Ratna tehnika
Re: Ratna tehnika
@Mladen7
Nisam video da je B-2 leteo, kazu ljudi da jeste. I to bas u noci 07.05. te 1999. godine. Elem, posto mi je vojna murija cucala pred vratima vise no sto su moji matorci bili na gajbi, ja sam te noci uzivao u studenjaku... Dok pola sudova nije olupano u sudoperi a ja i moja cimerka za tu noc pluca nismo iskasljali od dima koji je zalegao duz bivseg drugog bulevara. [FACE WITH MEDICAL MASK]
Sent from my HTC Desire 825 using Tapatalk
Nisam video da je B-2 leteo, kazu ljudi da jeste. I to bas u noci 07.05. te 1999. godine. Elem, posto mi je vojna murija cucala pred vratima vise no sto su moji matorci bili na gajbi, ja sam te noci uzivao u studenjaku... Dok pola sudova nije olupano u sudoperi a ja i moja cimerka za tu noc pluca nismo iskasljali od dima koji je zalegao duz bivseg drugog bulevara. [FACE WITH MEDICAL MASK]
Sent from my HTC Desire 825 using Tapatalk

dragan napisao:Ja se samo nadam da su ljudi koji prate ukapirali da su27 nije odgovarajuci ne jer "dok poleti, ubrza i napravi zaokret izaci ce iz Srbije" nego jer je nerentabilna platforma za nase potrebe i uslove.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Dragane lako je tebi da trolujes.
Nadam se da niko ne misli da je TGV los za relaciju Novi Sad - Sremski Karlovci, zato jer bi zakocio tek u Budimpesti.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Mislim na ex JSO helikoptere koji se raspadaju na Batajnici a koji su stigli sumnjivim kanalima iz Uzbekistana, Azerbejdžana ili Ukrajine.Mladen7 napisao:
O čemu pišeš, šta je prošvercovano ?Uroš S. napisao:Ušvercovaće opet pa kad dođe vreme za remont neće biti moguće zbog nepotpune ili krivotvorene dokumentacije...
Migovi koji su sada u sastavu RV Srbije nisu švercovani, a kada je trebalo raditi remont bile su sankcije, mada i da nisu bile pitanje da li bi im remont bio na vreme rađen-odnosno verovatno ne bi .
Inače i da se nabavljaju avioni sa zapada Miraži ili neki F vrlo bi pametno bilo imati kompletne delove za naredni remont u zemlji i ozbiljnu količinu raketa ,što je i plan sa ovim MiGovima.
Ako uopšte i stignu![]()
@Cica maco Hvala, inače B-2 je leteo i nad Srbijom tj SRJ ´99.
Napisao sam još pre par meseci, još se ložite na tu degensku priču o Migovima?
RN3 Pro via TT
- Mladen7
- Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon
Опет су могли бити ремонтовани и они и у функцији.
Шта је спречавало после 2000 те год да се то уради, вероватно неко " наш". Нико др за то није крив.
Дебилска прича и ложење ? Свака част на култури комуникације .
TT
Шта је спречавало после 2000 те год да се то уради, вероватно неко " наш". Нико др за то није крив.
Дебилска прича и ложење ? Свака част на култури комуникације .
TT
- Uroš S.
Nisu mogli. Neće niko da ti da potvrdu ako je sumnjivo poreklo airframea, prekucavani brojevi itd. Zato i stoje što im je istekao resurs 2010. a nemoguće ga je legalno produžiti jer nema adekvatne prateće dokumentacije za letelice.
Nije to stvar kulture, to je nazivanje stvari pravim imenom. Meni nije jasno kako neko može da se prima na tu priču. Pritom i da poverujem u nju moram biti protiv te i takve nabavke jer je nepovoljna, polulegalna, i štetna za javni interes.
RN3 Pro via TT
Nije to stvar kulture, to je nazivanje stvari pravim imenom. Meni nije jasno kako neko može da se prima na tu priču. Pritom i da poverujem u nju moram biti protiv te i takve nabavke jer je nepovoljna, polulegalna, i štetna za javni interes.
RN3 Pro via TT
Imaš predlog za nešto povoljnije, legalno i u javnom interesu?
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Znaci na to misle strucnjaci kada kazu da Rusima treba dati bazu u Nisu, na stacionirani nosac aviona, posto za drugi nemaju sredstava.Cica Maca napisao:U prevodu, teritoriju Belorusije koriste kao stacionarni nosac aviona.

