Koji internet koristite?

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Re: Koji internet koristite?

Post od sebekkg »

Koja brzina?

poslato sa tapatoka koristeći komšin vajrles
Slika
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Slobo, Unifon nema nikakvog dodira sa mobilnim mrezama. Nema roaminga.
Klasican SIP broj sa tim trgovackim nazivom.

Soft SIP je aplikacija koja se koristi kao fiskna linija, kao lokal na firminoj centrali, kao sekretarska garnitura, kao konferencijski telefon...kako se vec isprogramira server na koji se kaci. Moze na bilo koji racunar, ima i Windows i Android ponuda u sirokom rasponu.

Jedino kosta IP protok a to je smesno malo i po satu price, a kamoli po minutu.

Ja koristim u zadnje vreme Mediatriks, pre toga X lite, pre toga MIzu, pre ...se vise ne secam davno je bilo.
Koristim od negde 1999 soft telefone (tada Microsoftovo resenje preko H323).

To sto sada nudi SBB je odavno standardna ponuda sirom Evrope, Rumuni imaju bas dobru ponudu a njihovi brojevi rade i kod nas.

Da je srece da je prodat Telekom pa da se pokrene iz zabokrecine, da dvojnike po Beogradu odmah rese.

Da puste SIP umesto onog propalog pokusaaja sa fiksnim brojem preko mobilne mreze sa celih 64kilobita brzine, da se uvede portabilnost SIP linija. I jos mnogo toga sto ima u jednoj npr Albaniji a nema kod nas.

Pre neki dan krenula neka prica u jednoj firmi sto su prazna polja za Caller ID u listingu. Nisu obavesteni da kod nas jos nemaju svi fiksni u Telekomu to cudo tehnike u 2015. godini.

MTS je zaostao da je vec neprijatno, a tek sada ce se ukopati bez investicija u razvoj.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Nisam primetio da je bilo gde napisano da Unifon ima veze sa mobilnom mrezom. Podrazumevano je da je to aplikacija za koju je potreban Internet, servis koji radi i bez gsm signala. E, sad, roming je termin koji je opsteprihvacen za telefoniranje izvan zemlje, iako ima specificno znacenje, pa i sbb to koristi da obicnom coveku predstavi prednost usluge.

Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

ljubitelj napisao: To sto sada nudi SBB je odavno standardna ponuda sirom Evrope, Rumuni imaju bas dobru ponudu a njihovi brojevi rade i kod nas.
Ne zaslužuju da ih reklamiram, ali radi kompletnosti informacija ću napisati: fiksni broj preko SIP-a nudi Orion telekom još od kada je osnovan pod tim imenom. Pretplata je 1 din mesečeno, broj se može koristiti preko bilo kakvog interneta. Njihova numeracija je 011/41xxxxx, ali postoji mogućnost i da se zadrži postojeći broj.
ljubitelj napisao: Da je srece da je prodat Telekom pa da se pokrene iz zabokrecine, da dvojnike po Beogradu odmah rese.

Da puste SIP umesto onog propalog pokusaaja sa fiksnim brojem preko mobilne mreze sa celih 64kilobita brzine, da se uvede portabilnost SIP linija. I jos mnogo toga sto ima u jednoj npr Albaniji a nema kod nas.

Pre neki dan krenula neka prica u jednoj firmi sto su prazna polja za Caller ID u listingu. Nisu obavesteni da kod nas jos nemaju svi fiksni u Telekomu to cudo tehnike u 2015. godini.

MTS je zaostao da je vec neprijatno, a tek sada ce se ukopati bez investicija u razvoj.
Nije valjda da još negde postoje dvojnici? Mislio sam da su svi prebačeni na normalne linije pre 15+ godina. U svakom slučaju, ako takve stvari još postoje, ne znači da je ceo Telekom Srbija zastareo. Zapravo mislim da je reč ne samo o najvećem, nego i najmodernijem (u smislu puštanja u rad novih tehnologija) telekomunikacionom provajderu kod nas.

O povezanosti i cenama kao u Albaniji mi nažalost možemo samo da sanjamo. Oni imaju dva optička kabla do Italije (preko Jadrana) i ko zna koliko do Grčke. Mi s druge strane nemamo pristup moru, a skoro sav saobraćaj nam ide putanjom Mađarska-Austrija, pa onda dalje...
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

sebekkg napisao:Koja brzina?

16/1.5

Tapatalk
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Ja zivim u nadi da ce za koju godinu doci neka ponuda u kg sa barem 5:1 odnosom, ako ne 2:1.

