Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
@Darko Dotle došlo? 

- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Pa i jeste
dosle godine, dosta toga sto valja a da znam se poudalo. Nisam vise u fazonu da idem po kaficima i prilazim..

Off topic
Bolje požuri. Probirač nadje otirač.
Bolje požuri. Probirač nadje otirač.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Onda kao moj ćale nađeš neku mlađu... mnogo mlađu... 14 godina mlađu... 

U kaficu umesto kljuca od BMWa i iPhone, na sto stavis EU pasos
Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

- Pulp Fiction
- Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
- Garaža: Astra G 1.7 dti
Bogami ću i ja početi da radim to
Ma dzaba fejsbuci, instagrami, čuda, mene sramota tako dodavati devojke. Naročito ako ih lično ne poznaješ, ono kao video si zajedničke prijatelje pa dodaješ i pokušavaš neku priču. Mada koliko vidim ima likova koji uspevaju tako...

Ma dzaba fejsbuci, instagrami, čuda, mene sramota tako dodavati devojke. Naročito ako ih lično ne poznaješ, ono kao video si zajedničke prijatelje pa dodaješ i pokušavaš neku priču. Mada koliko vidim ima likova koji uspevaju tako...
Kao nekolilo prijatelja koji su se tako ozenili / udali.
Ko se seca 90ih, ICQ, pretraga zensko, od 18 do 21 god, Nis, pa saljes poruku "cao".
Ko se seca 90ih, ICQ, pretraga zensko, od 18 do 21 god, Nis, pa saljes poruku "cao".

Edit: editovao si na vreme

- Pulp Fiction
- Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
- Garaža: Astra G 1.7 dti
A ne ozbiljno sad ima tih društvenih mreža, i u suštini ako si stidljiv i nemaš neku priču, možeš tako, ali pored svega toga i još ovo savremeno doba gde su pale razne barijere i deluje bar u toj sferi odnosa sve lakše, izgleda da su ljudi sve usamljeniji... wtf
Dobro nije tema nismo ana rs
Dobro nije tema nismo ana rs

- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Danas je to sve reklama, vizuelno prezentovanje sebe, nije bitno kako misliš ali je bitno da su slike na Instagramu odlične.
Može danas da se traži tako devojka ali je pitanje kvaliteta, tj. koga ćeš naći na tom nekom Tinderu...
Gesendet von meinem SM-G950F mit Tapatalk
Može danas da se traži tako devojka ali je pitanje kvaliteta, tj. koga ćeš naći na tom nekom Tinderu...
Pa ne trazis da se zenis 

