Vazduhoplovi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: Vazduhoplovi

Post od Geza »

Kako ja da stanem na nečiju stranu, kad nisam prošao dalje od odlaznog terminala na aerodromu? Niti mi je poznata procedura kontrole, niti me zanima da guglam.
Vlado vozaj malo ta nova kola, pusti avione.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Pa nije ni Laki, ali ga to ne ometa da ima tako isključiv "logički" stav. :rofl:

@Laki, nigde nisam pominjao gde ti živiš, ne izigravaj Kalimera. Nisam ni komentarisao procedure carine koje nisu vidljive običnim smrtnicima - naprosto zato što ih ne znam. Samo sam fasciniran činjenicom da tako oholo i sa toliko samopouzdanja sprdaš priču čoveka koji je u životu sigurno bio "sa one strane" na više aerodroma, nego ti kafića. Taj nadobudni stav naprosto prodaješ u svim mogućim temama, a ja komentarišem u onim u kojima sam i inače učestvovao ili ih pratio.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Sta tebi tacno ovde nije u redu, to sto carina kontrolise prtljag?

Jel tebi to nije u redu?
Posto je to cela poenta pisanja tog coveka, kakve veze ima ko je sta video, pitanje je iskljucivo da li je ok da carina radi svoj posao ili ne?

Ajde jasno i glasno reci, da li je OK da rade svoj posao, da ili ne?
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Narvno da je to ok, niko nije ni sporio. Čovek je rekao da se procedura na NT aerodromu razlikuje od propisane i od onoga što je uobičajeno na svim evropskim aerodromima.
Dakle, ili nas on namerno laže ili ti opet "logički" briljiraš.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Vazduhoplovi

Post od Laki021 »

Pa zasto se onda raspravljamo?

Jesi bio na BG aerodromu? Sta fali njihivoj proceduri? Zapravo je bolja nego bilo gde sto sam video. Zele da te prekontrolisu, molimo vas provucite prtljag kroz rendgen, ako si OK gospodski si zavrsio za 5 sekndi. Na vecini aerodroma ti krenu otvarati torbe i gnjaviti.
Ovako je bolje i za putnike i njih, oni vise obrade, putnike manje gnjave.
Zar to nije OK?

Iz hate-a je pisano da nezakonito skeniraju rendgneom prtljag i to je predstavljano kao nesto strsno. Nije istina, pokazali smo, pa ne sme nigde prtljag da udje u avion bez skena, pa naopako da moze, padali bi avioni ko muve.

Jesi ti video da je zuzu poceo da pise da kontrola nije ok jer im na drugi nacin svercuju kamione i avione? Jel ti to OK rezonovanje?
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Dakako, mrzitelj Zuzazu nas laže. Tvojoj logici se nema šta zameriti :rofl:

I da, putničkim avionom se ništa bitno ne švercuje. Velike varijante prolaze na druge načine. Čisto da se ne blamiraš u toj temi, stani dok je vreme.
Poslednja izmena od Vladapetr u 09 Nov 2017, 00:26, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Vazduhoplovi

Post od Laki021 »

Jesi ti video da je zuzu poceo da pise da kontrola nije ok jer im na drugi nacin svercuju kamione i avione? Jel ti to OK rezonovanje?

Recimo da zuzu kreativno predstavlja stvarnost, ili samo prenosi odabrane delove da ispadne onako kako on hoce.

Ti razmisli malo svojom glavom, saberi 2 i 2 a ne da ga automatski podrzavas samo zato sto je protiv mene.

Diskusiju sam zapravo krenuo sa Snorkom, pa vidis da on covek ne tera inat.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Kalimero, ne podržavam ga - jer NE ZNAM kako po propisima izgledaju carinske procedure, pogotovo one koje su nevidljive spolja. Da je neko drugi SA LIČNIM ISKUSTVOM izneo suprotan stav, mogao bih na osnovu snage argumenata da kažem kome verujem.
Ovde nečijem bogatom LIČNOM iskustvu oponiraš ti, varijantom "ja mislim da nije tako" iliti kako Perica zamišlja da sistem funkcioniše.

Dakle, ili nas on NAMERNO laže, ili ti na slepo, vođen svojom logikom, lupaš gluposti. Mislim da je izbor jasan.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Vazduhoplovi

Post od Laki021 »

Tako je, nemoj da razmisljas, iako imas sve potrebne podatke, samo teraj protiv mene.

Laku noc.

Zuzua cu svaki put poklopiti kad iz obesti krene da pljuje po AS ili Tesli.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Ponekad ne umem da stanem, pa se nastavljam i posle posta u kojem je rečeno sve bitno.
zuzazu napisao: 08 Nov 2017, 20:53 Da si u Srbiji i da nemas BMW, rekao bih da pises za sendvic. Tvoja slika o otadzbini iz koje si otisao debelo je iskrivljena, a sebi si izgleda dao za pravo da sudis i delis pamet iz daleka.
Takvi su uvek bili najgori.
Moje iskreno izvinjenje auditorijumu :mrgreen:
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Laki021 napisao: 08 Nov 2017, 14:05 Mada za ovo drugo sumnjam da rade, jer se pominje i sortirnica u istoj prici a kada se vrsi dostava prtljaga nema sortirnice vec prtljag direktno iz prikolice sa aviona ide na traku.
Kada se vrsi dostava prtljaga, prtljag ne ide sa prikolice na traku. Ne znam da li si cuo za "tranzitne putnike"? U Beogradu ih ima malo (ali ih ima), Recimo, bilo koji let za Amsterdam, vise od pola putnika tranzitiraju ka drugim gradovima. Tranzitni prtljag ide iz aviona, u sortirnicu i direktno na drugi avion, a ne na traku.
Sta si rekao? Sa prikolice na traku?

