VW Golf VII

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: VW Golf VII

Post od Paja »

Markoni ma naravno, ako odeš u salon biće jeftinije, kao što će biti i svaki Golf jeftiniji od cenovnika, ali govorimo u globalu koliko je Golf pojeftinio.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Pa i golf je zvanično 17,000 a ovo od 15,500 je akcijska cena koja će verovatno ostati zauvek.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Glupo je diskutovati aktuelnu cenu, jedino logicno objasnjenje je trenutna situacija na trzistu a ovo je jasan dokaz koliko je ozbiljna situacija, kupaca je malo a konkurencija je velika i ovo je odlican potez VW-a, golf se istice jer je po prvi put kao potpuno nov model na trzistu postao cenovno konkurentan u segmentu sto cini odlicnu kupovinu, prosto
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Nisam preterano upoznat sa cenama, ali ~15000€ za novog Golfa, auto iz C segmenta, sa više nego obicnom opremom je :o
Po onom što sam video na slikama (zaxspeed postavio posle test vožnje), korak više je napredovao u enterijeru, više vuče na Audi nego VW, i to mi je pozitivno.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Stevo, koliko bi ti da kosta C segment?
Mnogo smo se mi istripovali sa ovim cenama zadnjih par godina, koje su rezultat konstantnog pada prodaje i inace marginalnog srpskog trzista. Slazem se ja da nijedan auto ne vredi punu cenu i da se uvek tu i fabrika i dileri lepo ugradjuju, ali to je potpuno druga tema.
Kad sam ja dumao sta da kupim u C segmentu, godinu dana sam se vrteo po salonima i za tih godinu dana je Focus pao 1500 evra, i30 isto tu negde itd, a sve su to bili modeli na zalasku tada. Pasce i Golf, ali Golf je tek izasao i treba da bude skuplji od, recimo, Megana koji je na trzistu odavno i uskoro ce biti zamenjen. Ovo je bez ulazenja u kvalitet i statijaznam, prosto novo uvek bude skuplje dok je novo i zanimljivo. Odnos kataloske i akcijske cene zaboravite kao merilo, moj auto je kostao 16500 po katalogu a prodavan je za 12500, sve je to bullshit.
Osvrnuo bih se na nesto sto cesto pominjemo, a to je neopravdanost cena novih i polovnih VW-ova. Ljudi, trziste ne moze da gresi toliko mnogo i toliko dugo: ako ta kola kostaju 20-30% vise od konkurencije a prodaju se isto ili bolje, znaci da toliko i vrede. Sigurno ima primera da neko kupi Golfa i kad je mogao da napravi bolji izbor za licne potrebe, ali to su izuzeci od kojih mi cesto pravimo pravilo i stereotip. Ovom trzistu, a koliko vidim i vecini drugih, Golf u celini radi posao najbolje i zato tako dobro ide, tacka.
Posto sam u sustini nahvalio Golfa, idem da klecim na kukuruzu jedno pola sata da okajem grehe...
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Rakhil,s obzirom da je Steva imao pozitivno misljenje o ceni Golfa ako se ja ne varam,mislim da si dzabe pisao te umotvorine :kezo:
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Ma za Stevu je samo prva recenica, ne ceo post (ja sam bas stekao utisak da mu je misljenje negativno, sacekacemo da nam razjasni).
Mogao si slobodno da kazes "proseravanje" umesto "umotvorine", ne bih se ja naljutio, znas me :mrgreen:
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Hahaha :D
Nije proseravanje,bas naprotiv,nego sam stekao utisak da si ceo post napisao zbog Stevinog misljenja da je GOlf za 15.000e precenjen,a ja mislim da je bas suprotno mislio :)
Generalno se slazem za pad cene,ali se takodje ne slazem da su ranije bile ok cene,a sada nenormalno male.
Iskreno,iz generacije u generaciju je malo po malo skakala cena dok nismo dosli do toga da neko mora da da 1/3 svoje daleko iznadprosecne plate da bi vozio klot Megana...
Da,znam da se ne formira cena prema nama,ali generalno su korporacije sve pohlepnije,postoje i oni grafikoni sa platama radnika i direktora od 70-ih do danas...
Samo dizu cene za sve po malo i mislim da ova kriza sluzi da ih malo spusti na zemlju...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Jedan po jedan baloni pucaju.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Ma slazem se, napisah da je apsolutna vrednost auta i njegova cena potpuno druga tema, ovde sam se drzao odnosa Golf-ostali bez ulazenja u cifre.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Rakhil napisao:Stevo, koliko bi ti da kosta C segment?
Mnogo smo se mi istripovali sa ovim cenama zadnjih par godina, koje su rezultat konstantnog pada prodaje i inace marginalnog srpskog trzista. Slazem se ja da nijedan auto ne vredi punu cenu i da se uvek tu i fabrika i dileri lepo ugradjuju, ali to je potpuno druga tema.
Kad sam ja dumao sta da kupim u C segmentu, godinu dana sam se vrteo po salonima i za tih godinu dana je Focus pao 1500 evra, i30 isto tu negde itd, a sve su to bili modeli na zalasku tada. Pasce i Golf, ali Golf je tek izasao i treba da bude skuplji od, recimo, Megana koji je na trzistu odavno i uskoro ce biti zamenjen. Ovo je bez ulazenja u kvalitet i statijaznam, prosto novo uvek bude skuplje dok je novo i zanimljivo. Odnos kataloske i akcijske cene zaboravite kao merilo, moj auto je kostao 16500 po katalogu a prodavan je za 12500, sve je to bullshit.
Osvrnuo bih se na nesto sto cesto pominjemo, a to je neopravdanost cena novih i polovnih VW-ova. Ljudi, trziste ne moze da gresi toliko mnogo i toliko dugo: ako ta kola kostaju 20-30% vise od konkurencije a prodaju se isto ili bolje, znaci da toliko i vrede. Sigurno ima primera da neko kupi Golfa i kad je mogao da napravi bolji izbor za licne potrebe, ali to su izuzeci od kojih mi cesto pravimo pravilo i stereotip. Ovom trzistu, a koliko vidim i vecini drugih, Golf u celini radi posao najbolje i zato tako dobro ide, tacka.
Posto sam u sustini nahvalio Golfa, idem da klecim na kukuruzu jedno pola sata da okajem grehe...
Objasnio covek :klanjamse: Konacno da procitam nesto objektivno o VWu od nekog ko nije njegov fan :doubleup:
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

