Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
pigeon
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 12:22
Garaža: Škoda Octavia A8 1.4TSI 8AG + Fiat 500

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od pigeon »

Tražio sam i nisam našao i unapred se izvinjavam ako je već bilo...

Naime, posle upgradea na Gingerbread na mom Samsung Galaxy S telefonu više ne mogu da uhvatim GPS signal ili ga uhvati na momenat pa se izgubi. Gledao sam po netu, ovaj problem je poznat, ali nisam našao baš neko suvislo rešenje. Neki operateri su svojim pretplatnicima slali patch koji rešava problem, ali naši naravno nisu...

Ima li neko ideju?

Hvala unapred.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

jedino sto bih uradio na tvom mestu je ubacivanje custom rom-a, a za to mogu da ti pomognu podvarak i milos_kg
Slika
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

pa moze da vrati i fabricki rom, ima mozda na netu...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

ne moze bez kompa da uradi npr downgrade, jer to koliko se secam na galaxy s ne postoji, cek i nema ona opcija update-a na lak nacin kao sto je bila kod npr htc wf.
Slika
podvarak
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:00

Post od podvarak »

Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Uzeo sam telenor touch plus danas. Nije los na prvi pogled. Primetio sam nema onih precica za paljenje wireless-a, bluetooth-a, GPS, ... u onom drop down meniju, koji se povlaci odozgo.
Ne znam jel to moze da se iskljucuje/ukljucuje. Imam samo da pise telenor i dole ako ima nesto od notifikacija.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

trebalo bi da moze. odes na ekran na kom zelis precicu da stavis, onda mislim ili da se zadrzi prstom na mestu gde hoces da dodas, ili ides na opcije/presonalize... dzarni ga, pa ces videti odah.
Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Dodao sam power control widget, ali izgleda da onaj meni na koji sam ja mislio u ovom romu nema :(
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Kada smo kod control widgeta, primetio sam da na starijim verzijama Androida, konkretno 2.3.x, isti može da se personalizuje tasterima, da se ubacuju i izbacuju pojedini, ali na verziji 4.0.3 ne provaljujem kako i da li uopšte može. U izborniku imam wireless, blutooth, osvetljenje ekrana, GPS i sinhronizaciju, a trebao bi mi još prekidač za data network. Ima li neko ideju?
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Mozes s marketa da skines drugu verziju power confrola

Sent from mine Commodore 64
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Одг: Mobilne telekomunikacije

Post od noob »

sebekkg napisao:Generalno ip4/4s je lep telefon, ali ne moze niko opovrgnuti da je po funkcionalnosti najbolji. vec ko ga nosi taj je kershme ;)
Što je po funkcionalnosti najbolji? Pitam kao neko ko je imao ip4, sad sgs2. Šta to može ip4 na manjem ekranu što ne može sgs2? Ja znam šta može sgs2 a ne može ip.
U suštini, sve je to jako slično i ios i android, oba možeš da podesiš i personalizuješ po svojoj želji (kod androida malo lakše), nijanse su u pitanju, isti programi imaju za obe platforme tako da ne može neko reći ovo ima ios a nema android. Mene je na ip4 i sada na ip4s nervira veličina displeja, od kucanja poruka, navigacije, surfovanja, gledanja filma/serije itd. sve je bolje na većem ekranu, kako dosta surfujem tj. talkujem veći ekran je kod mene presudan.

pigeon napisao:Tražio sam i nisam našao i unapred se izvinjavam ako je već bilo...

Naime, posle upgradea na Gingerbread na mom Samsung Galaxy S telefonu više ne mogu da uhvatim GPS signal ili ga uhvati na momenat pa se izgubi. Gledao sam po netu, ovaj problem je poznat, ali nisam našao baš neko suvislo rešenje. Neki operateri su svojim pretplatnicima slali patch koji rešava problem, ali naši naravno nisu...

Ima li neko ideju?

Hvala unapred.
Probaj sa Faster Fix, imaš na marketu. Podesi server Evropski i neka ti bude upaljen 3g, prvi put će biti malo duže.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Bax napisao:Mozes s marketa da skines drugu verziju power confrola
Hvala lepo. Tako sam na kraju i uradio posle par pokušaja personalizacije widgeta koji mi je fabrički postavljen. Ovaj može fino da se podešava, mogu boje da se menjaju, štošta...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

I ja sam tako uradio, ali mi i dalje nije jasno, zasto ga nema tamo kod notification menija :|
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Pogledaj imaš li notification widget enabled/desabled. Ovaj koji sam skinuo ima dve pozicije i može se birati šta da bude aktivno, gornja, donja ili obe. Svaka se može drugačije podesiti. Zove se Power controls ( Painless Death), ikonica je svetlo plavi zupčanik. Potraži je na marketu.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Namestio sam da mi stoji u notification zoni, pa mi izadje onaj prozor kada kliknem na nju, da odaberem sta hocu. Navicu se uskoro na to :), za jedan klik mi je dalje nego ona stalna postavka prekidaca na vrhu notificationa, kao sto sam imao na LG gt540.

Da priupitam jos jedno pitanjce. Imam i telefon nokia2730, koji sam hteo da dam nekom, ali je zakljucan na VIP mrezu. Covek odneo da dekodira, oni mu trazili nekih 40-50e za to, kao taj telefon se tesko otkljucava :O To daleko prevazilazi vrednost telefona, pa nije ni uradjeno dekodiranje.
Ima li neko predstavu sto je to tako skupo? Obicno je do 1000 dinara bilo do sad. Kada se stavi kartica druge mreze, trazi da se unese kod. Zvao sam vip, ali oni supci, iako je istekao ugovor nece da daju kod :-|
Odgovori