Slika
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

Sloba napisao:Nisam primetio da je bilo gde napisano da Unifon ima veze sa mobilnom mrezom. Podrazumevano je da je to aplikacija za koju je potreban Internet, servis koji radi i bez gsm signala. E, sad, roming je termin koji je opsteprihvacen za telefoniranje izvan zemlje, iako ima specificno znacenje, pa i sbb to koristi da obicnom coveku predstavi prednost usluge.

Pominjan je mobilni telefon.
Unifon i svi ostali SIP nemaju nikakve veze sa mobilnim telefonom ili mrezom svejedno,
Kod SIP protokola ne postoji geografski pojam u zemlji ili van zemlje, jednostavno nije bitna lokacija. Ne postoji roaming ni u jednom znacenju tog pojma. A kamoli dai ima veze sa naplatom roaminga koja postoji u mobilnim mrezama.

Obicnom coveku je lakse reci da se radi o internet telefonu koji ce da radi gde god postoji dostupan internet.

Pre SBBa bio je vec SIP telefon u ponudi domacih provajdera, nema taj SBB nesto posebno drugacije ili neku prednost usluge.
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

snork napisao: Nije valjda da još negde postoje dvojnici? Mislio sam da su svi prebačeni na normalne linije pre 15+ godina. U svakom slučaju, ako takve stvari još postoje, ne znači da je ceo Telekom Srbija zastareo. Zapravo mislim da je reč ne samo o najvećem, nego i najmodernijem (u smislu puštanja u rad novih tehnologija) telekomunikacionom provajderu kod nas.

O povezanosti i cenama kao u Albaniji mi nažalost možemo samo da sanjamo. Oni imaju dva optička kabla do Italije (preko Jadrana) i ko zna koliko do Grčke. Mi s druge strane nemamo pristup moru, a skoro sav saobraćaj nam ide putanjom Mađarska-Austrija, pa onda dalje...
Mozes da mislis da je Telekom najmodernija firma u telekomunikacijama ali nazalost praksa pokazuje da je prilicno zastareo sistem naroctio organizaciono.
Dvojnika imas po Beogradu, ne da nije resseno nego nije ni u planovima da se resi makar do 2020.

Telekom ima direktan link ka Nemackoj/ Manhajmu ako ne gresim, opticki, ima veoma jake linkove jos neke. To je najmanji problem.
Problem je u lokalu, unutar Srbije. Vazdusna mreza se ne sredjuje sada vec 10 godina, drvene bandere i dalje stoje,...ISDN BRI CLIP identifikacija poiskljucivana, SIP ne moze da se forwarduje.
Da ne nabrajam, nijedna stvar nema veze ni sa novcem ni sa optickim linkovima ni sa morima i okeanima. A i da ima veze u neposrednoj blizini je Rumunija pa moze da se zaviri kod suseda kako izgleda odlican i sredjen sistem.

IMS platforma radi kako radi, ako stane nesto mozes da se uhvatis za usi i da igras, trebaju sati da se pokrene sistem radi odziva i intervencije a da popravi nema ko, onih par pravih ljudi koji znaju znanje ne moze da pokrije celu teritoriju Srbije dok hiljade gledaju u plafon...Bukvalno Telekom drzi jednocifren broj ljudi sa znanjem.

Pa najosnovniju uslugu nije moguce realizovati bez angazovanja key account managera a i onda je odgovor ne moze, pisite zahtev pa cemo videti da li cemo uopste odgovoriti.
Bahati drzavni monopolista u najgorem izdanju. Od takvog drzavnog gori je samo privatni takav bahati monopol.

Korisnik je za njih nula, nebitna kolateralna steta sto postoji i nesto pita i zanoveta...

Telekomu treba hitna temeljna reorganizacija, napustanje analognih sistema, sposobnost da oni pomazu korisnicima umesto da korisnici njih uce o tehnologijama...

Zalosno je da pricamo da nam je Albanija pobegla, o Rumuniji ne smemo ni da sanjamo da se poredimo.
Eno i Makedonija nam je pobegla u telekomunikacijama, omrazeni Dojce Telekom je odradio posao.

Nije ceo Telekom zastareo tu se slazem, samo 80% je zastarelo. I nema se namera da se bilo sta menja, platica ide, menadzera kao posle kise ne zna se broj, izmisljaju fiktivne brojke o milionima pretplatnika.

