Vazduhoplovi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Re: Vazduhoplovi

Post od cozmo »

@klisko

Kome ja da pisem za Bataju? Putinu? Ne znas kako je kod mene :) Doduse moj prvi komsija me budi Gazelom iznad zgrade u 7 ujutru al to je zezanje. A MIGovi su stvarni i mnooogoo bucni. Ta buka o kojoj pises su mozda letovi transportnih aviona pa zbog vetra moraju da slecu na pistu 30. Uglavnom mislim da ih teraju na pistu 12. Seti se udesa IL76 kad je lutao iznad grada, sve se treslo u stanovima koliko je bucan. Kazem, a i drugi su dali link, kome da se obratite...

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

https://tangosix.rs/2017/07/11/kolumna- ... inan-kupi/

[KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Hoće li Etihad otići iz Er Srbije i koja je šansa da je Hainan kupi?

Šuška se da će ovo možda brže da se desi nego što je očekivano. Ako je tako, šuškanje kaže isto da će ostati samo tri B737 i dva A319/320 i dva ATR-ca.

Ako bude tako, zabava u najavi :)

Izvinjavam se za dva vezana posta.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Hrvoju bas nesto ne bih verovao jer se vise puta izlupetao po pitanju JATa, a i ne prestavlja nikakvo ime u vazduhoplovstvu.

Ono sto znam, je to da su Etihadovi menadzeri u AS, u apsolutnom haosu i da ne znaju sta rade.

Etihad ce ostati dok nema 1$ gubitka, a za sada nema jer sve troskove pokriva Srbija.

A brod se odavno opasno ljulja.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

U slučaju odlaska Etihada, ako bi naša vlast imala mozga, država bi zadržala većinu + upravljanje, a ostatak akcija bi podelila zaposlenima, narodu i možda čak nekadašnjim akcionarima Aeroputa. Ali ovde je sada u modi da sve mora da bude prodato i tuđe...
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Ja sam cuo ovo isto ali iz drugog izvora, i to iz Air Serbie. Videcemo... da su u haosu, jesu.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

je l nosio neko bike avionom? Vidim ima wizzair 30 eura, odneo bih svoj KTM tati da vozi, jer ja ne koristim.

Kako da ga spakujem? Može li samo kartonom da se obloži ceo bajk ili kako ide to?
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Ne znam da li bajk ide iz Srbije ili u Srbiju.

Ako ide iz ili u Beograd, ocekuj svasta, jer na NT radi stoka. Znaci, ne bi me cudilo da ti stigne i ulubljen ram.

U Beogradu kerovi na carini jedva cekaju zrtvu. Moze da te pusti, ali je verovatnije da ce da te carini.

Zavisi na koga naletis.

Ja bih skinuo pedale, izvukao sticnu sa sedistem, sve sto mogu i stavio u kofer.

Volan bih zakrivio da bude paralelan sa ramom. Selotejpom fiksirao kurble za lancanu cev, i volan za ram. Koristio karton i foliju sa mehuricima vazduha.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Posalji autobusom, mozda je tako sigurnije.
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

passenger napisao:je l nosio neko bike avionom? Vidim ima wizzair 30 eura, odneo bih svoj KTM tati da vozi, jer ja ne koristim.
Bolje ga busom posalji. manja je sansa i da ce ga ostetiti a i da ce neko da te zeza za carinu. Kako god da ga saljes pakujes ga kako ti je cika zu objasnio:-)

Gesendet von meinem VTR-L29 mit Tapatalk

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Drugar iz Bec ga doneo za NS u delovima, posto je bez rominga :D

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

ovakve odgovore nisam očekivao. Yebo im ja mater

Šaljem busom onda.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

passenger napisao: 07 Nov 2017, 20:39Kako da ga spakujem? Može li samo kartonom da se obloži ceo bajk ili kako ide to?
U slučaju transporta avionom: moraš ga postaviti na paletu, učvrstiti i ispustiti sve tečnosti, a transport se plaća po težini/kilogramu. :)
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Inace situacija na Niskom aerodromu i carinicima. Cini se da im je malo dosadno pa kada naleti avion mrse brkove :-).

Svastika ima samo ranac, i pitaju je gde je bila. Kaze im kod sestre. A da ti sestra nije poklonila neki laptop, telefon, iPad? Nije. Pa kakva ti je to sestra....Istovremeno teraju gomilu ljudi da im pokaze pasos i otvori ono malo LowCost 55cm koferce.

U DE niko te nista ne pita uglavnom. Nekog preusmere na skener i pitaju jel ima cigare, i toliko...
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Kao kada je mog kolegu carinik Crnogorac na granici pitao:

- Imaš li pištolj?
- Nemam
- A što ne nabaviš neki, jado.

:rofl:
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

Mene nikad ne diraju, jer uvek biram ženskog carinika :mrgreen: Nasmešim se, ubacim kosku i teraj :D

Prošli put u Nišu situacija... žali se žena hoće u toalet, a carinik žena joj objašnjava da prvo mora da prodje kontrolu pasoša, pa onda u wc. I poela ova da histeriše kao je l sam uhapšena, šta hoćete od mene, nemate pravo da me držite i na ganglije se popela svima.
Stoke ima svuda.

Znači Nišexpress da radi, a? okej, šaljem busom onda.
Odgovori