- meidling
- Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
- Garaža: Volvo XC90 II D4
Ja bih pre rekao da je retko da porodica zaradi 3.000 a kamoli 4.000 € mesečno.Govorim o običnim smrtnicima iliti šljakerima kako ih neki nazivaju.Risto napisao:Klagenfurt, bar iz mog ugla posle života u Novom Sadu, nije baš neki najsrećniji izbor za život. Dosadno, mirno, smoreno mesto sa dovoljno sadržaja i pomalo inertnom masom. Doduše, deo toga se može pripisati i mentalitetu i navikama, jednostavno, subotom će oko jezera da bude ogromna gužva dok utorkom uveče imaš utisak da u tom gradu živiš ti i niko više.
Što se tiče društva, to je relativna tema, imam ljudi sa kojim se družim i koje sam zgotivio. Ali tu postoji problem, u različitim životnim fazama smo i ja sam skoro jedini bez porodice. Super su ovako za kafu, druženje, zezanje ali nije to kao kući. Imam par mlađih momaka koji su baš dosta mlađi od mene sa kojima po nekada odem u izlazak ali to nije kao kući. Teško i da će biti, ovde se nisam previše trudio da proširim krug prijatelja van ove ekipe sa posla, sa druge strane, to se nije desilo nekako spontano.
Iskreno, kao što sam i planirao, najverovatnije ću kroz maksimalno 2 godine da se selim u veću sredinu. Kako zbog posla, tako i zbog malo boljeg društvenog života. Imam sreću da tu u okolini (100-300km) znam neke ljude koje gotivim pa ono vikendom nekada oni dođu do mene ili ja odem do njih. Pored toga, novac ti ovde da malo više slobode pa vikendima često gledam da odem negde da se malo maknem od svega.
Pored toga, sad sam se bacio na sport, vozim malo i bajs a i idem i na treninge u teretanu pa mi i to pojede deo dana. Idem na nemački (u firmi i privatno), pokušavam da napravim neku mrežu za privatni biznis, tako da popunim vreme.
Klagenfurt bi možda i mogao preporučiti nekome ko dolazi sa porodicom, jeftinije je doći za početak, ako je pitanje ima li žena šanse da nađe posao (ili ako mislite da ne želi da radi) onda je to ovde isplativije jer je život jeftiniji i lako se tih par zelenih veće plate iz Beča ovde uštedi jer je stan jeftiniji a i usluge, restorani, kafići i sl. Pored toga, uvek imaš džoker Slovenija za te usluge. Za mlade ljude, samce, nije baš neka sreća.
Što se tiče posla, hm, tu mogu priču podeliti na 2 teme:
- Posao: sa tim sam vrlo zadovoljan, stvarno imam sjajne zadatke i baš mnogo i brzo učim. Recimo da bi ja sam sebi ovako sklopio radno mesto uz malo manje zadataka ali doći će i to na svoje dok se još malo ušemim![]()
- FIrma i uslovi na poslu: Na žalost, u celoj auto industriji trenutno komponentaši imaju problem pa tako i mi. Veliki je pritisak, na nivou Grupe imamo ozbiljne gubitke i samim tim to i mi osećamo. Meni (tj. svima koji smo imali) su ukinuli prekovremene, ok, ti to ne odradiš ali to znači i par zelenih manje u novčaniku na kraju meseca. Meni nije ogroman problem, imam dovoljno i bez toga ali ljudi sa porodicama gde žene ne rade su mnogo više pogođeni (neretko su radili više sati od mene pa samim tim im je efekat veći). Ako to zanemarimo, ipak je organizacija mnogo bolja, odnos ljudi prema poslu miljama ispred Srbije, disciplina je na višem nivou, softver/hardver miljama ispred Srbije (a radio sam u ozbiljnim sistemima).
Sve u svemu, nije loše a moglo bi i boljeNadam se da ću graditi karijeru polako i ovde ali da ću se prvo lagano a posle i ozbiljnije baciti u neke privatne vode. Meni ovde znači što se priča isključivo nemački, to znači da moram da ga učim brzo (iako sam ga dobro znao, uvek to može bolje), napredujem u poslu i srediću tu RWR+ dozvolu. Ako se ne dogodi neko čudo na privatnom planu, pitanje je gde ću u AT biti kroz par godina.
Edit:
Pa nisu pare presudne ali ćeš svakako zarađivati više ovde nego kući. Sa druge strane, u Srbiji je retko da oba partnera zarađuju dobro dok je ovde retko da porodica nema bar 4.000 evra mesečno. Ako imaš sreće, može se desiti da porodica (recimo dve obrazovane osobe) zaradi i 80.000+ evra za godinu dana. Naravno, to je kao i kod nas da pričamo da imaju zajedno 2.000 evra mesečno, ne baš često ali se dešava. Samo primera radi, kroz porez i dečiji dodatak se dobije 300 evra mesečno po detetu, a vrtić je 120 evra mesečno (neko će reći jeftinije nego u BGu).
Gesendet von meinem SM-A750FN mit Tapatalk
Volvo XC90 II D4
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Risto svaka cast na opisu i licnom utisku
Koliko je u AT npr neto plata kasirke u marketu?
Btw bas sam pre neki dan pricao sa jednom kasirkom u univerexportu. Ima oko 300e neto.

Btw bas sam pre neki dan pricao sa jednom kasirkom u univerexportu. Ima oko 300e neto.
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Nema pravila. Dobar drugar dugo kuburio sa nekom krampačom i krene iz zezanja tinder i naleti na dve dobre. Još se mi zezamo ajde vidi ovu plavu, lepa, med. fax dok tu crnu zanemari za sada.Risto napisao: 07 Maj 2019, 12:48 Može danas da se traži tako devojka ali je pitanje kvaliteta, tj. koga ćeš naći na tom nekom Tinderu...
Epilog posle godinu dana veze oženio se pre 15ak dana, uči nemački i odoše u Bon, eto ko bi rekao, devojka na mestu.
- meidling
- Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
- Garaža: Volvo XC90 II D4
U Penny je plata kasirke koja radi 35 sati nedeljno 1148 € a šefa prodavnice prijavljenog na 40 sati 1436 €.A evo i iznosa dečjeg dodatka u AT:od rodjenja 114€,od 3.godine121.90€,od 10.godine je 141.50 i od 19.ukoliko ima pravo na isti iznosi 165.10€.Tako da je i sa 2 decja dodatka ispod 3000 mesecno.Darko napisao:Risto svaka cast na opisu i licnom utisku![]()
Gesendet von meinem SM-A750FN mit Tapatalk
Volvo XC90 II D4