Nisi odgovorio ni na prvi post, al evo iskoristicu priliku da te quote jos jednom.Heineken napisao:Lepo su sve ovo pisali ljudi i u HR ali dzaba kad mi ovde znamo pravu istinu..

Posto znas pravu istinu, sta mislis, da su Hrvati imali dovoljno da ponude da ne bi dobili to oruzije? Pa Rusija je priznala Hrvatsku cak pre Amerikanaca. To je for profit drzava.
Ne znam zasto je toliko tesko odredjenim ljudima da shvate. Tu se iskljucivo gleda interes i to male grupe ljudi, u prvom planu, pa u drugom planu tek interes drzave, a i taj u drugom planu je da bi se prvi duze odrzao. Da tamo postoji parlamentarizam i funkcionalna demokratija, bez znacajne korupcije, pa bi i verovao da bi odlucivali i zastupali i nas interes kao nazovi bratskog naroda. Ovako sve sto rade rade da bi se jos vise obogatili putinovi ortaci, bilo da se radi o preuzimanju NISa ili prodaji oruzija.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
- Uroš S.
Javni interes nema cenu, tako da ni povoljnije ne znači bolje i u javnom interesu. Pritom ovo nije povoljno, kako nam je prezentovano u javnosti. Komentarisalo se i ovde i na drugim mestima. Dovoljno je pogledati ekipu koja 'navija' za ovaj dil da bude jasno da to nije dobra kupovina. Tipa Lažanski i slični Vučićevi plaćenici i neznalice. Lik čita Wiki pred emisiju u kojoj je gost.Geza napisao:Imaš predlog za nešto povoljnije, legalno i u javnom interesu?
Ministar i Vlada nadležna za nabavku su dužni da se drže Ustava, a tamo ima odredbe o javnom interesu. I to što nema povoljnije nije razlog da se odredbe Ustava stava van snage. Onda nemaš avione, ali Ustav nikad ne kršiš kao što se ne jebu deca i ne rade slične stvari. Prosto nema opravdanja nikada.
RN3 Pro via TT
Očekivao sam nešto konkretno. 
Gripen - moderan, lep, skup.
FA-50 - jeftiniji, USA motor, sporiji, ali bi bio zanimljiv.
F-16 - neki polovnjak dolazi u obzir, neće nam prodati novi.
Eurofighter - preskup, komplikovan.
Rafale - preskup komplikovan.
Chengdu J-10 - nepoznat, povoljna cena.
FC 2000 - nepoznat, povoljna cena.

Gripen - moderan, lep, skup.
FA-50 - jeftiniji, USA motor, sporiji, ali bi bio zanimljiv.
F-16 - neki polovnjak dolazi u obzir, neće nam prodati novi.
Eurofighter - preskup, komplikovan.
Rafale - preskup komplikovan.
Chengdu J-10 - nepoznat, povoljna cena.
FC 2000 - nepoznat, povoljna cena.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Zapadnjaci vole udarati sankcije, mislim da bi i to trebalo da se uzme u obzir.
A eto, kako nije mogao da se zakon prekrsi oko tih Mi24, svakako drzava nije ispravna?
Sent from my m2 using Tapatalk
A eto, kako nije mogao da se zakon prekrsi oko tih Mi24, svakako drzava nije ispravna?
- Mladen7
- Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon
Ti kažeš nisu mogli i to je kao da je zapisano u kamenu, pa vrhUroš S. napisao:Nisu mogli. Neće niko da ti da potvrdu ako je sumnjivo poreklo airframea, prekucavani brojevi itd. Zato i stoje što im je istekao resurs 2010. a nemoguće ga je legalno produžiti jer nema adekvatne prateće dokumentacije za letelice.

