Tesla automobili

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Tesla automobili

Post od Xepoj87 »

Nemanja987 napisao:Poštujem tvoje mišljenje ali se ne slažem sa tobom. (Poređenje je sjajno! Smešno, šala, komika...)
Zašto? Zato što nije strašno (ili kako ti kažeš gore), samo je drugačije.
I zbog toga što je samo drugačije očekujem da se sa mnom ne slažu ali očekujem i da me poštuju.
A pošto ovde ima raznog sveta ne čudi me ni ismevanje.
Voleo bih da se vratimo na temu a ne da diskutujemo kako ko i koliko ko toleriše primitivce u životu.
Isto tako si ti meni rekao da mi je izjava toliko glupa, da ne znas ni sta bi rekao a samo sam se nasalio da x model lici na syangyong.
Isto tako si nekome ovde bez razloga spominjao kako rade neki organi i slicno, u prevodu, prozivao si.

A onda kada tebe neko sprda, onda je to katastrofa, trazis izvinjenja i glumis gospodina.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Nemanja987
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2013, 20:46

Post od Nemanja987 »

Neko je spominjao grupu sistema za autonomnu vožnju kod merca, evo poređenja:
http://www.beyond.ca/autopilot-showdown ... 192.html/1
Peta stranica teksta je zaključak.

Heroj, ovo prvo što si naveo sada kažeš da je šala.
Ovo drugo za origami si nešto pobrkao.
Obećao sam ti da ti se neću obraćati više.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Nemanja987 napisao:Pa dobro, mislim, ne bih da te osuđujem. Čuo sam i za strašnije afinitete koji uključuju razne organe...

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

1. Tesla ima prednost od dve godine, eto vidjećemo sa idućom E klasom, tad će biti pošteno.

2. Sve i da Tesla napravi bolji sistem za autonomnu vožnju, mene to ne zanima (ne samo mene već ljubitelje auta), jer ja volim da vozim, inače ne bih polagao vozački. Impresivna tehnologija, ali ne hvala.

3. Sat vremena bi morao da izgubiš da se tvoj Tesla S napuni, dok čekaš na kiši, snegu, -20, +40, pa onda umreš od dosade...i to sve pod uslovom da si na superpunjaču.

4. Svako putovanje bi morao da planiraš u detalje, zbog gore navedene ograničenosti.

5. Kažeš da su održavanje i vožnja jeftiniji, e pa šta kada baterijima dođe vreme za zamenu? Baterije su pola tog auta, verovatno tu negde i koštaju. Doduše menjaju se auta na 3-4 godine, ali ajde kad već kažeš da su jeftiniji.

6. M5 ima da te ošuri do 200kmh, o stazi da ne pričamo.
Poslednja izmena od HKS u 23 Okt 2015, 17:44, izmenjeno 1 put ukupno.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Nemanja987 napisao:Neko je spominjao grupu sistema za autonomnu vožnju kod merca, evo poređenja:
http://www.beyond.ca/autopilot-showdown ... 192.html/1
Peta stranica teksta je zaključak.

Heroj, ovo prvo što si naveo sada kažeš da je šala.
Ovo drugo za origami si nešto pobrkao.
Obećao sam ti da ti se neću obraćati više.
Pa, to sto si obecao, pa mi se opet obratio, dosta govori o tebi.

Ovaj sistem u E klasi je iz 2011. godine, sa stare S klase.
Da su hteli da budu pravedni, uporedili bi sistem na novoj S klasi, a i on spominje da ima noviji sistem.
Niko nije rekao da sistemu na Tesli nesto fali, vec samo da nije neko cudo tehnike.

Za "origami" te je Ivan potsetio, posto si ocigledno zaboravio sta si napisao.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
Nemanja987
Reactions:

Post od Nemanja987 »

Editovao si svoj post, napisao si gore prvo origani.
Totalno nebitno.
Obratio si mi se prvi, dobio si odgovor i podsećanje da ne komuniciram sa tobom.
Možeš nastaviti, to i očekujem. Ali sa tobom nema nekog normalnog razgovora, tako da me zaobiđi slobodno.

Ovo je moj poslednji post koji nema veze sa temom.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Sada jos i izmisljas, jer post nisam editovao.

Ja sam moj post napisao sat vremena pre tvog odgovora, tacnije 61 minut, tako da nisam mogao da ga editujem dok si ti odgovarao, jer je vreme za edit 30 minuta.