Srbija i njen genijalni Telekom je jedina na svetu koja je umesto da dvojnike resi izgradnjom infrastrukture pokusala da izmisli nove standarde i da poveze dvojnicke kutije na digitalnu Alcatel centralu.
I to jos sa odobravanjem "strucnjaka" domace pameti sa ETF.
Napisali jos sve kao da se pohvale a onda nam se ceo svet smeje, i eto nakon 15godina jos smo sa dvojnicima zaglavljeni. I onda "strucnjaci" filuju javnost kako je super stanje Telekoma samo zarad zadrzavanja "projekata" finansiranih iz budzeta. Uvek ista imena godinama se guraju.

Da nece mozda IP TV da puste preko dvojnika :kezo:
Ili sto optika "pada" s vremena na vreme u Telekomu.(ne kabl vec terminalna oprema, portovi). I to tako traje, i ne moze se popraviti, nema ko, ne zna, nece, ne interesuje ga...

SBB je pojam naprednog za Telekom, za manje od 5 godina su presisali Telekom u skoro svemu.
Za 5 godina ce i IKOM presisati Telekom ako ovako ostane tempo razvoja.

Evo prosto poredjenje, ima li Telekom ekvivlent Unifon SIP liniji u ponudi?

Onaj Centrex koji imaju koriste cela 3 korisnika, malo karikiram ali nije daleko od istine.
Dobru ideju koja je uspesna u svetu je Telekom uspeo da ugusi svojim nacinom ponude i cenom.

Mogu do sutra da pisem, Telekom zdanje - fasada drzi a temelji klize sto bi otpevao Djordje Balasevic.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

ljubitelj napisao:
Sloba napisao:Nisam primetio da je bilo gde napisano da Unifon ima veze sa mobilnom mrezom. Podrazumevano je da je to aplikacija za koju je potreban Internet, servis koji radi i bez gsm signala. E, sad, roming je termin koji je opsteprihvacen za telefoniranje izvan zemlje, iako ima specificno znacenje, pa i sbb to koristi da obicnom coveku predstavi prednost usluge.

Pominjan je mobilni telefon.
Unifon i svi ostali SIP nemaju nikakve veze sa mobilnim telefonom ili mrezom...
Unifon aplikacija i jeste namenjena za mobilne telefone pa ne moze da nema veze sa istim, iako za rad koristi internet, a ne mobilnu mrezu. Sbb kaze "fiksni na mobilnom" i stvarno ne znam sta je tu lazni marketing kada i jeste tako. Svako ko je instalirao Unifon, a korisnik je Sbb-a, na svom mobilnom imam fiksni, i to je to, sta god rekli.

Korisnikov avatar
ivke74
Reactions:
Pridružio se: 21 Dec 2013, 13:07
Garaža: Punto emotion tng abs & Audi A3 1.6TDI & Toyota Yaris cross

Post od ivke74 »

Po meni naj povoljniji je Telekom super box naravno ko ima tehnicke mogucnosti fiksni besplatan kolko god da zovete hd kanali oko 12komada ostali hd ready oko 90komada mobilni 300min u mrezi 300min van mreze plus 1gb interneta na tel i adsl 50mb/s po meni vrh ja ne znam da postoji bolje i plus uzmes neki telefon za dzb

https://www.mts.rs/privatni/box/Box4/super-box

:doubleup:
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

A nema SportKlub i Fox kanale. Neki bi ubili za to :kezo:

Ja cak ne znam koliko kanala imam, niti koji su, na kablovskoj. Da li ih ima 60 ili 6000, svejedno mi je, sa obzirom koliko gledam TV.
Korisnikov avatar
ivke74
Reactions:
Pridružio se: 21 Dec 2013, 13:07
Garaža: Punto emotion tng abs & Audi A3 1.6TDI & Toyota Yaris cross

Post od ivke74 »

za sport klub si upravu i fox a da li imas sve ostalo sto super box nudi za 3600din ja mislim da nema nigde saberi tv+mobilni+racun za fiksni+adsl internet 50mb/s i da li se uklapas u 3600din
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Plus vrhunsku tehničku podršku a i za ovih 50Mb/s zbog tehničkih mogućnosti, uslove ispunjava jedno 4% njihovih korisnika.
Svaka strana ima dve medalje a za ove pare, sbb nudi više
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pda, ja hteo super box, međutim nemam tehničke mogućnosti, pa sam otkačio telekom, prelazim na kablovsku.
Žao mi je što nemamo SBB ove, ali jbg.
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Mozes na D3i ili total ako bas hoces sbb programe a nemas njihovu kablovsku.
Odgovori