Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Dusan »

Bas bih se raspisao na ovu temu, ali bolje ne. :D
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Koj si ti fil? :kezo: :kezo:
Inace, ovo obavezno procitati.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

ali ako gledamo cinjenice mi smo mnogo vecu korist imali od EU i Amerike nego Rusije.
99'?
Tu ti može biti dobar deo odgovora na nedostatak filije, pogotovo što su sada poodrasle generacije koje vuku traume iz tog doba.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

H4wkeye napisao:Ma sta je nama Rusija pomogla? Nemacka nam je dala vise bespovratnog novca i vise ulaganja nego Rusija 10 puta.
Uz opasnost da uvredim (a nije mi želja), ali kakvi ste vi to ljudi kada sve gledate kroz pare? Po milion mrtvih u dva rata, može li to da se plati novcem? Može li neko vaše dete da plati?
Pa i ako tako gledate kroz pare, de baš Nemačku nađe kao primer. U dva rata su nas toliko polupali, da još nisu ni do pola došli sa bespovratnim davanjem (ako tako šta uopšte i postoji).
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Grujic napisao:
ali ako gledamo cinjenice mi smo mnogo vecu korist imali od EU i Amerike nego Rusije.
99'?
Tu ti može biti dobar deo odgovora na nedostatak filije, pogotovo što su sada poodrasle generacije koje vuku traume iz tog doba.
Jeste, bombardovali su nas. Ne volim Ameriku kao drzavu istao kao i Rusiju. Ali opet, oni su nakon toga bar nesto ulagali i trudili se. Dobro mozda Amerika nije toliko, ali EU jeste, i to mnogo. Samo na primer Austrija nam je dala skoro 2.6 milijarde evra, Norveska 1.3, Slovenija 900 miliona itd.

@Perfiko, ta dva rata su bila pre 100 i pre 75 godina :)

Ne znam, mozda gresim ali mislim da Srbija treba da gleda sta je najbolje za nju i njene gradjane da se normalno zivi i radi. Teranje inata i ta tvrdoglavost nas nije dovela nigde u prethodnih 25 godina, osim sto smo imali XX ratova i sto smo propali.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

E, ako je bilo tada, onda je OK. :doubleup:
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Re: AW: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Dzoni_m »

Floyd napisao: Ono skandiranje Putinu na paradi je bilo jadno.

Drug koji je tri godine radio u Moskvi kaže da može na prste da nabroji Ruse koji su uopšte znali gde je Srbija.
Ja ti kazem da na prste jedne ruke mogu da nabrojim one koji uopste znaju da Srbija postoji. Ako im kazes Jugoslavija e to im malo iz neke vijuge dopre.
Ako je za utehu, oni ne znaju nista van svog sela. Neko je ismevao Amere oko znanja geografije i osnovinih pojmova. Samo bih voleo taj test da ponovi u Rusiji......
Mene najvise odusevljava jedna slicnost izmedju nas i njih (rusa): slepo verovanje u kult licnosti. Obozavanje mesije koji ce "ostrim stavom" da nas povede napred posto smo slepi i glupi da izgradimo sistem koji ce to raditi umesto nas. Ja to nikada necu shvatiti.
Gledam ostale drzave, da pogotovu tu Ameriku, Nemacku i sl koju svi tako pljuju, ma ko da je na vlasti, ma ko da je u vladajucoj klapi, politika i stav drzave ostaje isti. Nista se ne menja. Sistem se nadogradjuje i ispravlja kako bi bio bolji. Moze da bude Obama, mutavi i mentalno ograniceni Bus, saksofonista, Merkel, ma dodajte na spisak, ljudi rade onako kako je najbolje za drzavu i ne smeju da razbucaju ono sto je do tada bilo i da se ponasaju kao da im je to tatko u nasledstvo ostavio. Ima kontrole i to je to. Tacno, prave oni gafove i greske, ali se to opet ispravi pre nego sto bude jako kasno.
Poslednja izmena od Dzoni_m u 17 Okt 2014, 21:50, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Floyd napisao:
McGruja napisao:Citam sve, izmedju ostalog i pescanik
Ja isto ne vidim od Rusije nista dobro u poslednjih 30-40 godina
Meni su Amerika i Rusija podjenako mracne stvari. Ameri kapitalisticki uviju sve u pitki sirup, dok Ruja sve kroz suicidalni nacionalizam. Oba su narcisoidni do beskraja
:plusone:

Ono skandiranje Putinu na paradi je bilo jadno.

Drug koji je tri godine radio u Moskvi kaže da može na prste da nabroji Ruse koji su uopšte znali gde je Srbija.
Ovo je čist neistinit bullshit. Pozdravi druga i pitaj ga u kojoj je to Moskvi bio.

Naklonost običnog sveta u Rusiji prema Srbiji je neobjašnjivo velika, čak bih rekao veća nego u drugom smeru.

Vrlo dobro znaju gde je Srbija, konzumiraju naše proizvode i kulturu na daleko višem nivou nego što bi iko pretpostavljao. Na najvećim TV stanicama smo svakodnevno bar jednom rečju spomenuti.

