TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od Heinz »

Iz koje je godine model?

TT
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Sredina 2011.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Ko nov ;-)

TT
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ekstra je cena, još je i smart tv.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Cena realno jeste vrh.
Moze da se nadje za 600e,ali ovih 350e za ovaj TV je stvarno super.
Klasican TV za dnevnu sobu,bez nekog izdrkavanja.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

dragvorl napisao:Koje su kvadrature i koje su cene ako znas za te voda voda sisteme?
Kod nas u Palanci je neka okvirna cena oko 3000-3500 sve sem podne instalacije. Npr. ti uradis podno grejanje i dovedes instalaciju do neke prostorije gde ce biti srce sistema. Oni za ove pare odrade bunare, instalaciju sa vodom, pumpu i ostalo sta treba. Naravno ogroman deo te cene je sama pumpa, mislim da je ovo cifra za do 150-200m2 maks.

Naravno da je bitna mnogo izolacija kuce, kao i za sve ostale tipove grejanja, ali ubedljivo najveca efikanost se postize podnim grejanjem, tako da ni ne razmisljam o nekom drugom tipu. Recimo za preko radijator ti treba bas dosta radijatora, jer se radi sa manjim temperaturama, a i onda nije neka efikasnost. Ne znam kako je sa fan coilima, sa njima mozes i da hladis.

Evo primera za koje znam da imaju kuce sa tim sistemom grejanja.
Prvi primer, kuca oko 150m2, radijatori, racuni su bili najveci oko 10,000 prosle zime.
Drugi primer, kuca sa 200m2, mozda i vise, ali ne vise od 250m2, podno grejanje, uz kucu je u sistemu i firma (sto valjda znaci skuplja struja, ne znam), racuni 11000 najveci, prosle zime.
Pa eto procenite sami. Racuni za struju su ukupni, ne samo za grejanje, recimo da potrose barem 3000din (koliko ja dobijam racun), bez da imaju grejanje.

Ja bih grejao do 90m2, koliko trenutno imam korisne povrsine za stanovanje u kuci. Zidovi su nabijena zemlja, 50-60cm, sto je prilicno dobra izolacija. Rupa je stolarija, koju moram da sredim. Ali ja cenim da bi racun za struju mi se povecao posle sredjivanja stolarije za 1000 dinara :kezo: Ok da ne preterujem, ali mnogo manje, nego ostali vidovi grejanja. I mislim da bih brzo isplatio pocetna ulaganja, samo da dodjem do njih :D
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Xepoj87 napisao:Sredina 2011.
Što sa sredine? :D Novi line-up kod televizora se izbacije na početku svake godine tako da u prvoj četvrtini godine televizori stignu na sva tržišta, negde pre, negde malo kasnije. Cena možda zvuči atraktivno, ali ako se uzme u obzir da je model iz 2011. godine, da se radi u Egiptu (verovatno) i da je redovna cena od 70 i kusur hiljada dinara preduvana... i nije nešto. Za 60 hiljada kupuje se aktuelni LG 39", model LN575 koji je smart, sa integrisanim wi-fi risiverom i satelitskim tjunerom. Za još manje para može da se kupi 570 koji je wi-fi ready i bez satelitskog, ali isti tv kao 575. Na kraju krajeva, tom televizoru treba videti sliku naspram konkurenata pa onda podvući crtu. Toshibe sa kojim sam se ja sretao u poslu su hmmm...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

60 hiljada je 40% više od 43 hiljade a još dobiješ 1 inč manje. Mada stvarno treba videti kakva je slika...
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Naveo sam LG 39LN575 koji je po karakteristikama na papiru i nešto jači tako da se može i smanjiti ta razlika kupovinom nekog drugog modela, npr. pomenutog 570 koji je jeftiniji najčešće za 3-5 hiljada dinara. 575 je trenutno jedan od najprodavanijih modela pa sam ga uzeo za poređenje. Nisam video ovaj model i ne mogu suditi, ali su me neki modeli Toshiba televizora u poslednjih par godina razočarali i slikom i izradom. Izrada je na nivou Adlera, Fuega i sličnih kineskih televizora. Sledeće pitanje - servisna podrška. Šta posle isteka garancije, ko ih radi? Toshiba lepo zvuči, ali to nije ona Toshiba, kao što nije ni Grundig, Telefunken, Blaupunkt i.t.d. Turci (Beko Elektronik) maksimalno koriste ime i tradiciju brenda Grundig i idu sve do te mere da je sve na ambalaži televizora napisano na nemačkom jeziku. I onda dođe čovek i kaže "ja sam `76. doneo Grundig televizor iz Minhena i eno ga i dan-danas radi na vikendici i sada ponovo hoću Grundig, i samo Grundig... Samsung, šta je to?" Isto je i sa Toshibom.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Mislim da je ova Toshiba iz Bugarske, bar je tako sa drugim modelom na akciji.