Znači da rezimiramo ,mogli su se nabaviti kompletni MI-24 pod sankcijama, to je hteo neko da isporuči ,ali nemogu delovi da se nabave. -Potpuno netačno.
Ne bi bilo legalno ali dosta toga u tim poslovima i nije tako, a i mi kao zemlja nismo izuzetak, za to jesi u pravu.
Opet netačno ili vrlo konfuzno. Kao saopštenje partiskog komesara.Uroš S. napisao: Pritom ovo nije povoljno, kako nam je prezentovano u javnosti. Komentarisalo se i ovde i na drugim mestima. Dovoljno je pogledati ekipu koja 'navija' za ovaj dil da bude jasno da to nije dobra kupovina. Tipa Lažanski i slični Vučićevi plaćenici i neznalice. Lik čita Wiki pred emisiju u kojoj je gost.
Komentarisao ko, neki veliki stručnjak, da je nepovoljno. Rekao ti i još par ljudi .To bi trebalo biti validnija procena od ljudi koji su godinama u tim vodama, izvini ali je besmisleno. Može da ti se ne dopada nečija politička opredeljenost ali da se to povezuje sa nečijim znanjem je prilično divljački, ni meni se neke stvari ne dopadaju(slično kao i tebi) ali zaista ne mogu da nekoga okarakterišem odjednom kao neznalicu jer mi se ne dopada negov politički izbor.
Bilo šta da se nabavlja tj da se dobiju avioni, ali da se radi remont dizanje na viši standard- zatim da se kupe kompletni rez delovi za sledeći, i ozbilna količina raketa košta dosta .
Šta god i od koga god da se nabavlja.
Po jednom avionu sve ove druge radnje i nabavke prelaze cenu samog polovnog aviona.
Što se tiče javnog interesa i ostalih pravnih pojmova u to nisam upućen i to neću komentarisati, ali znam kako pravnici kada hoće mogu svašta da ispeglaju da bude ok.
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
@ Dusan
Dobili bi naravno isto kao sto su dobijali od glavonja iz BG manje vise sve sto su hteli
Ti stvarno mislis da meni to nije jasno??
Ali nisu dobili!! U clanku kazu da su Rusi isporucili, a to jednostavno nije istina zato sam i reagovao na taj retardirani clanak!
Ovo sad postaje prica sta bi bilo kad bi bilo....
Dobili bi naravno isto kao sto su dobijali od glavonja iz BG manje vise sve sto su hteli

Ali nisu dobili!! U clanku kazu da su Rusi isporucili, a to jednostavno nije istina zato sam i reagovao na taj retardirani clanak!
Ovo sad postaje prica sta bi bilo kad bi bilo....
Da li jesu isporucili ili nisu, malo je bitno sada. Bitno je da bi svakako isporucili da je cifra bila zadovoljavajuca. Nas preveslavaju i Rusi i Zapad, svakodnevno. Vodju su podrzali i jedni i drugi. Ali se samo o jednima prica kako su braca i kako brane nas nacionalni interes, sto je totalna glupost.
Ni od jednih, ni od drugih nista dzabe dobiti necemo. Ali mi biramo u kom smeru idemo, da li gradimo drzavu kao Rusi sto su svoju izgradili ili kao sto su npr. Austrija ili Nemacka.
Ni od jednih, ni od drugih nista dzabe dobiti necemo. Ali mi biramo u kom smeru idemo, da li gradimo drzavu kao Rusi sto su svoju izgradili ili kao sto su npr. Austrija ili Nemacka.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Ako nista, braca su jer su Sloveni, jel tako?
Zasto je los taj dogovor vezan za avione? Dobro njima, dobro nama.
Zasto nam ne daju Kinezi, Amerikanci, Nemci, Francuzi avione pa da platimo remont i modernizaciju? A upravo njima su date privilegije, osim prvonavedenih.
Zasto je los taj dogovor vezan za avione? Dobro njima, dobro nama.
Zasto nam ne daju Kinezi, Amerikanci, Nemci, Francuzi avione pa da platimo remont i modernizaciju? A upravo njima su date privilegije, osim prvonavedenih.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Cek, kakvi sad Suhoji 27, zar nisu uzeli Migove 29?
Nisam u toku.