Policijske patrole i radari

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Re: Policijske patrole i radari

Post od goblin »

chakboris napisao:Svajcarci te drze dva sata i dva puta pretresaju, interventna te detaljno pretresa i to je sve ok ali rutinska kontrola od samo deset minuta nije ok jer ti nisi smatrao u tom trenutku da je potrebna, malo preterujes, a dok te svuda pretresaju i u eu i ovde verovatno im delujes sumljivo
Ovako, za pretres interventne se ne zalim ni najmanje i doziveo sam ga par puta a ne samo jednom.
Momci izuzetno profesionalno i kulturno odrade svoj posao.

Sto se tice onoga sto sam doziveo u na ulazu u Svajcarsku to sam verovatno vec pisao. Smatram isto izuzetno negativnim.
Jednostavno su me bez ikakvog razloga drzali na granici cak 2h, pretresali toliko detaljno da sam morao iz kofera bukvalno svako parce garderobe da rasirim, i nakon tako detaljnog pretresa dolazi sledeca ekipa i kazu aj sad ispocetka jos jedan pretres. To nije profesionalizam vec nesposobnost, ako su vec odradili jedan pretres, cemu ona drugi?
Jos su doveli nekog sto natuca srpski da me ispituje iako smo mogli da komuniciramo na englesnom (ne znam sta im je to znacilo). A tek nebuloze od pitanja koje je postavljao.... :glavomuzid:
A sto je najgore, to nije bio kraj. Isti ti Svajcarci nakon takvog pretresa na granici, istu noc nam upadaju u hotelsku sobu u Cirihu i pretresaju sobu, uzimaju kontakt telefone od osoba za koje smo im rekli da ih poznajemo u Svajcarskoj (od koga smo dosli), zvali su i njih nocu da proveravaju.....
Ma cisto maltretiranje, j.... ih sistem :thumbdown:

Ali veruj mi, i pored svega toga, smatram vecim bezobrazlukom postpak ovog policajca koji me zaustavio i nacin na koji je odradio proveru.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Sumnjiv si lik ako te tako redovno cimaju. Mene kad god zaustave i vide decu obično ubrzaju i ne smaraju.
Stavi neke cvike kao za dioptriju, možda pomogne :D
Boringly average, but also perfect for school run mums
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Danas sam uhvatio u lazi policajca.

Isao sam sa drugarom na relaciji BD-TV, dzemri naravno upaljeni. I stvarno nismo isli mnogo brzi zbog saobracaja, kad iskace saobracajac i zaustavlja nas.
Jasno sam video da nije imao i vremena da nas snima ali ujedno se ni dzemeri nisu oglasili.

Tu krece standardna prica "Gde se zuri..." i zove me do kola.
Uopste mi ne saopstava koja je brzina u pitanju ali kaze da je kazna 50eur i "sta da radimo?". Ja mu odgovaram da cemo se dogovoriti na sta on odmah vraca dokumenta. E tu pocinje igrarija.

Kazem mu da sumnjam da me uopste nije snimao radarom sto on osporava ali nista ne pokazuje na radaru (neki novi savremeni aparati sto su tek dobili).
Na to ja ulazim u rizicnu diskusiju ali sam hteo da isteram svoje. Kazem mu da na autu imam ometace i da nikako nije mogao da mi ocita brzinu ali i da bi se meni oglasio signal da me je snimao, na sta on ispada korektan i nece da pravi problem zbog toga sto imam ometace ali i dalje ne priznaje da me nije snimao vec govori kako su to najsavremeniji aparati trenutno u svetu i kako su ih tek dobili (sto verovatno jeste istina) i kako njih nista ne moze da ometa....

Na sta mu ja dajem jedan predlog koji policajac prihvata (iako je probao da me izvacari, ipak je bio kul tip), a sto je i meni bilo u interesu da bi proverio kako dzemeri rade na te nove radare koje jos nisam video.
Predlozim mu da napravim krug i kada budem nailazio da me snima celim putem a ja cu pokusati da mu blokiram radar da ne moze da ocita brzinu.
Ako uspem onda nikom nista, ako mi ocita brzinu ima 50eur. od mene. Prihvatio je odusevljen posto kaze da mu jos niko nikad nije blokirao ocitavanje i da je to nemoguce, pogotovo na te najnovije... Ostavio sam drugara pored njega da gledaju zajedno.
U dolasku naravno dzemeri se oglasavaju meni u kolima, namerno sam isao preko ogranicenja, onda sam spustio cak na 40km/h i tako polako prosao tik pored njega, dzemeri su celim putem pistali.
Stajem i pitam za rezultat, drugar se smeje a policajac u cudu. Nema brzine, nema nikakvog upozorenja, jednostavno nije uspeo da ocita brzinu celim putem. :sreckovic:

Naravno, svima je bilo jasno da je i kod prvog pokusaja izmislio da nas je snimao i samo je pokusao da nas izvacari ali to nismo pominjali.
Ma svakako sam ga castio. ;)
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Danas radar na tronošcu kod Tranšpeda na autoputu ka BG.

