Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
sasha015
Reactions:
Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi

Re: Corona virus

Post od sasha015 »

Rekord je malo manje od 8000,na 22000 testiranih.

Politicki je ograniceno testiranje.Tada.

Antigensko traje 20 sekundi+ unos podataka u sistem.

Izrael je testeriao decu pred polazak u skolu,bese valjda 35000 asimptomatskih i 20000 sa simptomima.U jednom danu.

Zamislite kod nas "tu frku".
Pada vlada.
Ovde je bila buka za 29 Beogradskih ucenika.

Zastita postoji,ko veruje u medicinu i nauku.
Nazalost,a mozda i ne ,vecina ljudi koja lezi u kovid bolnicama ne veruje medicini.
Ne treba dramiti.Ne previse.
Il se bocnes,stitis il doktoriras na youtube.
Nema trece...

Mislim da je zbog politike i ekonomije i dostupnosti vakcina,drzava svesno pustila ovakvo haos stanje.
Ljudi umiru,koncerti,diskoteke,svadbe.
Mislim da smo prepusteni sami sebi,pa kako ko "ispliva na obalu".

Jos nesto za "intervju",necu vise, OGI sizi verovatno :pivo: u vezi haosa, je preporuka mesanja vakcina"booster doza".
Svaki doktor oma svoju pricu,sto nije dobro.
Ja sam primo fajzera,8 meseci posle druge sinofarm doze.
Zasto, sledio sam"Arapski put"....

Zivi bili.
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

U vezi booster doze, postoje 2 vrste izjava - političke i medicinske. Ove prve su da treba dati istu vakcinu kao prve 2 - zato što je SInofarma najviše i praviće se u Hemofarmu pa su mogućnosti za državni PR praktično neogračene...
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Mislis, a? Ovaj moj prijatelj ima druge planove. Vidim njegovi saveti koje prenosim su napljuvani ovde, a covek je izuzetno ozbiljan.

Zivi bili i ponekad procitajte korisne podatke ili savete koje vam prenosim.Slika

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

AZ primi, Sinopharm hvali :)

Sačekajmo još 2 nedelje (ključne :)) od Covid Arene i sl. događaja... aktivno prokužavanje u toku.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Ovo je PIKA. Sinofarm je samo saradnja na punjenju. Razjasnio mi sad, jer ne kapiram sta je sta. Ovo je recombinant vakcina, geneticka. Radi sa svim sojevima. Videcemo kakva ce biti.

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Štite sve, pogotovo ko se odluči za 3. dozu. Svejedno je koju primite, istu ili Pfizer. Probija očekivano najviše Sinopharm, a sad sve više i Pfizer, jer su ljudi kasnije i počeli da ih primaju, a jači imuni odgovor je generisala u startu, pa je sad u ovom uzlaznom talasu Sinopharm bio na tapetu. Isto tako tapšanje po ramenu AZ ne stoji, jer je imunizacija njom završena mnogo kasnije.

Ne bih ja još uvek mešao politiku u vezi ponavljanja istog tipa vakcine, rano je za teorije zavere. Preporuka je uvek najbezbednija kombinacija, sa najviše dostupnih podataka, a to je isti tip vakcine. Inaktivirana vakcina ima najmanju neprijatnost i najmanje opterećuje imuni sistem dok generiše odgovor, ali je on umereniji. Odluka o tipu vakcine bi trebala za 3. dozu biti puno lakša, jer je svako mogao sebi da proveri imuni odgovor prethodne dve doze.

Ja, lično, da spadam u visoko rizičnu grupu i imam puno kontakta sa ljudima u zatvorenom prostoru, dao bih prednost Pfizeru, ako ne, onda oldschool vakcina.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

AZ se gledaju podaci iz UK a tamo je odavno pocela da se daje. Kod je obrnuto. U startu ne stvara zastitu kao Fajzer, ali drzi duze protiv hospitalizacije.

Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Jel zna neko sad koliko bude dnevno hospitalizovano u odnosu na zarazene? Mislim da je to bitnije od broja zarazenih, a rekao bih da je manje nego pre na ovakve dnevne brojke.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Manje je dosta. U NS bar osetno manje. Vecina svakako nevakcinisani. Drugar je sad izasao posle 15 dana u bolnici, pa je info iz prve ruke. Pokazao fotke, njih 4 u sobi, troje su gojazni i 65+. On ima 65 al nije gojazan, pa je opet nadrljao. Bilo je par vakcinisanih ali su bili kratko, uz lakse tegobe, od 3 do 5 dana, stariji ljudi, ono 70+.. Mladi svi redom nevakcinisani.
Ali kaze da je osoblje vrhunsko, da znaju sta rade, svakom posvecuju maksimum paznje i trude se svim silama da se stanje stabilizuje. On je stranac i jako je zadovoljan tretmanom. Osim sto su prostorije malo raspad. Kaze i da je hrana bila ok, doduse preslana malo. Ali dobro se izvukao, 7 dana je bio u raspadu.

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

cozmo napisao: 07 Sep 2021, 10:43 AZ se gledaju podaci iz UK a tamo je odavno pocela da se daje. Kod je obrnuto. U startu ne stvara zastitu kao Fajzer, ali drzi duze protiv hospitalizacije.

Puna imunizacija je pomerena 2,5 meseca u odnosu na ostale vakcine, taman da uđu u optimalnom periodu u talas. Kod nas je imunizacija krenula jako rano i optimalan period je taman za 2-3 meseca prošao, a katalizator su društvena dešavanja i nizak procenat imunih.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Gledajući razne grafikone (Izrael - broj slučajeva i smrtnost) i brojke (isto Izrael, ali ono istraživanje), ali i anegdotski iz okruženja - rekao bi da Pfizer prilično loše pokriva Delta soj. Ja ga u ovom trenutku ne bi preporučivao. Za Sinofarom na žalost ima manje podataka. Bahrein je imao studiju koja je obuhvatala sve što je nama bitno (i AZ i Sputnik), u toj studiji jeste Pfizer pokazivao najbolje rezultate, Sinopharm najlošije, ove dve između, ali nisam uspeo da nađem koji je datumski opseg pokriven studijom. To što se neka vakcina ok pokazala proletos na žalost sad više ništa ne znači.

Lokalna srpska politika je nebitna u ovom slučaju. Mnogo je gore što zbog globalnih političkih tenzija nemamo prave podatke za ruske i kineske vakcine. Njima ne možeš da veruješ, ali ne možeš da veruješ ni zapadu po tom pitanju. Prođe poneko istraživanje iz "nesvrstanih" zemalja, ali to je nedovoljno. Eto Bahrein, ali je premala populacija, pa još ako hoćeš da gledaš samo rezultate iz jula i avgusta za deltu... Nema dovoljno podataka.

Prilično sam poverovao onom Heinzovom tekstu koji kaže da Covid-19 polako prelazi u endemsku bolest. Sa vakcinama koje nisu 100% efikasne (i sve su manje sa mutacijama) i sa ovim stepenom vakcinacije - nema šanse da ga iskoreniš. Nidža je više puta pominjao, ja se tad nisam slagao sa tim polažući više nade u vakcine - Covid će proći kroz svakog od nas. To kaže i ovaj članak. I to ćemo biti u kontaktu sa njim svako malo, ali će imuni sistem biti spreman i to uglavnom neće biti strašno, samo ćeš na par godina posle neke mutacije i ako ti je oslabio imuni sistem da se razboliš malo jače. Praktično kao grip. Glavni problem Covid-19 i nije što je ne znam koliko zeznut virus sam po sebi, već što čovečanstvo nije imalo imunitet na njega.

Sad je izbor na svakom ko nije preležao da li će da pripremi imuni sistem nekom od vakcina, ili da pusti da mu Covid dođe na čist teren.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Drugaciji su podaci.Slika

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

grujicd napisao: 07 Sep 2021, 11:00 Sad je izbor na svakom ko nije preležao da li će da pripremi imuni sistem nekom od vakcina, ili da pusti da mu Covid dođe na čist teren.
Samo da podvučem.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Male su šanse da postoje osobe koje Covid do sada nije ni pipnuo.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ovi moji sad rodjaci sto su zarazeni i vakcinisani, su sve vreme radili u objektima sa gostima, bez zastite, i sad im je bas skocila temp i potvrdjena infekcija. Nit si se cuvali nit ih je bilo briga, jedino sto su uzeli fizera u maju, junu...

Jedin su doktoru izlozeniji....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Zaključana tema