Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Post od Sloba »

Jbt, prica je krenula od klasucne porodicne kuce u Srbiji, a stigosmo do Donalda Trampa. :D Ok, sve moze, i na dnu okeana, podrzavam, ali se drzim onog o cemu se radi.

Sent from my HTC One V
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

swemir napisao:Na pesku mozes naoraviti 100 spratova uz odgovsrajucu pripremu i temelje nece biti sleganja./ tolerantnom opsegu.
To mi je uvek bilo fascinantno. Gledao sam kako su pravili NBG blokove, naprave kao bazen oko sajta gde će biti zgrada i onda nalivaju vodom zasićenom peskom i tako se to slegne valjda da nema lufta između i onda napraviš 22 sprata na močvari.

Čuo sam u nekoj emisiji, ako sam dobro čuo, da težina zemlje iskopane pri gradnji temelja mora da bude u srazmeri ili jednaka sa težinom koju će imati objekat koji će se tu izgraditi? Kapiram da nije baš tako jednostavno ali me zanima da li sam dobro razumeo u suštini?
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

ja koliko znam sve ili vecina zgrada na NBG je fundirana na sipovima, mozda gresim..

@Sloba
pa i za porodicne kuce treba da se radi ispitivanje terena, sad sto je ljudima zao da daju 2.000eura i zbog toga rizikuju to je drugi problem... ali bar vibro ploce/valjci se podrazumevaju, kod vecih objekata(hala) se ostavljaju dilatacije, ali za sneg moram da priznam da sam prvi put cuo :mrgreen:
Sloba napisao:Da, necemo se ubedjivati posto sam ja u prvom postu zimu i sneg pomenuo iskljucivo zbog sleganja, dok se ti kacis iskljucivo za susenje i "one" masine... One... Sleganje ne pominjes posto se konstrukcije slezu samo kada ih naprave oni sa osam razreda, inace ne...

Sent from my HTC One V
sleganje je zanemarljivo i do njega moze doci i posle par godina, tako da nema svrhe cekati sneg.
ne znam sta hoces da kazes, lepo sam napisao da ako zuri sa useljenjem ubaci par masina i nastavi sa radovima posle malterisanja... ne znam im stvarno strucan naziv, zovuih masine za isusivanje

Slika
Poslednja izmena od ADrei u 26 Sep 2014, 23:46, izmenjeno 2 puta ukupno.
pedjaks
Reactions:
Pridružio se: 27 Avg 2013, 21:07

Post od pedjaks »

Kupio bih stan u Beogradu do nekih 40.000. Narednih 10 godina bih ga iznajmljivao. E sad koje lokacije traziti?
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Mislis izdavao.
Zavisi koji deo grada hoces, ali generalno, naka prosecna kvadratura koju mozes da dobijes za te pare je oko 30 m2.
Ako hoces tako manji stan da izdajes, onda gledas da bude blizu nekog faksa ili neceg slicnog.
Ako hoces da izdajes malo ozbiljnije, to jest, ne klincuriji, onda gledaj da ima resen parking.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Smatram da se kuća slegla već koliko-toliko i da malterisanje neće biti problem.
Nisu ni sušači loša ideja, ali ne bih sa njima dase igram - neka se sve to osuši prirodnim tokom. Ne žurim, a i ne zavisim od nekog profita da bi useljavao sad pa sad. :thumbup:
Napomenuću samo nekoliko primera novogradnje u SM: drugar je prošle godine kupio stan u zgradi koja se počela graditi u martu, a završena u oktobru. Naravno da su pustili i grejanje, a spolja je kao izolacija postavljen stiropor, možda 10 cm. I naravno, pojavila se vlaga (zidovi su počeli da isparuju, ali vlaga ne prolazi kroz stiropor, nego se vraća unutra) i desilo se to da je cela porodica dobila bronhitis.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ma novogradnje u Srbiji su uglavnom :kuku:
Kao da su ih projektovali i vodili gradnju oni sa osnovnom skolom.

A da je moguce da ide brzo, moguce je. Ovde citav blok zgrada zavrse za godinu dana i sve bude odlicno.
Korisnikov avatar
rade74
Reactions:
Pridružio se: 31 Mar 2013, 17:29

Post od rade74 »

Martin napisao:Smatram da se kuća slegla već koliko-toliko i da malterisanje neće biti problem.
Nisu ni sušači loša ideja, ali ne bih sa njima dase igram - neka se sve to osuši prirodnim tokom. Ne žurim, a i ne zavisim od nekog profita da bi useljavao sad pa sad. :thumbup:
Napomenuću samo nekoliko primera novogradnje u SM: drugar je prošle godine kupio stan u zgradi koja se počela graditi u martu, a završena u oktobru. Naravno da su pustili i grejanje, a spolja je kao izolacija postavljen stiropor, možda 10 cm. I naravno, pojavila se vlaga (zidovi su počeli da isparuju, ali vlaga ne prolazi kroz stiropor, nego se vraća unutra) i desilo se to da je cela porodica dobila bronhitis.
Koja je to zgrada?Ko je radio tu zgradu?
Slusam price kako ne vljaju Cigine,Micine ...
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:

Post od Martin »

Kod bolnice - ispred medicinske škole.

Послато са GT-I8260 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

tu su izgleda sve zgrade krsh. ja sam bio u jednoj u kojoj sam cuo udaranje kasika u tanjire na spratu iznad :kezo:
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

Tako je kod vecine novoizgradjenih zgrada a posebna prica je sam kvalitet gradnje u zadnjih 8 godina. ;)
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
rade74
Reactions:
Pridružio se: 31 Mar 2013, 17:29

Post od rade74 »

Martin napisao:Kod bolnice - ispred medicinske škole.

Послато са GT-I8260 уз помоћ Тапатока
Jel to one crvene?Izgradjene na Robikinom placu?
Ovu u SM je ludilo,ali i u celoj Srbiji.
Tu najbolje kupiti stan u zgradi koja je radjena 90 ih.U SM jedibo takvih zgrada ima na Kamenjaru.
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:

Post od Martin »

Uglavnom, kupiti bilo šta a da nije novogradnja. Kupiš po povoljnijoj ceni (max 600e/kvm), uložiš par hiljada evra u renoviranje i imaš pravi stan. Meni je to bio plan pre gradnje - ukoliko bi neki stan bio u opciji kupovine.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

:plusone:

U NS-u ima brutalnih starih stanova i za cenu novogradnje se moze pazariti takav i srediti tako da bolji pozeleti ne mozes...
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

To jeste, ali pod teško ostvarivim uslovom - da zgrada nije krš. Šta ti vredi kraljevski apartman u starudiji od zgrade, a takvih je i u NS i u BG ogroman procenat.
Odgovori