Ja se izvinjavam, ali za ovakav kurac na biciklu od zemlje kao što je Srbija, treba da smo srećni da nas iko spominje u bilo kom kontekstu, a tek još da nam dođu u posetu bez nekog novog ultimatuma da nam otmu još nešto.

Ne nasedajte na prozapadnu propagandu. Naši mediji su veoma prozapadni, nisu niti malo objektivni niti neutralni, a često nisu ni u našem interesu.

Tapatalk Pro
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

nidza napisao: Naklonost običnog sveta u Rusiji prema Srbiji je neobjašnjivo velika, čak bih rekao veća nego u drugom smeru.
Apsolutna neistina. BTW, ne mislim da su druga krajnost tj neljubazni, vec su letargicni i nezainteresovani po default-u.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Sa tim se mogu složiti, ćale je živeo i radio u Moskvi dok smo bili Juga, svi su znali, u poslednjih 10 god je bio par puta i skoro svi su znali i kontali gde je Srbija bez problema. Ne kažem da sad svi znaju sve u full-u, al to da ćeš svećom tražiti nekog ko zna otprilike gde je Srbije ne stoji, barem ne za Moskvu.

edit: Ovaj post mi je 6666. :djavo:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Meni nikako ne ide u glavu ta ideja da države imaju prijatelje. Imaju saveznike u konkretnom trenutku.
Svako gleda svoje interese i u skladu sa tim se i ponaša.

Amerika nam je bila najveći donator 1945.-1985. pa nas je posle bombardovala, Rusi su nam bili praktično najveći neprijatelji od 1948. Mi patimo od tih mitova da su nam jedni ili drugi braća, bla, bla, bla umesto da shvatimo da su u pitanju interesi i da se dogovorimo sami sa sobom šta hoćemo i da se u skladu sa tim i ponašamo. Davno je prošao hladni rat kad smo mogli da sedimo na dve stolice, da budemo komunistička zemlja koju finansira prljavi kapitalizam.

Druga stvar koja mi nije jasna je mazohistički poriv da uvek uradimo najgore po nas. Možda najbolji primer je prodaja NIS-a za šaku kkirikija jer će Rusi da čuvaju Kosovo koje je već uveliko bilo izgubljeno.
Na kraju smo ostali bez Kosova, ostali smo bez NIS-a i energetske samostalnosti, a kako stvari stoje ostaćemo i bez Južnog toka.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Paja objasnio :bravo:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Floyd »

nidza napisao:Ovo je čist neistinit bullshit. Pozdravi druga i pitaj ga u kojoj je to Moskvi bio.

Naklonost običnog sveta u Rusiji prema Srbiji je neobjašnjivo velika, čak bih rekao veća nego u drugom smeru.

Vrlo dobro znaju gde je Srbija, konzumiraju naše proizvode i kulturu na daleko višem nivou nego što bi iko pretpostavljao. Na najvećim TV stanicama smo svakodnevno bar jednom rečju spomenuti.

Ja se izvinjavam, ali za ovakav kurac na biciklu od zemlje kao što je Srbija, treba da smo srećni da nas iko spominje u bilo kom kontekstu, a tek još da nam dođu u posetu bez nekog novog ultimatuma da nam otmu još nešto.

Ne nasedajte na prozapadnu propagandu. Naši mediji su veoma prozapadni, nisu niti malo objektivni niti neutralni, a često nisu ni u našem interesu.
Od mnogih ovde sam mogao da očekujem emotivne izlive rusofilije ali ne od tebe :)

Čovek nema razloga da me laže a radio je tamo u periodu od '98-'01. Možda tvoji poslovni saradnici znaju (i trebalo bi da znaju s kim posluju) ali ovde se priča o običnom narodu.

A pominju nas Rusi, to stoji...

Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Pričam o običnom narodu i potpuno običnim ljudima sa kojima sam započeo neku priču. Nije mi pričao neki kolega, nego sam često tamo. Doduše, ja sam često svuda, ali to sad nije važno.

Takođe, izvini, ali reč rusofil koristiš u veoma pogrešnom kontekstu. :-)

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Одг: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od dag81 »

NIS kao i ostalo su posebna prica. Da ga Rusi nisu kupili kupio bi ga neko drugi. Jer Srbi vole mnogo da kradu, a sto je najcrnje od samih sebe. Zato su propale firme i NIS prodat budzasto+zahvaljujuci onima sto su ga dodatno srozali planski za prodaju. Ali kod ruje ne moze tako(ne ruje nego kod bilo kog privatnika) nece uskoro moci ni litra goriva da se ukrade a krali su na burad nedeljno prosecno po pojedincu.

Ali sladje je zavrnuti drzavu, a retko ko razmislja dugorocno. Otud i gubitasi u javnim preduzecima. Ne zato sto su nesposobni vec zato sto je sve lopov do lopova, koji hoce da zivi lepo a da nista ne radi. Jer ne trebas puno biti pametan kad si monopolista za dobra koja su neophodna za zivot.Pa ce sutra i Telekom da ode, EPS, .. i pravice profit za divno cudo jer ce kontrole biti rigorozne.
Odgovori