Biciklizam
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Re: Biciklizam
Koliko mrzim ovog Baxa jebote 

- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Oni koji voze tabulare uglavnom se ne zezaju s time...hoću reći vrlo malo rekretivaca vozi tabular. Voze trkači, ako pukne tabular, dođe vozilo i stave ceo nov točak za 30 sekundi.nikaragva napisao:Idi begaj, pa to je pravo mučenje, zezati se sa takvom gumom
Ne znam što Bax stavlja tabular nekoliko dana...meni kada su menjali trebalo im je koji sat ako je i toliko. To baš i nije guma u pravom smislu reči. Više se radi o "tkanini". Otkad su počeli da ih prave sa kompozitnim materijalima postali su mnogo čvršći...jedno vreme su skoro ispali iz upotrebe, pa su se vratili.
Mene lično tabular ograničava da krenem sa biciklom negde dalje van grada jer nemam prateću ekipu koja će da me opsulužuje i to je mana eksplotacije tabulara, ali zato bicikl ide jako brzo i fenomenalan je osećaj odsustva trenja kada se vozi po dobrom asfalutu...osećaj kao da se kliza po šinama.
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Tek ce te Baxa da ga mrzite kada ga budete gledali ali u ledja, niko ga ne moze stici sa takvim tockovima

E koliko je to dugo bila jedna od biciklistickih disciplina i u onoj SFRJ, ali eto danas je mnogi otkrivaju kao "nova" disciplina u biciklizmunidza napisao: Nego, svašta čovek može da nauči čačkajući po Guglu: postoji disciplina Cyclocross. Ladno postoje tabulari (tubulari) sa kramponima?

Evo kako se to radi da ispadne savrseno, ne moze da se montira za koji sat (mozda sa trakom).
https://www.youtube.com/watch?v=2DLSG2WT0mc
Na bajkerovaoj prvoj slici moze da se uoci da ne dolazi do idealnog naleganja tabulara na felnu, i to se kompenzuje viselojnim lepkovima.

Glavni pritisak da se smakne guma je upravo na spoljnim ivicama.
Takodje, sam za test zadnju gumu lepio sa Tigrokolom, u varijanti, namazi obe strane ostavi 15 min i slepi, ali mnogo slabije hvata, neuporedivo, u odnosu na prednju koja je nova, i uradjena po Continentalovom uputstvu, sa njihovim lepkom.
Stara stoji pozadi privremeno, posto ne mogu jos par nedelja da dodjem do druge nove.
BTW. jutros sam montirao ruckice koje mi je dao Kuzmanovic, savrsene su, osetno poboljsanje u odnosu na stare Univerzal.
PS. Rog specijalka, drugi bajs koji sredjujem ima 15 kg, sve mu je poskidano korpica, blatobrani, dinama, i opet je 6 kg tezi od narandzastog. Oba su celicni ram.
https://www.youtube.com/watch?v=2DLSG2WT0mc
Na bajkerovaoj prvoj slici moze da se uoci da ne dolazi do idealnog naleganja tabulara na felnu, i to se kompenzuje viselojnim lepkovima.

Glavni pritisak da se smakne guma je upravo na spoljnim ivicama.
Takodje, sam za test zadnju gumu lepio sa Tigrokolom, u varijanti, namazi obe strane ostavi 15 min i slepi, ali mnogo slabije hvata, neuporedivo, u odnosu na prednju koja je nova, i uradjena po Continentalovom uputstvu, sa njihovim lepkom.
Stara stoji pozadi privremeno, posto ne mogu jos par nedelja da dodjem do druge nove.
BTW. jutros sam montirao ruckice koje mi je dao Kuzmanovic, savrsene su, osetno poboljsanje u odnosu na stare Univerzal.
PS. Rog specijalka, drugi bajs koji sredjujem ima 15 kg, sve mu je poskidano korpica, blatobrani, dinama, i opet je 6 kg tezi od narandzastog. Oba su celicni ram.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- starac vujadin
Može i za koji sat...možda ne može tvoj Continental, ali moja Vittoria može.
https://www.youtube.com/watch?v=_Rjb-aWnbiY
Preporuka za far

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
I ovde prvi sloj suse do 24h, a posle jos gumu suse 24h, dakle opet 2 danastarac vujadin napisao:Može i za koji sat...možda ne može tvoj Continental, ali moja Vittoria može.

Bolje nego 7 u svakom slucaju...
- starac vujadin
Prvo sušenje je od 20 minuta do 24 h, a u realnosti je koji sat (jedanput kada su mi menjali je bilo sat vremena). Drugih 24h je finalno sušenje lepka, a za tih 24 vreme može i da se vozi, što sam i radio da bih dovezao bicikl dokuće. Been there, done that 
Ima razlike među tabularima.

Ima razlike među tabularima.
Ok verujem to sve, zato sam i hteo sam da to radim.
U svakom slucaju nije lose da moze i brze da se resi stvar.
U svakom slucaju nije lose da moze i brze da se resi stvar.
- starac vujadin
Verujem i ja tebi, jer ima razlika u montiranju i materijalima. Možda u praksi budeš spoznao neke prečice kod Continentala i tog bandaža. Recimo Vittoria se pumpa mnogo češće nego neki drugi. Ja kada sam gledao šta rade u Partizanu bilo je isto kao što rade ovi iz trkačkih timova na filmiću koji sma okačio, samo malo sporije jer nije bilo potrebe za žurbom.
Ne moraš da sečeš. Može da sa zavuče ispod torbice pre fiksiranja za bicikl. Izuzetno korisna stvarčica. Mrzim da nosim po sebi bilo šta kad vozim bajs. Imam onu malecku ispod sedišta koju sad više i ne koristim, stoje papirnate maramice samo za backup.Rakhil napisao:Torbica je i stigla sa Alija, i jeste taj da kazes malo visi nivo kvaliteta od obicnih kineza, samo mi se ne dopada pozicija bas. Telefon vredi trpati tu samo kad ides na duze voznje pa te zanima statistika, to sam mislio da isecem komplet
- Rakhil
Mudro zboris, moze ispod.
Jel ima neko bajs na prodaju ili zna da neko ima? Uslov je cena od 50-100 evra, da su 26 inca tockovi, da je u pristojnom stanju i da je minimalno krstena oprema za te pare (da ne bude MTB sa sestofazom i kaliperima npr)?
Jel ima neko bajs na prodaju ili zna da neko ima? Uslov je cena od 50-100 evra, da su 26 inca tockovi, da je u pristojnom stanju i da je minimalno krstena oprema za te pare (da ne bude MTB sa sestofazom i kaliperima npr)?
nidza napisao:stoje papirnate maramice samo za backup.

Zašto su tubulari brži od gume sa žicom?
Kakve su po tom pitanju one gume sa kevlarom, isto bez žice?
Koliko sam sa snimaka video, u ovom slučaju guma je mnogo više deo točka, nego kod nas i ne bi trebalo da baca, kao što naše gume znaju da bacaju, iako je felna savršeno izbalansirana.
- Rakhil
Jos jedno pitanje, gde se ima kupiti fotogrej naocara za bajs a da nije smrdljivi Planetbike?
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Ne znam sta ti je fotogrej, ali evo ti jos jedna (online) prodavnica za bajseve: http://www.totalbike.rs/odeca/naocare
Sent from my Alcatel One Touch Idol using Tapatalk
Sent from my Alcatel One Touch Idol using Tapatalk