Niko tebe ne tera da sa bilo kime pricas, a reci nekom da neces sa njim da komuniciras, kao i da sa nekim nema normalnog razgovora, jako je nekulturno.

Pogotovo neko kao ti, koji svaku negativnu stvar o Tesli, licno dozivljavas i odgovaras na licnom nivou.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Nameri se junak na junaka, tj Tesla Fan na Merc fana...
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Teslačenje :D
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

HKS napisao:1. Tesla ima prednost od dve godine, eto vidjećemo sa idućom E klasom, tad će biti pošteno.

2. Sve i da Tesla napravi bolji sistem za autonomnu vožnju, mene to ne zanima (ne samo mene već ljubitelje auta), jer ja volim da vozim, inače ne bih polagao vozački. Impresivna tehnologija, ali ne hvala.

3. Sat vremena bi morao da izgubiš da se tvoj Tesla S napuni, dok čekaš na kiši, snegu, -20, +40, pa onda umreš od dosade...i to sve pod uslovom da si na superpunjaču.

4. Svako putovanje bi morao da planiraš u detalje, zbog gore navedene ograničenosti.

5. Kažeš da su održavanje i vožnja jeftiniji, e pa šta kada baterijima dođe vreme za zamenu? Baterije su pola tog auta, verovatno tu negde i koštaju. Doduše menjaju se auta na 3-4 godine, ali ajde kad već kažeš da su jeftiniji.

6. M5 ima da te ošuri do 200kmh, o stazi da ne pričamo.
Mislim da onaj ko kupi e-auto ima na umu sve ovo od 1-5.

S obzirom da je elektricni automobil u pitanju, makar da drzi tempo do 200kmh je odlican uspeh, po nekom mom misljenju.

Trenutno, kontam da je vecini koji ga kupuju, Tesla 2. auto. Odlican je za grad, autonomija mu je za tu neamenu vise nego dovoljna.

Za sve metropole, ne samo automobili, nego sva vozila bi bila pozeljno da budu sto tisa.

Smatram da je malo licemerno porediti Teslu sa Mercom, ili BMW...sve je na strani ova druga dva.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:

Post od Ivan »

Tesla je sa cca20% vise snage cca20% sporija od rs6 do 200.

Mislim da sam kacio snimak e63amg 4matic cipnut na jedno 700ks kao tesla koji ju bukvalno demolira tamo gde je najjaca, 400m. :)

Послато са GT-N7100
Korisnikov avatar
Nemanja987
Reactions:

Post od Nemanja987 »

Zapravo, ne postoji Tesla sa 700ks.
To sa deklarisanjem snage su ukakili najstrašnije.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:

Post od Ivan »

Po nekoliko dynoa sto sam gledao uglavnom je nesto ispod 500ks i posle se padom obrtnog pada i snaga.
Tork cesto prebaci, tj. Bude i do 1000njutna u piku, ali nije instant, recimo treba mu 500-1000rpm da digne tork sa 600 na 950, u vecim rpm gubi tork kao dizlo :D

Послато са GT-N7100
Korisnikov avatar
Nemanja987
Reactions:

Post od Nemanja987 »

nvidia CEO
Slika
Korisnikov avatar
Nemanja987
Reactions:

Post od Nemanja987 »

http://www.motortrend.com/roadtests/sed ... st-review/

Given the Model S P90D hangs with hypercars in acceleration from 0 to 60 mph, the list of cars the P90D beats to 60 mph is a long one, including everything from the vaunted Nissan GT-R to the big, bad Lamborghini Aventador and Bugatti Veyron. Only two cars that we've tested can outright beat the P90D to 60 mph: the Porsche 918 Spyder and Ferrari LaFerrari. As for the "other" hybrid hypercar, the McLaren P1, the Tesla ties it in a race to 60 mph.

Pa kaže dalje:
Although the Tesla specializes in short sprints perfectly suited for metered freeway on-ramps, it's also a capable drag racer. With a full charge, the P90D reliably rips through the quarter mile in 10.9 seconds, hitting 122.7 mph. Those numbers make the EV the fastest four-door sedan we've ever tested, besting both the mighty 707-hp Dodge Charger SRT Hellcat and the Audi RS 7 at the strip. The P90D is a supercar beater, too, beating the Porsche 911 Turbo S and Nissan GT-R NISMO (among others) through the quarter mile, though in sprints much longer than that, the Porsche will walk away as the Model S nears its 155 mph top speed.
Odgovori