Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Rakhil »

samo polako napisao:Rahkil kojem osnivaču kad je Pošta akcionarsko društvo, ako sam ja u pravu?
Zato je bilo svima koji imaju akcije.
Rakhil napisao:Nece biti, nego ne smeju. Procitaj sta pise u zakonu o postanskim uslugama pa javi jel ima monopola nekog tu mozda.
Kao onda ti drugi rade uopšte? Krše li zakon? :zbunjen:
Posta je javno preduzece. Probaj da kupis akcije poste pa ces videti. Bonus je trazen od sindikata i aktuelna prica je da ce biti podeljen linearno svima, bez obzira na rad i zalaganje. To je neodbranjiva glupost.

Drugi servisi smeju da nose posiljke, ali posta ima monopol nad osnovnim postanskim saobracajem. Ne kazem da je to nuzno lose resenje, ali je tako.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Laki021 napisao:A ti pogledaj kako je to sa notarstvom uradjeno u drugim zemljama, pa da li je moguce da to samo u Srb ne moze tako??? Evo u Ch sve to odavno rade notari a advokati ne strajkuju, neverovatno. I ja se zalazem da se samo inzenjerima dozvoli da menjaju sijalice, zamena sijalice bi se naplacivala 200e po komadu, a predlazem strajk dok se zahtevi ne ispune, pa da cela zemlja bude u mraku, ebi ga samo branimo svoje.

Ali sta god da je, ucena nije prihvatljiv vid pregovora.
Sad vidim da si editovao post pa da ti odgovorim.

Advokatura nema ništa protiv uvođenja notara. Oni treba da postoje i trebalo ih je ranije uvesti.
Ali ima protiv da oni imaju monopol na sačinjavanje ugovora iz 101 razloga. Advokatura nikada nije imala monopol na ugovore. Ugovor si mogao da napišeš sam, da ti napiše komšija koji radi u opštini..... ili da platiš advokata. Sada moraš da platiš notaru da ti napiše ugovor sve i da si profesor obligacionog prava. Ovakvo rešenje postoji samo u BiH i CG.

Notari treba da overe ugovor koji je sačinio advokat ako je zakonit.

Reci mi koji štrajk nije ucna?
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Eto, dao si se isprovocirat....
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Nisam.

Dao sam mu materijal pa nek misli, a pisao sam zbog drugih.
Odo na sastanak pa ti se javljam za kafu.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Rakhil napisao: Posta je javno preduzece. Probaj da kupis akcije poste pa ces videti. Bonus je trazen od sindikata i aktuelna prica je da ce biti podeljen linearno svima, bez obzira na rad i zalaganje. To je neodbranjiva glupost.

Drugi servisi smeju da nose posiljke, ali posta ima monopol nad osnovnim postanskim saobracajem. Ne kazem da je to nuzno lose resenje, ali je tako.
Nisam siguran da je javno preduzeće.
Građani imaju 5 akcija koje nisu izašle na tržište akcija i kada Pošta posluje pozitivno dobiju dividendu.
Kao nikaragva.
Većinski vlasnik akcija je država.
Sindikalac se bori da svi radnici dobiju podjednako od ostatka kolača, 70% je uzela država.

Druga stvar je što država radi to što radi i što mi smatramo da su to još uvek javna preduzeća.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Ti nisi siguran, a ja jesam. Zasto raspravljas ako nisi siguran, a treba 20 sekundi da pogledas na APR-u?

Gradjani nemaju akcije poste, otkud ti to?

ZAsto bi svi radnici dobili jednak deo kolaca? Jesu li svi radili jednako? Zasto bi dobili ista preko plate?

Ajd sad ozbiljno i bez uvrede; ulazis u pricu bez ikakve informacije, i pri tom potenciras nejasnu raspravu. Idi proveri svoja uverenja, pa dodji i iznesi konkretno misljenje, ovako je pomalo trolololo
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Šta je ono što se delilo erodrom, pošta, telekom?
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

nis
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Paja napisao:
Laki021 napisao:A ti pogledaj kako je to sa notarstvom uradjeno u drugim zemljama, pa da li je moguce da to samo u Srb ne moze tako??? Evo u Ch sve to odavno rade notari a advokati ne strajkuju, neverovatno. I ja se zalazem da se samo inzenjerima dozvoli da menjaju sijalice, zamena sijalice bi se naplacivala 200e po komadu, a predlazem strajk dok se zahtevi ne ispune, pa da cela zemlja bude u mraku, ebi ga samo branimo svoje.

Ali sta god da je, ucena nije prihvatljiv vid pregovora.
Sad vidim da si editovao post pa da ti odgovorim.

Advokatura nema ništa protiv uvođenja notara. Oni treba da postoje i trebalo ih je ranije uvesti.
Ali ima protiv da oni imaju monopol na sačinjavanje ugovora iz 101 razloga. Advokatura nikada nije imala monopol na ugovore. Ugovor si mogao da napišeš sam, da ti napiše komšija koji radi u opštini..... ili da platiš advokata. Sada moraš da platiš notaru da ti napiše ugovor sve i da si profesor obligacionog prava. Ovakvo rešenje postoji samo u BiH i CG.

Notari treba da overe ugovor koji je sačinio advokat ako je zakonit.

Reci mi koji štrajk nije ucna?
Onda se tuzite ustavnom sudu, Strazburu ili kome god hocete, u paraleli sa obavljanjem redovnih poslova. Ne da isterujete svoje zelje preko ledja svih gradjana paralisucu zemlju. Vidim da ovo nikome ne smeta sem advokatima, pa sto onda smarate sve sa svojim problemima, kao da drugi nemaju dovoljno svojih muka i cvetaju im ruze na njihovim poslovima.
Mislim da je svima jasno da je sustina da je advokatima uzet deo kolaca i zato se strajkuje.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Laki, aj svega ti malo se udubi u nesto pre nego sto uzmes da samouvereno pises. Itekako ovo sa notarima smeta i gradjanima
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Samo sto advokati imaju veca muda, pa izadju na ulicu :)
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Svi su za reforme, sve dok ne dodje red na njih da se i oni reformisu.
Advokati su se vec svima smucili sa fiskalnim kasam, razmazeni su najstranije, naravno da javnost bas briga za njihove probleme.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Kako je lepo kad sedis u Cirihu i u sve se razumes, milina jedna.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Floyd napisao:
Laki021 napisao:I da li ce sada Slina da podnese ostavku???
Ma kako da ne. Srpski politicari su poznati kao moralno odgovorni, posebno aktuelna megadens ekipa :)

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/502625/NA ... n-navijaca

Dusane, sta je bre ovo? Ovde nam propagiras evropske vrednosti a tamo se krljate gore nego na Balkanu :mrgreen:

Pa gde su najveci Srbi nego u Vijeni? :kezo: :mrgreen:
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Pa nisam slucajno u Cirihu...
Odgovori