heroj gde je taj grafikon za plate zanima me bas ...

nema kapitalizma bez komunizma...

mislim straha od komunizma :)

a da nebude off

http://www.youtube.com/watch?v=-i9o1bh0ODA
Poslednja izmena od swemir u 02 Dec 2012, 01:51, izmenjeno 1 put ukupno.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Meni ovo super izgleda.
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

nuk napisao: ...golf se istice jer je po prvi put kao potpuno nov model na trzistu postao cenovno konkurentan u segmentu sto cini odlicnu kupovinu, prosto
Rizikujem da me možda shvatite kao neobjektivnog simpatizera brenda, ali moram da istaknem:
- VW je uvek bio cenovno konkurentan, a to znači da je ponuđeno bilo adekvatno ceni
Rakhil napisao: Ljudi, trziste ne moze da gresi toliko mnogo i toliko dugo: ako ta kola kostaju 20-30% vise od konkurencije a prodaju se isto ili bolje, znaci da toliko i vrede. Sigurno ima primera da neko kupi Golfa i kad je mogao da napravi bolji izbor za licne potrebe, ali to su izuzeci od kojih mi cesto pravimo pravilo i stereotip. Ovom trzistu, a koliko vidim i vecini drugih, Golf u celini radi posao najbolje i zato tako dobro ide, tacka.
To je to, čovek objasnio...
Odgovori