TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od Sloba »

Ima uvek sta da vrisne na tv-u i tu cena ne igra neku ulogu. Kolegi je zena usisivacem zveknula u 55-icu, 120.000 dinara popravka. Drugaru je letos izgorelo potkrovlje, steta od 20k evra, najverovatnije od televizora. Novijeg, velikog i skupog. Ta je bar pretpostavka. Sve stvari su nagorele, a od tv-a nije nista ostalo. Sve se kvari, to je poenta. Samo sto duza garancija, nebitno koliko uredjaj kosta. A, i danas je dobar tv dosta vise para nego pre. Kada sam bio u tom poslu, Samsungova 8000 serija je bila koliko je sada bolji qled iste velicine, dok oled ide i x2. Inace, pomenuta serija 8000, kao i nista bolji, ali ekskluzivnije izrade model 9000, su imali savrsen prikaz crne boje, iako nisu bili ni qled, ni oled. Prosto, bili su opasno dobri i za danasnje pojmove.

Sto se boja tice, ono sto sam kod LG-a imao u dinamicnom modu, sada imam u standard modu. Od dinamicnog moda na Samsungu bole oci, a o vernosti boja nema govora i tako je godinama unazad.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ima, samo treba da se kalibrise tv, sada su boje dosta bolje nego ranije, a posebno na Qled-u i nanocellu...na kraju je i do ukusa.
Nije ranije crna bila nista crnja, cini ti se :)
Osim na Plazmi, naravno.

Jako gresis za cene, TVi su nikad ajeftiniji, ti sada za 1400e kupujes 55 oled tv na popustu, dakle najbolji tv koji postoji kupujes po ceni danasnjeg premium telefona.

Ja sam 2008. otisao da kupim 46" Samsung lcd 100Hz za 1500e na 50% popustu jer je izlozbeni primerak...pa posto je otisao 2 sata ranije, uzeo 42" 60Hz TN panel Sharp(koji je ipak dmtada bio Japanac i medju premium brendovima) za 2000e.
Dakle, 46" lcd je kostao 3000e.
Pored su bile Panasonic Kuro plazme, koje su fazon kretale od 2000e za budget modele, a isle do 7k evra za 60".

Plazme su imale jos vecu verovatnoci za burn-in i nisu imale nikakvu zastitu, ali su ih svi imali u ponudi, pa nisu radili kontra marketing kao Samsung za oled :)

I ovo pricam kod nas, van Srbije se za 1000e uzima 55, a i do 1500e 65" LG oled...pa gde ces jeftinije za high-end televizor velike dijagonale?
77" ide ispod 4k evra, pada i do 3k evra u trenutcima...a to je brutalno ogroman televizor.

65" je 40% veci tb od 55%, a 77" je 40% veci od 65" i tacno skoro duplo veci tv od 55%, dakle kao 2 TVa od 55".

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Nisi pazljivo ispratio ono sto sam napisao. Ne pominjem plazmu i stosta, nego konkretne Samsungove flagship modele tih godina (2012-13). Dakle serija 8000 (UE55ES8000), prvi tv sa kamerom i komandovanjem pokretima ruke, metalni ram, glossy ekran... Sada su top modeli prilicno skuplji u odnosu na pomenute modele u ono vreme. A, nisu opremljeniji, izbacene kamere i 3D (ako se ne varam). Ni brzi, iako vise jezgara, cuda, muda... Cak ni u aplikacijama ne vidim napredak kakav je u drugim stvarima vezanim za elektroniku. Bio sam par puta u Samsungu na predstavljanju novih modela i video sam sve top modele u najvecim dijagonalama pre nego sto ce se pojaviti u prodaji. Lik koji je tada vodio prezentacije za AV tehniku gostuje na Shoppster televiziji i dalje neumorno truje o Samsungu. Ivan - Djani. I 4k sam video pre prvih 4k klipova na YT. I zakrivljeni OLED i LG 85" od 1.200.000 dinara i svasta jos. Sve kasnije sto sam video pa do danas me nije impresioniralo. Ja ne vidim neki znacajan pomak ni u boji, ni u pokretima za vise od pola decenije.

Jeftinije televizore nisam ni pominjao, a slazem se da su jeftiniji nego ikad. Onomad je Samsung ili LG 32" bio 30-40k dinara, a po kursu 100 din za 1 evro. Bilo je Vox i slicnih za 25 na akcijama, a sada ih ima i za 15k dinara, a po kursu 118. Sada se velika dijagonala moze uzeti za male pare, rade se i u slabijim serijama dok je pre sve preko 50" bilo rezerviseno za top serije. Sto je super, jel...

Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Kazem ti, ne secas se dobro :D

Samsung 2012. kada sam bio na nekoj promociji na NBG kod Arene u nekoj velikoj prodavnici elektronike, ne secam se vise kako se zvala, tu sam uzeo moj Sharp...se8 model od 65 inca je bio ~6000e za LCD i njihova PE8 plazma je bila oko 5000e u istoj velicini.

Te kamere i gluposti su bas to, gluposti koje nicemu nisu sluzile, kao ni ono mahanje rukama koje niko posle nedelju dana vise nije koristio...a reci da su danasnji televizori koji su prakticno kompjuteri, nazadniji od tadasnjih...pa nemoj zezati :)
Da ne spominjem kontrolu glasom i razne assistante koji su povezani na razne servise...zasto bi mahao rukama umesto da izgovoris sta hoces? :D
3d je bio tada aktuelan i opet ga je malo ljudi korisitlo i placalo, a produkcija bila visestruko skuplja, te se samim time retko sta i izdavalo u dobrom 3d-u.
Bilo je osudjeno na propast pre no sto je i zaista zazivelo.

Sada imas gaming na televizorima koji tada nije bio na ovom nivou, imas sve moguce formate i uredjaje podrzane, HDR, network servere i bezicno povezivanje svega...ja ne znam sta bi ti vise, za realno duplo manje para nego bas te 2012. godine :)
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Znam ja koliko su tih godina kostali televizori, uz sav trud da zaboravim i modele i cene. Zauzimaju mi skladisni prostor.ES8000 u 55" bio je 2.500 evra, a na akcijama se mogao uzeti i za manje od 2k. Prva cena mu je bila 300.000 dinara, ali nijedan niko nije kupio po toj ceni. Govorim o prodavnicama u Srbiji, ne o svercu koji je tada bio u uzletu. Niko ne kaze da su danasnji televizori nazadniji. Samo kazem da je dobar tv postojao i pre danas i juce.

Ps Bila je i kontrola glasom tada, ali stvarno takve stvari ne bih navodio kao neki plus, ukljucujuci 3D, kontrolu pokretom, kameru i sl. Inace, tu generaciju su im provalili hakeri spijunirajuci ljude. Sledece godine su brze- bolje presli na pop-up. Ono sto kod Samsunga vidimo, koji god uredjaj da je u pitanju, nastalo je na osnovu zelja i potreba Amerikanaca. Ameri u razvojnom centru u sred Koreje govore sta hoce, sta nece. I tako i bude. Setimo se tastera "socker" na daljincima u godini kada je bilo svetsko prvenstvo u fudbalu u Brazilu. Dakle, ne football nego socker.

Otuda i gomile gluposti na uredjajima...

Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Imam i ja isti taj LG LB670 ili beše da je LB671.
Ne znam dal' je kvar ili to tako treba, ali ima neko zatamnjenje u sva 4 ugla. Na beloj pozadini se to baš primeti.
2014 kad je izašao, bio je to sasvim dobar TV, preko Madjara je bio 450eur za 42" i 600e za 55". U domaćim radnjama je bio oko 200eur skuplji.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Isti je to tv, mislim da je boja lajsne drugacija. Kod mene je inox, na 671 je tamno-siva, pretpostavljam. I kod mene je krenulo tako, od coskova. Nije tako ranije bilo, video bih kad se pali xbox, tada je cisto belo.

Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

To je najcesce prasina, tu moze da se otvori i ocisti panel.

Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

https://www.ctshop.rs/sony-kd65a8baep-s ... droid.html

Kako ti se čini ova ponuda?

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Kontakt:

Post od carov2 »

carov2 napisao:https://www.ctshop.rs/sony-kd65a8baep-s ... droid.html

Kako ti se čini ova ponuda?

@Xepoj87
Slika

Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Deluje super, samo sto taj tv nema hdmi 2.1, ali ako ne koristis pc, nije ti to puno bitno.

Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Kontakt:

Post od carov2 »

Uglavnom povežem laptop kada hoću da pogledam neki film ili neku seriju.
Izgleda ide i 5 godina garancije...akcija traje do kraja godine.

Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Onda uzimaj.

Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Dobar popust SlikaSlika

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

BRABUS
Reactions:
Pridružio se: 14 Dec 2016, 08:51

Post od BRABUS »

Jel ima neko iskustva s Hisense ULED televizorima. Gledam 65’ ili veci i dosta su jeftiniji od Samsung/LG, pa se pitam sta je caka, osim brenda?

Neka preporuka za Dolby Atmos kompatibilni soundbar (sa ili bez woofera), srednji cenovni rang, dobar odnos cena/kvalitet?
Odgovori