Fiat 500L

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Re: Fiat 500L

Post od Rakhil »

mr. Big, mnogo ti to uopsteno posmatras, tu ti je greska u pristupu. A ja ne preporucujem nikome da cuti i trpi, naprotiv, preporucujem svakome ko je nezadovoljan da ide ka boljem, ima poslodavaca u Srbiji gde je banja u odnosu na Fiat, to je sigurno
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Off - Teorija zavere: Možda FAS neće da zaposli dodatne radnike (odrekao se subvencija za radna mesta da bi se domogao subvencija za kola), pa sad dižu norme?
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Dusan napisao:Ne moze radnik u pogonu u fabrici da ima istu platu kao neko ko je ulozio ogroman napor, vreme i novac u obrazovanje.
A zasto ne moze?
Pusti te komunisticke fore sa platnim razredima u odnosu na strucnu spremu.

Plata se u kapitalizmu zaradjuje a njena visina zavisi od ulozenog rada i/ili znanja.
Znam ja primere ljudi koji su zavrsili fakultete u Srbiji, rade po nekoj drzavnoj admisnitraciji i posao im se svodi na gledanje u sat i cekanje kraja radnog vremena.
S druge strane, ako nekom gazdi npr. gradjevinske firme, jedan zidar teskim i postenim radom donese velike pare, zasto ga ovaj ne bi ekvivalntno tome i platio a ne da ga ponizava jer ima tamo neko sa fakultetom ko "radi" za 300e.

Kako imam druga koji sa ekonomskim radi za 300e imam i drugaricu koja kao frizerska radi za 700 a opet i druga sa ekonomskim koji u jednoj banci tuce preko 1500. Svakom po zasluzi...
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

To što je neko nezadovoljan platom ne daje mu pravo da ošteti nečiju imovinu (auta).

Sad možemo mi ovde pisati danima o merama i načinima za ostvarivanje nečijih prava ali stoji da taj gest nije u redu.
Stoji i da ta plata nije adekvatna i da nemaš mogućnost da promeniš posao jer je ponuda gotovo nikakva ali oštetiti vozila zato e to nije u redu.
Da li to znači da poslodavac može da radnicima ošteti njihovu imovinu ako je nezadovoljan radom?

Off topic
Teorija zavere kaže da u Srbiji strani poslodavci žele dodatnu zaštitu za sebe i svoju imovinu i da je ovo samo pokretač nekih novih zakona na tu temu
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Floyd napisao:
Dusan napisao:Ne moze radnik u pogonu u fabrici da ima istu platu kao neko ko je ulozio ogroman napor, vreme i novac u obrazovanje.
A zasto ne moze?
Pusti te komunisticke fore sa platnim razredima u odnosu na strucnu spremu.

Plata se u kapitalizmu zaradjuje a njena visina zavisi od ulozenog rada i/ili znanja.
Znam ja primere ljudi koji su zavrsili fakultete u Srbiji, rade po nekoj drzavnoj admisnitraciji i posao im se svodi na gledanje u sat i cekanje kraja radnog vremena.
S druge strane, ako nekom gazdi npr. gradjevinske firme, jedan zidar teskim i postenim radom donese velike pare, zasto ga ovaj ne bi ekvivalntno tome i platio a ne da ga ponizava jer ima tamo neko sa fakultetom ko "radi" za 300e.

Kako imam druga koji sa ekonomskim radi za 300e imam i drugaricu koja kao frizerska radi za 700 a opet i druga sa ekonomskim koji u jednoj banci tuce preko 1500. Svakom po zasluzi...
Nisam mislio u smislu da je to nesto sto bi trebalo da bude regulisano nekim zakonom (odnosi plata). :nonono:
I rad je samo vid robe koja se prodaje na slobodnom trzistu i potraznja odredjuje cenu. Razlog zasto je u normalnim ekonomskim uslovima posao visokog obrazovanja skuplji (bolje placen) je iz razloga sto je mnogo teze steci to obrazovanje, nego obrazovanje radnika. U tom smislu sam rekao. Nemoj mi samo reci da su radna mesta u fiatu dragocena na trzistu i da nema ko da ih zameni, pa je realno da budu placeni kao visoko obrazovani kadar.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ne pricam za Fiat nego sam se samo osvrnuo na taj deo oko obrazovanja i hteo da dodam da nije samo diploma bitna da bi imao vecu cenu na trzistu vec i neki drugi kvaliteti i sposobnosti koje mozes da ponudis u odnosu na konkurenciju...
Diploma sama po sebi je danas postala prilicno bezvredno parce papira svuda u Evropi.

Sto se Fiata tice, ja ne znam kakva je sad ekonomska situacija u KG ali pre par godina je bila katastrofalna i mislim da je plata koju nudi Fiat korektna. To stu su nasi ljudi postali mnogo razmazeni pa ne razumeju da nista ne moze preko noci je druga stvar.
Nadam se da ce doticni dobiti otkaz i tako osloboditi radno mesto nekom ko ce znati da ga ceni a pored otkaza i racun za popravku ostecenih vozila.
Da ne pominjem sto bi na zapadu uz losu preporuku od prethodnog poslodavca, novi posao pronasao nikad.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Zanimljivo je da se još niko od moderatora, administratora i koje sve funkcije imamo nije setio da napiše: Dosta off topica! :D
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Dosta offtopica :)

Sve bitno je receno
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Slika
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Da, to je trebalo da se ručno sklapa u posebnom odeljenju u Kragujevcu, ali sada će verovatno odustati. :djavo:
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Meni drug radi u fijatu. Slali su ga na par mesta ali definitivno ima raznih nivoa tezine. Kako se kome zalomi. Ali on se nije zalio ni na jedno. Plata je prvih mesec dva do 30-33k din. Kada prodje taj period primaju oko 39-40k din. I kao im odbijaju po 30ak din za obrok koji im je odlican. I kaze da se na posao zale samo razmazeni koji kod privatnika dan jedan nisu radili. Jedini problem nekada moze biti samo italijan ako se zalomi da je zakuretalo. Jer su obicno oni sefcici dosli iz italije gde su bili sljakeri na toj istoj poziciji. Ostalo kaze da su i italijani bolji dosta puta od nasih sefova. To su njegove reci.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 4 Beta
Slika
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Eto iz prve ruke da uslovi i nisu tako losi...
A plata sa povecanjem prodaje i proizvodnje moze samo da raste ali ne preko noci kako bi neki zeleli.
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Pitaj onda druga što je ogrebo fiću...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03