Servis - Razno

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Re: Servis - Razno

Post od Gazu »

Izgleda da je ipak problem bio Mustang akumulator.

Tj. definitivno je akumulator. Sinoć ga dopunio, skinuo ga sa punjenja tokom noći, i do jutra stajao raskačen. I to do jutra, kad sam ga ubacio u auto, akumulator prazan. Kupio novi akumulator, i deluje da je bez problema.

Pitao i majstora ono za servo što se nije odmah palio, kaže hoće to tako i akumulator kad crkava. Držim palčeve da bude da je samo akumulator, mada to sad ima savršeno smisla.

Hvala svima na pomoći, dosta sam novog sad naučio! Pogotovo @Momčilo kako je stao, mi garažisti čuvamo leđa jedni drugima!

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Normalno je da kad je los akumulator gasi el. servo, imo sam na par meriva taj problem kad je slab akumulator ali i na drugim kolima se desava isto posto je el. servo veliki potrosac.
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Zimus sam zamenio fabrički aku na toyoti (izdržao punih 9 godina) i iako me nije izdao počela je lampica od parkirne (električna) da mi treperi na hladno startovanje.

Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk

A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

Mustang ne stavljati na bilo šta što putuje više par km od kuće. Mogu da idu na neki traktor ili recimo na neki polupani Jugo koji ćale koristi da ode do bašte i nazad.
boxbox
Reactions:
Pridružio se: 13 Jun 2020, 22:23

Post od boxbox »

Zdravo, potrebna mi je preporuka za servis/majstora koji bi mogao da prekontroliše i otkloni problme skupljanja vode u gepeku na teritoriji Zemuna i okoline. :nesvest:
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

obicno ulazi kroz farove, pogledaj na netu sta su boljke za tvoj model.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Gazu napisao:
Hvala svima na pomoći, dosta sam novog sad naučio! Pogotovo @Momčilo kako je stao, mi garažisti čuvamo leđa jedni drugima! Slika

Hahah ali tvoja zbunjena faca kad sam stao i pitao "izvini, kako ti radi alternator?" Slika

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

boxbox napisao:Zdravo, potrebna mi je preporuka za servis/majstora koji bi mogao da prekontroliše i otkloni problme skupljanja vode u gepeku na teritoriji Zemuna i okoline. :nesvest:
Ukoliko ti se voda skuplja samo na teritoriji Zemuna (i okoline), jednostavno nemoj ići tamo.

TapaT

A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

U zadnjih nekoliko vožnji činj mi se da mi je nešto prolupalo u prednjem desnom točku. Kako se čuje? Neki neodređen zvuk kada brže pređem preko nekih neravnina, recimo preko neke krpljene rupe a ta zakrpa obično nije u nivou ostalog asfalta. Šta je u zadnje vreme menjano? Opruga amortizera (KYB), šolja (Monroe), oba stabilizatora (Delphi). Ja ovako amaterski tipujem da je stabilizator na neki način crko, a menjan je zimus. Sad da li takvi delovi imaju neku garanciju? Vredi li pokušavati da se tu izvuče neka zamena?
boxbox
Reactions:
Pridružio se: 13 Jun 2020, 22:23

Post od boxbox »

Bax napisao: 04 Jul 2024, 16:23 obicno ulazi kroz farove, pogledaj na netu sta su boljke za tvoj model.
Rasturio sam tapacir u gepeku da pokušam sam da vidim kuda ulazi voda i primetih da su sundjeri i tapacir iza leve stopaljke (vozaceva strana) najviše vode upili.

Pregledao sam sve cemu sam mogao da pristupim u tom ćošku, pregledao sam takodje ceo keder, skinuo sam stop svetlo i jedino što sam primetio su ovu dva cepa:

Slika

Slika

Slika

Da li bi u njima mogao biti problem?

Slika

Ovako izgleda sa unutrašnje strane, a na ovom zaokruženom delu su sundjeri najviše vode upili.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

MEni ovde nema nista ocigledno, najbolje da sednes u gepe, a neko preko sa crevom da sipa.
Ovde sa slika ne moze da se uoci da voda ulazi u cepove, vidi se trag kako ide ispod cepova.
Mora to tako, da bi nekako prbo utvrdio uzrok, kako bi znao sta da probas da saniras.
dosta lako se sa baterijskom lampom uoci odakle dolaze kapljice.

Srecno.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Momčilo napisao: Hahah ali tvoja zbunjena faca kad sam stao i pitao "izvini, kako ti radi alternator?" Slika

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
Haha, neprocenjivo! Slika

Zalele91
Reactions:
Pridružio se: 18 Jul 2023, 09:15

Post od Zalele91 »

Pozdrav...
Zna li neko zašto ima tragova ulja oko čepa za ulje...
Da li je moguće da tu izbija?
Ima tragova i oko turba, čini mi se da se sliva od nekud...
C4 Picaso 1.6HDI je u pitanju.
Prikačeni fajlovi
IMG_20240707_083631.jpg
IMG_20240707_083303.jpg
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Separator uljnih para na dekli.

Sent from my iPhone using Tapatalk
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Masamunea
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2020, 20:27
Garaža: Kia Sportage

Post od Masamunea »

Pozdrav,

Yaris 1.3 benzinac, 2007-o počeo već par dana povremeno da se trese kad je u leru (seta obrtaje do 1200 pa spust), jednom od 3, 4 puta se ugasi i onda se oseti miris benzina. Ne projavljuje gresku. Presao je 120k km, 90% grad. Jel ima neko ideju sta bi mogao da bude problem?
Odgovori