Ima i 3D LG 32" sa naocarima i kamerom, za 35000.
Kako god da se okrene, cena za onakav TV, makar i sa bedzom Adlera je sasvim OK. Koliko para...

Ja imam neki CRT Fuego (kad vec spomenuste), vec desetak godina i radi bez problema :mrgreen:
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Ima u Tehnomaniji i plazma Panasonic iz 2008. ako se ne varam.

TT
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Imaju svasta, zato u jednoj prodavnici i valjaju proizvode sa greskom, ostecenjem, iz radnji... po drasticno nizim cenama. Neki takve prodaju i kao nove. Ja sam od kupovine TVa odustao kada sam shvatio da ga i ne gledam.

Dolaze mi kolege juce i pitaju da li u hotelu ima kablovske, a ja pojma nemam, pri cemu treba napomenuti da sam tu vec par dana. Palio sam TV na kratko, ali nisam nesto "saltao" kanale. Tek sam sinoc ustanovio da imaju Arenu i NFL :mrgreen:
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Xepoj87 napisao:Ma jesi li ti covece skroz izgubio dodir sa realnoscu? Covek govori kako mu je mnogo da da 400,500e za klimu sa inverterom,a ti postavljas uredjaje od 1.500-3000e... Ajde i ja da vidim te tvoje podne klime koje ti koristis i za koje si dao ovolike pare... I opet nece valjati,jer ce ti hladan vazduh leti opet duvati u pod,i ako ce duvati i ka gore...

Sent from my HTC One using Tapatalk
Tip podne unutrasnje jedinice sa slikama i opisom je zbog tebe postovan jer si izrazio zelju da saznas u cemu je stvar oko montaze grejnog tela, a i narocito nakon besmislenog komentara o nekom kamenju, ili sta si vec zeleo da mi porucis ?

A kao da nisi opet razumeo kako to radi u razlicitim rezimima, naravno da valja i ne bi se svi vodeci svetski proizvodjaci na isti nacin bavili konstrukcijom koja po tebi ne funkcionise.
Upravo je jako dobar nacin raspodele, dole topliji a gore hladniji vazduh, isprobano u milionima domova sirom hladnijeg dela planete, u debelom minusu.
I nisam nigde napisao da sam ja dao pare koje ti pretpostavljas, to se radi za mnogo jeftinije pare ovde i ne mora da bude premijum nalepnica da bi radilo na istim principima :)

A linkovi ka referentnim proizvodjacima su dati i zbog smesne ideje da ti uredjaji za grejanje ne rade kada je minus, podaci u brojkama kapaciteta grejanja su neumoljivi :mrgreen:
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Nije ti trazeno nista kada si postavio linkove sa slikama.
A s obzirom da mi otac drzi servis bele tehnike,znam dobro za te klime,ali si ti jedini ovde pao sa Marsa,pa nisi video da covek u sustini trazi klimu za 200,300e.
A jedino sto sam ti trazio,nisi postavio,a to je slika tvoje klime postavljene nisko.
Nemoj da objasnjavas neke stvari za koje te niko nije pitao i da filozofiras,da bi ispalo da govoris nesto pametno,jer radis upravo suprotno.

Sent from my HTC One using Tapatalk
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Floyd napisao:Uzeh sebi pre neki dan jednu igracku sa znackom omiljenog mi proizvodjaca elektronike :)

Slika

Kad stigne, javljam utiske :)
Odlican gedzet :)

2.1 sistem od 200W sa veoma cistim zvukom i lepo izrazenim basovima.
Ima dock za iPhone, iPad, iPod kao i BT konekciju za ostale uredjaje...tu je i aux in, LAN kao i opticki ulaz ali to mi nije bitno.
Na njemu stoji iPod 120 GB (na njemu mi je sve sto me zanima od muzike) a preko BT sa S4 pustam internet radio stanice.
Odgovori