TT
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

goblin napisao:Danas sam uhvatio u lazi policajca.

Isao sam sa drugarom na relaciji BD-TV, dzemri naravno upaljeni. I stvarno nismo isli mnogo brzi zbog saobracaja, kad iskace saobracajac i zaustavlja nas.
Jasno sam video da nije imao i vremena da nas snima ali ujedno se ni dzemeri nisu oglasili.

Tu krece standardna prica "Gde se zuri..." i zove me do kola.
Uopste mi ne saopstava koja je brzina u pitanju ali kaze da je kazna 50eur i "sta da radimo?". Ja mu odgovaram da cemo se dogovoriti na sta on odmah vraca dokumenta. E tu pocinje igrarija.

Kazem mu da sumnjam da me uopste nije snimao radarom sto on osporava ali nista ne pokazuje na radaru (neki novi savremeni aparati sto su tek dobili).
Na to ja ulazim u rizicnu diskusiju ali sam hteo da isteram svoje. Kazem mu da na autu imam ometace i da nikako nije mogao da mi ocita brzinu ali i da bi se meni oglasio signal da me je snimao, na sta on ispada korektan i nece da pravi problem zbog toga sto imam ometace ali i dalje ne priznaje da me nije snimao vec govori kako su to najsavremeniji aparati trenutno u svetu i kako su ih tek dobili (sto verovatno jeste istina) i kako njih nista ne moze da ometa....

Na sta mu ja dajem jedan predlog koji policajac prihvata (iako je probao da me izvacari, ipak je bio kul tip), a sto je i meni bilo u interesu da bi proverio kako dzemeri rade na te nove radare koje jos nisam video.
Predlozim mu da napravim krug i kada budem nailazio da me snima celim putem a ja cu pokusati da mu blokiram radar da ne moze da ocita brzinu.
Ako uspem onda nikom nista, ako mi ocita brzinu ima 50eur. od mene. Prihvatio je odusevljen posto kaze da mu jos niko nikad nije blokirao ocitavanje i da je to nemoguce, pogotovo na te najnovije... Ostavio sam drugara pored njega da gledaju zajedno.
U dolasku naravno dzemeri se oglasavaju meni u kolima, namerno sam isao preko ogranicenja, onda sam spustio cak na 40km/h i tako polako prosao tik pored njega, dzemeri su celim putem pistali.
Stajem i pitam za rezultat, drugar se smeje a policajac u cudu. Nema brzine, nema nikakvog upozorenja, jednostavno nije uspeo da ocita brzinu celim putem. :sreckovic:

Naravno, svima je bilo jasno da je i kod prvog pokusaja izmislio da nas je snimao i samo je pokusao da nas izvacari ali to nismo pominjali.
Ma svakako sam ga castio. ;)
I lepo si ga edukovao.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Sta mu vredi edukacija?
Pojma nema ni sta su to dzemeri, ni gde su montirani, nikako funkcionisu.
Evo sutra da me snima sa drugim autom koji isto ima dzemere, ne bi ukaprao o cemu se radi.
Snimao bi me, trazio me (posto svakako ne dobija brzinu u sekundi), dobio bi ispisanu brzinu i to je to.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Ma kako bre ne vredi, pa jel ti stvarno misliš da su oni baš toliko glupi?
Bio je policijac koji je imao najnoviji laser koji je potpuno otporan i nije ni razmišljao o tome, a ti si mu lepo pokazao da to nije tako. Lako će on da prepriča kolegama, sazna kako izgleda, vidi itd...
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

:zbunjen: Kad te drže CHovci dva sata nisi ljut jer ne smeš da budeš ljut, jer će te držati koliko hoće. I to su te zaustavili zbog balkanskih tablica, kao i mene, tj.bez razloga.

