O kafama...
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Zašto ne prebacite ovu polemiku oko kafa u temu o kafama?
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Kafane su i dobile ime jer se u njima pila kafa.
Nidzo onda moram i da platim duplu dozu, nije to neki izbor ostavljen na krajnjem korisniku.
Nidzo onda moram i da platim duplu dozu, nije to neki izbor ostavljen na krajnjem korisniku.
Kod nas se ionako pije loša kafa, u principu, pa mogu da ti spreme kako hoće, ne nužno kako treba. U ceni igra ulogu danas poskupljenje arabike, pa mogu u blend da stave više robuste, jer je mnogo jeftinije. Što je lošija kafa on će je tamnije pržiti, itd. Ima mesta za snižavanje kvaliteta i troškova.
Pametnije popiti čaj gde nisi siguran da će da spreme kako treba, ili domaću, a gde znaš da valja naruči dupli i uživaj. Kafa kad je od kvalitetne sirovine je i jedina varijanta gde je uslovno zdrav napitak, pun antioksidanasa, značajno manje kofeina itd. Neću dalje da smaram.
Pametnije popiti čaj gde nisi siguran da će da spreme kako treba, ili domaću, a gde znaš da valja naruči dupli i uživaj. Kafa kad je od kvalitetne sirovine je i jedina varijanta gde je uslovno zdrav napitak, pun antioksidanasa, značajno manje kofeina itd. Neću dalje da smaram.
A domacu naprave iz kesice...
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Onda najbolje kupiti onu na automatu.
Gledao par puta kad dolaze da pune aparat kod nas u firmi, barem sam video šta sve sipaju
Sad sam pozaboravljao brendove, al znam da su zvučna imena.
Gledao par puta kad dolaze da pune aparat kod nas u firmi, barem sam video šta sve sipaju

Sad sam pozaboravljao brendove, al znam da su zvučna imena.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Nidža na aparatima 
Tapa

Tapa

Re: O kafama...
Ma jok, pa to što ja pijem dobru kafu i načelno što sam stariji pazim malo više šta unosim u sebe, a pre svega da bude što lepši doživljaj uz sve to, ne znači da mi smeta ko radi drugačije. Što bi rekli, bez obaveze, preporuka samo. Meni pomaže takav pristup i mentalno i fizički.
Što manje jeftinog autsorsa, eksponencijalno je kvalitetniji život. Eno je tema o brisačima, uštedite na autu, telefonu, netflixu, ne na kafi ili nečem drugom što unosite u organizam.
Što manje jeftinog autsorsa, eksponencijalno je kvalitetniji život. Eno je tema o brisačima, uštedite na autu, telefonu, netflixu, ne na kafi ili nečem drugom što unosite u organizam.

- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Java cappucino with the view

- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Gde ima ovoliko slobodnog parkinga u NS? 
Liman neki?

Liman neki?

- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Fruskogorska ispred ddor-a limanu.
Neki su radovi na tom parkingu (desno od auta) pa da bi usao na parking moras preko nekih bankina plus je bila i nedelja ujutru (prazan grad zbog 1 majskog praznika)
Neki su radovi na tom parkingu (desno od auta) pa da bi usao na parking moras preko nekih bankina plus je bila i nedelja ujutru (prazan grad zbog 1 majskog praznika)
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
I sad malopre prolazim pored toga parkinga: gomila mašina parkiranih, a samo jedan gari radi ono sečenje asfalta dok ga drugi tapše po ramenu.
Koja tuga za gledati.
Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk
Koja tuga za gledati.
Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ja uglavnom u Taštu odem, tamo mi je domaćinska atmosfera.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk