Servis - Razno
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Re: Servis - Razno
Niko ne zna još ni šta je problem a kamoli koliko košta.
064 1370091 Raki iz Višnjaka, probaj kod njega da ti pogleda. Hvale ga u KG.
Послато са M2101K6G помоћу Тапатока
Послато са M2101K6G помоћу Тапатока
U KG je odličan turbo servis Andrejić -
060 6626 607
Možeš da se raspitaš za neki okvir cena.
Sent from my iPhone using Tapatalk
060 6626 607
Možeš da se raspitaš za neki okvir cena.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Hvala na predlizima,ja sam kod Neseca slao turbo na servis,tj on je slao u neki turbo servis u Uzicu,remont turba je bio 250e zato mi je sada nije jasno kako opet moze biti problem do turba,odvescu negde auto na dijagnostiku pa da vidimo sta je zbacuje.
Nisi prvi ni jedini kome i posle reparacije turbo nije dobar tako da nije nemoguce
Došlo vreme za zamenu ulja, zadnji servis je bio Oktobra prošle godine od tada sam prešao skoro 8.000km, ali meni km sat laže zbog većih guma tako je to negde ka 9000km. Videću sa serviserom u toku naredne nedelje da se to odradi.
Zna li neko šta bi mogla da znači ova greška?
C4, 1.6hdi je u pitanju.
Auto se normalno ponaša.
Žuta lampica za motor sija stalno.
Ako neko zna šta bi odprilike moglo biti, neka napiše.
Svakako ću za koji dan na dijagnostiku.
C4, 1.6hdi je u pitanju.
Auto se normalno ponaša.
Nešto vezano za izduvne gasove, dpf možda i slično.
Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk
Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Moze biti i alternator, drugaru se to desilo.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Kod PSA grupe je to uglvnom vezano za izduvne gasove tj egr i dpf, bar u slucajevima sa kojima sam se ja sretao ali svakako mora dijagnostika, kupis obican obd elm za smesne pare i preko telefona iscitas gresku nekad mozes i sam da je obises ne moras da juris majstore i placas.
Evo sada nema ni upozorenja ni žute lampice...OMP napisao: 12 Avg 2024, 12:48 Kod PSA grupe je to uglvnom vezano za izduvne gasove tj egr i dpf, bar u slucajevima sa kojima sam se ja sretao ali svakako mora dijagnostika, kupis obican obd elm za smesne pare i preko telefona iscitas gresku nekad mozes i sam da je obises ne moras da juris majstore i placas.
Da li je moguće da je nešto do goriva?
Pošto mi se to pojavilo juče nakon što sam sipao...
Može mislim da se desi i zbog goriva. Desilo mi se to 2-3 puta, zbog goriva ( da danas svetli, a sutra naspem drugo gorivo i ne svetli ). A pre 6-7 godina u Trebinju ( sa 308 SW 1,6 HDI iz 2009. ) kada je ECU zaključio da sam navodno potrošio tečnost/gel za regeneraciju DPF-a. A zapravo nisam bio potrošio, što su utvrdili u servisu taksi službe "MORE" u HN ( u Sutorini ). I njihova dijagnostika jeste rekla da više nema tečnosti, ali, kesa je bila puna sa 2/3 ( što se odmah videlo "na dizalici" ). A uzrok tog problema je nastao kada sam prethodno menjao pakovanje/kesu tog gela u ovl. servisu u BG, gde su nakon promene "kese" u ECU pogrešno uneli parametre o tome koliko te tečnosti je dosuto. Pa su u Sutorini samo pravilno uneli koliko još ima tečnosti.
Da gorivo sam zaboravio, PSA grupa je ocigledno osetljiva na promenu kvaliteta goriva pa se ljudima takve iznenadne greske paljenja i gasenja lampice desavaju neposredno posle sipanja goriva, konkretno u ovom periodu god. odmora najvise u Makedoniji procitah da su ljudi imali takvih problema a kazu da im se u Srbiji to nije nikad desavalo, sad znaj ga .
Nema nagadjanja kod 1.6 HDI, moze da bude milion stvari. Samo dijagnostika za PSA.Zalele91 napisao: 12 Avg 2024, 10:11 Zna li neko šta bi mogla da znači ova greška?
C4, 1.6hdi je u pitanju.
Auto se normalno ponaša.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Ovo mi je promaklo. Posle sipanja goriva moze samo da bude da je do aditiva za DPF. Ali opet proveri svakako. Nekad nece da ispise "additive level to low" nego izbaci tu genericku.Zalele91 napisao: 12 Avg 2024, 12:58 Evo sada nema ni upozorenja ni žute lampice...
Da li je moguće da je nešto do goriva?
Pošto mi se to pojavilo juče nakon što sam sipao...
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”