Ovako, za pretres interventne se ne zalim ni najmanje i doziveo sam ga par puta a ne samo jednom.chakboris napisao:Svajcarci te drze dva sata i dva puta pretresaju, interventna te detaljno pretresa i to je sve ok ali rutinska kontrola od samo deset minuta nije ok jer ti nisi smatrao u tom trenutku da je potrebna, malo preterujes, a dok te svuda pretresaju i u eu i ovde verovatno im delujes sumljivo
Momci izuzetno profesionalno i kulturno odrade svoj posao.
Sto se tice onoga sto sam doziveo u na ulazu u Svajcarsku to sam verovatno vec pisao. Smatram isto izuzetno negativnim.
Jednostavno su me bez ikakvog razloga drzali na granici cak 2h, pretresali toliko detaljno da sam morao iz kofera bukvalno svako parce garderobe da rasirim, i nakon tako detaljnog pretresa dolazi sledeca ekipa i kazu aj sad ispocetka jos jedan pretres. To nije profesionalizam vec nesposobnost, ako su vec odradili jedan pretres, cemu ona drugi?
Jos su doveli nekog sto natuca srpski da me ispituje iako smo mogli da komuniciramo na englesnom (ne znam sta im je to znacilo). A tek nebuloze od pitanja koje je postavljao....

A sto je najgore, to nije bio kraj. Isti ti Svajcarci nakon takvog pretresa na granici, istu noc nam upadaju u hotelsku sobu u Cirihu i pretresaju sobu, uzimaju kontakt telefone od osoba za koje smo im rekli da ih poznajemo u Svajcarskoj (od koga smo dosli), zvali su i njih nocu da proveravaju.....
Ma cisto maltretiranje, j.... ih sistem

Ali veruj mi, i pored svega toga, smatram vecim bezobrazlukom postpak ovog policajca koji me zaustavio i nacin na koji je odradio proveru.