Hot hatch

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Re: Hot hatch

Post od Markoni »

Floyd napisao:
Markoni napisao:Pa konkretno u ovom slucaju koji sam pitao to nije bas tako. TSI povlaci u svim rezimima bolje od TDIa, na duzem ubrzanju ga bukvalno demolira.
Kako će GTI da demolira GTD, isto će tako i R da demolira GTI a oba će da demolira M135i. Da li to sad znači da GTI nije HH?
GTD jeste HH a to što je GTI brži je isključivo posledica veće snage a ne goriva koje se sipa u rezervoar.

Mene samo čudi kako vas ne mrzi da nekim čudnim teorijama menjate jasne definicije.
Stalno izokreces moje reci odnosno izvlacih ih iz konteksta. Kao sto sam napomenuo ranije moj stav je da je Swift Sport sa 130 KS bolji HH od bilo kog dizela sa 170+ KS, samim tim mi nije odlika boljeg HHa to sto je brzi. Vi koji ne volite HHeve i automobil vam je prevozno sredstvo ne mozete to ni da razumete, i ne treba, glupo bi bilo da ih svi vole. Ovo sto sam pisao za TSI vs TDI je bila diskusija sa ftj-om povodom njegovih tvrdnji kako dizel bolje povlaci...
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

@DW Tvoj je blago podgrejan :kezo:
Vehicles of this class are based on family-oriented automobiles, and are equipped with an uprated more powerful internal combustion engine, improved suspension, and may also include additional 'aerodynamic' body parts and larger wheels and tyres. Front-mounted petrol engines, together with front-wheel drive, is the most common powertrain layout, although some can be specified as diesel-powered, and rear or four-wheel drive hot hatches are also available.
Da rezimiram ja iz ovog zakljucujem da je hot hatch svaki hatchback koji pod haubom ima snazniji agregat iz ponude tog modela zajedno sa sportskim ogibljenjem.
Znaci ne vidim razlog da astra 1.6t sa sportskim ogibljenjem ili bmw 120d sa M paketom nisu hot hatchevi, to sto se nekom svidja ili ne svidja konkretan auto, motorizacija ili njegovo ponasanje nije razlog za deklasifikaciju istog.
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Aj da se mi lepo vratimo na staru dobru temu dizel vs benzin, koga još interesuju hatchbackovi :)

Šta je bolje dizel ili benzin? Jel ima neko da vozi jedno a da kaže da je drugo bolje?
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ja volim benzin, ali mom stilu voznje vise prija dizel iako imam HH!!! :kezo:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Neo
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2013, 22:11
Garaža: Toyota Rav4

Post od Neo »

WH, ne HH :kezo:
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

SAd se zagrejao i sad je HH! :besan: :mrgreen:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

RH (Rusty Hatch) :kezo: :mrgreen: :delete:
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Do tog stadijuma jos nije stigao :kezo:

EDIT:
samo se vi zahebavajte :cool!:
http://fastestlaps.com/cars/opel_astra_16_turbo.html
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

ftj napisao:Aj da se mi lepo vratimo na staru dobru temu dizel vs benzin, koga još interesuju hatchbackovi :)

Šta je bolje dizel ili benzin? Jel ima neko da vozi jedno a da kaže da je drugo bolje?

To i ja tvrdim...benzin je puno bolji
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Hot hatch

Post od Floyd »

Markoni napisao:Stalno izokreces moje reci odnosno izvlacih ih iz konteksta. Kao sto sam napomenuo ranije moj stav je da je Swift Sport sa 130 KS bolji HH od bilo kog dizela sa 170+ KS, samim tim mi nije odlika boljeg HHa to sto je brzi. Vi koji ne volite HHeve i automobil vam je prevozno sredstvo ne mozete to ni da razumete, i ne treba, glupo bi bilo da ih svi vole. Ovo sto sam pisao za TSI vs TDI je bila diskusija sa ftj-om povodom njegovih tvrdnji kako dizel bolje povlaci...
Nije mi bila namera da ti izvrćem reči nego samo, svo vreme pokušavam da kažem da je GTD dizel HH a ne običan dizel hatch kao npr. klot 120d. Ok, jasno je da se tebi više svidja vožnja benzinca, konstantan rad menjačem, teranje u visoke obrtaje itd. ali sve to nije dovoljan razlog da GTD diskvalifikuješ iz kategorije kojoj pripada.
ftj napisao:Šta je bolje dizel ili benzin? Jel ima neko da vozi jedno a da kaže da je drugo bolje?
Sa 6 cilindara i više, definitivno benzin. Kod 4-cilindraša je klizavo ali ja bih opet birao TD :)

Da li je po vama ovaj auto HH?

http://www.youtube.com/watch?v=zLm7VONJdZM
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Au sunce ti jebem koliko teoreticara, i astra 1.6t postade hh :kezo:

Walkeru bez uvrede znas da ne mislim nista lose... :)
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Naravno :)
Ja vec rekoh da je moj samo brz porodicni hecbek :D
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Dobro bre ljudi... Očigledno se složiti nećemo. Ajmo da završimo sa ovim i da idemo dalje.

Meni jeste uživanje da peglam dizelku i po stazi, nekom nije, pošteno. Poštujem svačiji izbor. Da smo svi zapravo u pravu govori u prilog činjenica da za svakog od nas zapravo postoji odgovarajući HH.

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
sale vti
Reactions:
Pridružio se: 06 Okt 2012, 09:37
Garaža: sivi auto

Post od sale vti »

To ce ti biti uzivanje sve dok ne sednes u HH na stazi, pa kad ti se lice bude izoblicilo od osmeha posle voznje zaboravices dizela i stazu u jednoj recenici. :rofl:
Honda Undetected Garage
https://www.facebook.com/profile.php?id ... &ref=br_tf" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Cp6uH
Reactions:
Pridružio se: 28 Jan 2013, 13:50
Garaža: Toyota Corolla TSn
Kontakt:

Post od Cp6uH »

:plusone:
Odgovori