali sa druge strane mislim da je to i razlog zašto Pelion nije pretrpan turistima koa sever Grčke. Do Volosa se lako i brzo stiže sve autoputem, ali posle imaš sat vremena skoro neprestanih krivina i prema severnom i prema kužnom delu.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
O navigaciji dalje na viewtopic.php?f=32&t=207

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ima i zapadna obala lepe, šljunkovite plaže. Glifa, Kala Nera, Afisos, Milina.grujicd napisao:Zapadna obala Peliona ima malo bezveznjikave plaže - ova mesta što sam prošao imaju mahom betonske molove, nešto sitnije tu i tamo bude prava plažica. Neka me neko ispravi ako grešim, pošto nisam obišao baš sve tamo.
Mirno i toplo more, dužu osunčanost i zalazak sunca za horizont.