Grujic,
Nisam pratio nova zbivanja u svetu ovih kamera ali ono što ti mogu reći iz mog iskustva sa Mobius-om i deset minuta gledanja trenutne tabele na dashcamtalk.com:
1) glavna zamerka koju imam na Mobius je:
- loš noćni snimak, u odnosu na one kamere koje imaju ocenu [Night: Good], napr. mnogo bolji noćni snimak ima kamera GT680W (koju bih radije posedovao nego Mobius)
- registracija na automobilu koji dolazi u susret, često se ne vidi ni po danu (ako su farovi automobila malo jači)
- slika na Mobiusu je najbolja kada je oblačno vreme (bez direknog sunca)
- odnosno loše se prilagođava jakoj sunčevoj svetlosti (dinamici svetla) i pre svega zbrlja kolorit snimka ali i opšti kvalitet slike (slabiji CMOS od ovih novijih video procesora)
- prednost je veoma diskretna dimenzija kamere (veličine kutije šibice)
2) zato bih pre išao na neku od kamera sa novijim/boljim CMOS-om, koja zato ima mnogo bolje noćne snimke a nešto bolje i dnevne, kao što je pomenuta GT680W
videti moj post:
viewtopic.php?f=32&t=312&hilit=Mobius&start=270#p261628
3) pitaj Xepoja87, šta misli o svojoj Mini 0805 kameri i da li je nešto radio povodom pogrešno postavljenog fokusa na njoj (fabrička anomalija, koja se otklanja rasklapanjem i ručnim pomeranjem fokusnog prstena)
4) vidim da su u međuvremenu izašle i još neke kamere o kojima ne znam ništa (već rekoh da nisam pratio zbivanja), pa bi trebalo pogledati i njihove video zapise (pre svega noćne, jer oni automatski impliciraju i odlične dnevne snimke)
P.S.
Setih se da Mobiusu zamerim i mali frejm rejt tj. on je "standardnih" 30fps ali snimak ne daje pravi osećaj brzine kretanja tj. one kamere koje imaju 60fps ili novije čipove to već mnooogo realističnije prikazuju (tj. i sama slika im je u detaljima oštrija i tečnija). Daleko od toga da je Mobius loš ... već sam ja picajzla