nidza napisao:Pričam o običnom narodu i potpuno običnim ljudima sa kojima sam započeo neku priču. Nije mi pričao neki kolega, nego sam često tamo. Doduše, ja sam često svuda, ali to sad nije važno.
Takođe, izvini, ali reč rusofil koristiš u veoma pogrešnom kontekstu.
Tapatalk Pro
Izvini ti ali više verujem njemu... a i Džoni je slično napisao a živi tamo, tako da...
Ovo rusofil je ispalo nespretno jer sam počeo nešto da pišem pa prepravio ali ne kompletno. Neka bude "izlive emocija prema rusiji"
Druga stvar koja mi nije jasna je mazohistički poriv da uvek uradimo najgore po nas. Možda najbolji primer je prodaja NIS-a za šaku kkirikija jer će Rusi da čuvaju Kosovo koje je već uveliko bilo izgubljeno.
Na kraju smo ostali bez Kosova, ostali smo bez NIS-a i energetske samostalnosti, a kako stvari stoje ostaćemo i bez Južnog toka.
Trenutno je naš najveći mazohizam da nas vlastodršci guraju prema EU u kojoj nas ne žele, za koju nismo i nećemo biti još dugo spremni, za šta će nam tražiti još gomilu političkih ustupaka i ucena, a i uz to je ceo taj koncept u debeloj krizi i ko zna da li će postojati dok mi dođemo na red...i mi vidimo da je u krizi ali srljamo i dalje, mada i narod to vidi, ali narod niko neće ni pitati da li hoćemo ili nećemo.
Dali smo nekoliko nenormalnih ustupaka za nešto virtuelno...to je mazohizam.
Najveći mazohisti smo svi kao narod koji slepo verujemo govnima na vlasti koji se samo rotiraju u protekle tri decenije sa istim lažima zavijenim u drugačije oblande a čiji je primarni cilj očuvanje sopstvene guzice u fotelji zarad ličnih interesa, nikakvih tu dugoročnih strategija i planova nema.
Možda i najgore od svega je izvrtanje istorijskih činjenica zarad otupljivanja mase i prikrivanja raznih mahinacija kao primarni cilj a ovo što se desilo na stadionu neki dan govori u prilog tome da nismo samo dotakli dno već smo zaboli sa betonskim čizmama
Meni bilo-sta-filija nije jasna, ja to potenciram; a ako bih vec morao da ih rangiram, rusofilija mi je veci fejl od mnogih drugih, jer ne vidim cemu se tamo imamo diviti i cemu stremiti, sem klasnicne srpske erekcije na moc i autoritet. Jebes to, ja volim svoju zemlju, ne tudju.
Rusofilija je specificna po tome sto ne proistice iz ljubavi prema Rusiji, vec iz mrznje prema USA. Kao takva, za mene je patoloska pojava i tako je tretiram. Da Srbi stvarno toliko vole Ruse i Rusiju kao sto bi se moglo zakljuciti, ovde bi se furala ruska kultura, trosili ruski proizvodi, pricao ruski jezik, ljudi bi hteli da idu u Rusiju itd. Sta imamo od svega toga navedenog? Nista. Rusku muziku ne mozes cuti nigde (i ne pozivajte se na medije, jednostavno se ne slusa u odnosu na bilo ciju drugu), ljudi ispod 50 godina koji pricaju jezik su statisticka greska, turisticka razmena sa Rusijom je minorna (kao i robno-novcana uostalom, usrasmo se od izvoza tamo vidim)...
U Rusiji trenutno radi ispod 50.000 Srba, i to pretezno u gradjevini, dakle na konkretnim privremenim projektima. U Becu samom, ne celoj Austriji, ima 180.000 Srba. Rusofilija my ass.
I videti, i cuti, i procitati, i doziveti. To sto meni ne lezi Dostojevski ne znaci da nije kamen temeljac svetske literature. Ali jebo me konj da me jebo ako je iko sa majicom sa Putinovim likom procitao Bracu Karamazove, to mi je poenta.
Pre nego što pređemo na činjenicu da nam je premijer večeras imao saobraćajku iz koje je izašao nepovređen, Rakhile mogli bi da za prvi maj organizujemo neko putešestvije na relaciji BG-Moskva- Lenjigrad.
starac vujadin napisao:Trenutno je naš najveći mazohizam da nas vlastodršci guraju prema EU u kojoj nas ne žele, za koju nismo i nećemo biti još dugo spremni, za šta će nam tražiti još gomilu političkih ustupaka i ucena, a i uz to je ceo taj koncept u debeloj krizi i ko zna da li će postojati dok mi dođemo na red...i mi vidimo da je u krizi ali srljamo i dalje, mada i narod to vidi, ali narod niko neće ni pitati da li hoćemo ili nećemo.
Dali smo nekoliko nenormalnih ustupaka za nešto virtuelno...to je mazohizam.
Zbog ekonomske krize, trenutno ne zele nikog... nema to mnogo veze sa tim da li nas vole ili ne. Iako i sam sumnjam u neku buducnost EU, smatram da je najlogicniji put upravo taj koji vodi ka clanstvu. Mnogo smo slabi da bi se drzali po strani...