Naši imaju neku dojavu, drže te deset minuta i slepci su za tebe? vidiš sta se dešava sve, naravno da su im svi sumnjivi. Otmica dece, šverc ljudi, droge, oružija itd. I sad si se tu našao kao uvredjenim...a u CH ti imponovalo da čekaš dva sata na granici? Oni nisu slepci i džiberi?
Mnoge tvoje izjave mi nisu jasne
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Grujic napisao:Ma kako bre ne vredi, pa jel ti stvarno misliš da su oni baš toliko glupi?
Bio je policijac koji je imao najnoviji laser koji je potpuno otporan i nije ni razmišljao o tome, a ti si mu lepo pokazao da to nije tako. Lako će on da prepriča kolegama, sazna kako izgleda, vidi itd...
Poenta je u tome da i policajac koji zna sve o ometacima, tokom obavljanja kontrole i kada mu naidje vozilo sa ometacima on uopste ne bude ni svestan da se susreo sa takvim autom. On takav auto snima kao i bilo koji drugi, i za taj auto je radaru potrebno odredjeno vreme da ocita brzinu gde ga policajac "trazi" neki manje neki vise ali u tome mu nije nista sumnjivo, i nakon tog vremena mu izbacuje dozvoljenu brzinu koju normalno ocitava. To je sve sto policajac dobija od podataka i na osnovu ceka gotovo da nema sanse da provali nesto sumnjivo, jos ako uzmemo u obzir da se prosecan saobracajac sa dzemerima nece sretati cesto i da dnevno odradi na stotine merenja... tesko da ce bilo sta provaliti.
A na kraju, cak i da posumnja, dzabe kad ne moze da ih provali na autu.
Bas sam pricao i sa drugarima iz policije sa kojima sam testirao jos prosle dzemere, pa su i oni sami konstatovali kako nema sanse da provale auto sa dzemerima ako se koriste kako sam im i objasnio...

Penta i jeste u tome da policajci (i oni koji znaju za dzemere i oni koji ne znaju) u 99% slucajeva nisu ni svesni da je pored njih prosao auto sa ometacima i da su oni odradili posao. ;)
passenger napisao::zbunjen: Kad te drže CHovci dva sata nisi ljut jer ne smeš da budeš ljut, jer će te držati koliko hoće. I to su te zaustavili zbog balkanskih tablica, kao i mene, tj.bez razloga.

Naši imaju neku dojavu, drže te deset minuta i slepci su za tebe? vidiš sta se dešava sve, naravno da su im svi sumnjivi. Otmica dece, šverc ljudi, droge, oružija itd. I sad si se tu našao kao uvredjenim...a u CH ti imponovalo da čekaš dva sata na granici? Oni nisu slepci i džiberi?
Mnoge tvoje izjave mi nisu jasne
Aj procitaj moj post jos jednom da ne moram da citiram sam sebe.
Itekako sam napisao da su i svajcarci dziberi (ne znam bas tacno kako sam se izrazio) zbog svojih postupaka, i itekako ih i dan danas pljujem zbog toga...
Isto kao sto pljujem i ovoga sto me drzao desetak minuta, ali ne zbog toga sto me drzao 10min vec zbog toga:
- sto je drzao lampu duze vreme uperenu direktno u lice bebe koja spava
- sto me izvodio iz auta da otvaram gepek a nije ni pogledao sta se nalazi u stvarima (mogao sam da nosim oruzije i drogu i ne bi provalio - toliko o kontroli)
- sto je toboz sprovodio neku kontrolu a nije utvrdio ni da li sam pijan
- sto je jednostavno ceo postupak bio dziberski kada je video da se u automobilu nalazi cetvoroclana porodica

Jedino za koga sam rekao da razumem postupak jesu par akcija interventne patrole koji su me pretresali ali su bili izuzetno profesionalni i kulturni.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Danas su postavili radar u zaustavnoj traci na NS-BG autoputu, između Inđije i Pazove, dve patrole čekaju na naplatnoj rampi, bilo je odvojeno bar 10ak vozila
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Gobline, nisi u pravu al dzaba, teraj po svome al znaj da to nije dobro

Sent from my HTC One using Tapatalk
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

nuk napisao:Danas su postavili radar u zaustavnoj traci na NS-BG autoputu, između Inđije i Pazove, dve patrole čekaju na naplatnoj rampi, bilo je odvojeno bar 10ak vozila
Očigledno se spremaju za sezonu. Juče sam ih video kod Tranšpeda, kao što rekoh već.
Korisnikov avatar
Kabe
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 05:47
Garaža: Japanska vozila

Post od Kabe »

nuk napisao:Danas su postavili radar u zaustavnoj traci na NS-BG autoputu, između Inđije i Pazove, dve patrole čekaju na naplatnoj rampi, bilo je odvojeno bar 10ak vozila
Tu su vec svaki dan prethodnih 10 dana. Iskljucenje za Indjiju ispod podvoznjaka. Mahom bude 206 civilni sa kotlicem.
ОПРЕМ ДОБРО! Posetite blog - Kabe.Space
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Nisu bili na isključenju, to i jeste fora, par kilometara posle, baš u zaustavnoj traci
Korisnikov avatar
Kabe
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 05:47
Garaža: Japanska vozila

Post od Kabe »

Aha, znaci bili su nize posle iskljucenja... Sigurno da promene malo jer su non stop na iskljucenju :D Haos...
ОПРЕМ ДОБРО! Posetite blog - Kabe.Space
Odgovori