Motorna ulja

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Motorna ulja

Post od nidza »

Preporuka je naravno sigurica. Plus, ukoliko se poklopi sa pozitivnim ocenama na testovima, ja drugo ne bih ni gledao.

Ušteda je premala kolika šteta može da se napravi ukoliko se baš ne gleda šta se sipa i ne poštuju preporuke.

Naravno, ko zna za dobre alternative, da nisu neki škart ili falsifikat, moze da napravi posao, ali ja recimo ne eksperimentišem..

Tapatalk Pro
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Castrol EDGE je recimo 2 puta jeftiniji nego Mobil ESP Formula, a oba odgovaraju specifikaciji.
U Nemackoj mi sipali Edge, ovde mi sipaju ESP, u ovlascenim servisima, i ja sam, cim sam kupio auto, uzeo ESP, ali ne mogu da kazem da je bolje za Mercedes, i da je Mercedes pravio motore po specifikaciji Mobila. Lepo pise koji standard odgovara, i koja ulja to ispunjavaju.
Naravno da ima bolje i losije ulje, ali to nema veze sa preporukom proizvodjaca.
To je cist marketing, to jest deal izmedju brenda automobila, i brenda ulja.
Ili Mercedes mozda pravi motore za NIS gorivo?
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
MARKO-VW
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2014, 17:00
Garaža: Audi A6 C6 Restyling; VW Passat B5

Post od MARKO-VW »

Slažem se da ima marketinga u velikoj meri, ali držim se i onoga: ''zašto ja da budem pametniji od fabrike''?
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Pa nisi pametniji, jednostavno gledas testove ulja, da vidis koje je bolje, od onih koja odgovaraju tvom motoru, a ne ono sto je proizvodjac rekao, zbog nekog medjusobnog dila koji imaju sa proizvodjacem :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Ima dobrih testova, slažem se. Takođe cena često nije faktor kvaliteta. Doduše, preporuka fabrike je i dalje sigurica ako se ne poznaje tematika.

Tapatalk Pro
MARKO-VW
Reactions:

Post od MARKO-VW »

Nisam pratio testove, čitao sam Stalker blog, ali i dalje ne vidim valjan razlog da prestanem sa korišćenjem Castrola EDGE.

Preporučeno od fabrike, moja iskustva se podudaraju i to je to.

Jedino da ne mogu da nađem Castrol original, prešao bih na Mobil, Motul, neko sa pumpe, recimo MOL Dynamic...
KDman
Banned
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 22:14

Post od KDman »

Ako budeš koristio Castrol ti ćeš se lepše osećati... A tvoj auto manje lepše.
Batalite te Kastrole, katastrofa divljaci! Za duplo manje pare postoji mnogo ulja korektnijih. Baš svako ulje koje ima VW normu je fabričko. Pa VW im je dao tu normu! Nije Opel ni Lada! Nego baš VW! Samo se držite originalnih proizvoda.
MARKO-VW
Reactions:

Post od MARKO-VW »

Nisam baš siguran, nisam primetio da bilo kom automobilu nešto fali :citamknjigu:

Evo, Passat B5, gazi skoro 400000km i nema nikakvih problema...
KDman
Banned
Reactions:

Post od KDman »

Evo ja imam Škodu i na 130 hiljada jede ulje Castrol. Od kada je kupljena na njemu je bila. Sad sam prvi put ušao u prodavnicu, dobar dan teba mi mot ulje 5-40 sa VW normom tom i tom, najjeftinije. Kaže od jeftinih stranih imam ELF i Total, ELF jeftiniji oko 100 dindži. Ja uzmem total, nešto mi taj ELF bzveze. I total toši u pola manje od Kastrola!
Sledeći put uzimam ELF. Oba sigurno originali.
MARKO-VW
Reactions:

Post od MARKO-VW »

Šta znači ''jede''? Potrošnja ulja je normalna stvar, 1,5l na 10000km, zavisi i od načina vožnje.

Da ne pominjem da mora biti original.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Potrošnja ulja nije parametar koji ima veze sa kvalitetom podmazivanja motora.

Tapatalk Pro
KDman
Banned
Reactions:

Post od KDman »

Ma nema veze potrošnja ulja sa mazanjem, samo meni propao motor, katalizator i lamda sonda od ulja zvano Castrol, koje je ne sumnjam vlasnik pre mene skupo platio u ovlašćenom servisu.
Katalizator kupio polovan, lamda isto, još samo motor i OK. Jebo ih Kastrol.
Ima da se kupi ona Optima u crnim kutijama, nju najviše toše motori, pa vam onda nju preporučujem. Biće izgleda najbolje mazanje a jeftinije od originala :kezo:
Poslednja izmena od KDman u 27 Jul 2014, 17:22, izmenjeno 1 put ukupno.
MARKO-VW
Reactions:

Post od MARKO-VW »

+1
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Modrica uopšte nije loše ulje. Kada bi imali toliko vremena mogli bi napraviti test i videti da će taj pasat preći 400000km da njim isto kao i sa kastrolom.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

KDman napisao:Evo ja imam Škodu i na 130 hiljada jede ulje Castrol. Od kada je kupljena na njemu je bila. Sad sam prvi put ušao u prodavnicu, dobar dan teba mi mot ulje 5-40 sa VW normom tom i tom, najjeftinije. Kaže od jeftinih stranih imam ELF i Total, ELF jeftiniji oko 100 dindži. Ja uzmem total, nešto mi taj ELF bzveze. I total toši u pola manje od Kastrola!
Sledeći put uzimam ELF. Oba sigurno originali.
Total više ne postoji, bar ne pod tim imenom, sjedinili su se sa Elf-om i prodaju se pod tim imenom, čisto da te ne zbuni kad sledeći put budeš kupovao ulje :)
Odgovori