Nije problem sto ucestvujes u diskusiji.
Problem je sto pojma nemas a prosipas pamet.

Laki021 napisao: 09 Nov 2017, 00:34
Zuzua cu svaki put poklopiti kad iz obesti krene da pljuje po AS ili Tesli.

Tesko ce to da se desi.

Nema obesti. Daj neku drugu temu iz vazduhoplovstva rado cu da kazem sta valja i da opljunem ako treba, ko god bio, ako mi je poznato.

Fascinantna je opsesija ljudi da moraju da se bave patkometrijom o stvarima o kojima APSOLUTNO NISTA NE ZNAJU. I to sa ljudima iz struke.

Sramota bi me bila, da npr. hirurgu objasnjavam kako se vadi slepo crevo i pri tome mu kazem da cu da ga poklopim kad god mi se ucini potrebnim.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Ja ti rekoh, ne ucim te kako da pilotiras, a kad dodje do poslovne politike, vodjenja firme, politike, tu si na tankom ledu a obest samo kljuca iz tebe. Kacio si poslovne izvestaje AS i analizu istih izvestaja, citas izvestaj, citas analizu nekog nadri ekonomiste, nemaju veze s vezom, sve samo izvrtanje, a posto je pljuvanje, zuzuzu se svidja, pa ajde sirimo...

Ti dobro znas da je tranzitni prtljag posebno obelezen, postoji gomila nacina da se to resi na ovaj ili onaj nacin. Ali to uopste nije bitno, neka ide na sortiranje, objasni ti nama scenu gde oni tamo negde u 3 lepe u nekoj sobici skeniraju prtljag nadju crni kofer sa sadrzajem, i sta onda, javlja motorolom onima na izlaz, ej, crni kofer ima 3 iPhona, ponavljam, zaustavite lika sa crnim koferom? A ono 7 miliona crnih kofera. Pa da li ti mislis da smo veverice i da li tebi ovo ima smisla?
Drugo, na Tesli je dostava prtljaga obicno izuzetno brza, jedna od najbrzih od bilo kog aerodroma, u vecini slucajeva dok stignes na traku prtljag se vec vrti. Carina ocigledno ima neku ultra brzu metodu pregleda prtljaga, cas posla sve skeniraju i uoce, opet, svaka im cast na efikasnosti.
I na kraju, i ako skeniraju sve, gde je problem? Kome time krse prava sto dobro rade svoj posao? Na koji tacno nacin putnici ispastaju?

I sam si skontao da si se zabiciklao pa si ih cak okrivio da nije u redu da oni na aerodromu kontrolisu obican svet a ozbiljni kriminalci svakako ne koriste avion za sverc. Potpuno odsustvo smisla, ali bitno da se tera dalje da slucajno ne ispadne da Tesla nije potpuna katastrofa i olos najveci. Meni prebacujes sto zivim u CH a ti radis za starnu kompaniju u inostranstvu, ima smisla. Welcome to Serbia.
Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Post od igor_harris »

Skapirali smo, Vucic je car, u Srbiji se zivi bolje, otvorio si nam oci i ispunio dnevni zadatak.
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Laki021 napisao: 09 Nov 2017, 10:17 Ja ti rekoh, ne ucim te kako da pilotiras, a kad dodje do poslovne politike, vodjenja firme, politike, tu si na tankom ledu a obest samo kljuca iz tebe. Kacio si poslovne izvestaje AS i analizu istih izvestaja, citas izvestaj, citas analizu nekog nadri ekonomiste, nemaju veze s vezom, sve samo izvrtanje, a posto je pljuvanje, zuzuzu se svidja, pa ajde sirimo...

Ti dobro znas da je tranzitni prtljag posebno obelezen...

Meni prebacujes sto zivim u CH a ti radis za starnu kompaniju u inostranstvu, ima smisla. Welcome to Serbia.
Ti si covek sa ozbiljnim problemom te bih ja ovde zavrsio diskusiju sa tobom.

Nikakve izvestaje nikada nisam kacio, jer ih nemam. Kacio sam linkove ka novinskim clancima ili you tube emisijama gde neki ljidi pokusavaju da objasne nesvesnom puku sta im se desava i sta ce da se desi.

Da dobro znam da tranzitni prtljag nije posebno obelezen. Stiker na koferu je isti a troslovna oznaka aerodroma razlicita. Opet pricas o necemu o cemu blage veze nemas.

Nigde ti prebacio nisam sto si u CH. Neka si.
Bolje i za tebe i za nas.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Opet lepo dizanje prasine, sad si podvio rep i skrenuo sa teme kad si provaljen da pises besmislice i da stvari od kojih smo posli nisu tacne te da se nista lose i nedozvoljeno zapravo ne radi.

Isto kao i sa tim izvestajem, ti si kacio senzacionalisticki clanak cija je jedina svrha bila klevetanje. Ja nasao i izvestaj na koji se u tom clanku pozivaju (jer su takve stvari javne) gde pisu potpuno druge stvari od onih koje se navode u clanku, izvrcu i svesno pogresno interpretiraju. Steta sto znam da citam finansijkse sizvestaje pa mi ni to ne mozes podvaliti pod parolom, ja sam pilot valjda znam sta se desava u firmi. Jesi pilot, ali nisi manager (ili zovi kako hoces ljude koji vode poslovanje firmi). Ne znas, kao sto ni vozac autobusa pojma nema da upravlja transportinim preduzecem.

Tebi zelim da dobijes posao u AS, valjda bi te to smirilo.
Poslednja izmena od Laki021 u 09 Nov 2017, 11:43, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori