Ne brže od života!
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Re: Ne brže od života!
Pa baš da nije dovoljno snažno udario i ne deluje al' švabo je to 

Predviđeno je da motor sklizne ispod auta, a airbagovi se otvaraju u smeru sile ako postoji odgovarajuće negativno ubrzanje. Sudeći po snimku, moguće da ga nije ni bilo.
Čvrsti ovi novi automobili, nema šta. Sačuvao je putnika bez ozbiljnih posledica, a brzina uopšte nije bila mala.
Čvrsti ovi novi automobili, nema šta. Sačuvao je putnika bez ozbiljnih posledica, a brzina uopšte nije bila mala.
Kako gore piše ovom se otkačio motor koji ga je zaneo i napravio to sranje. Pročitajte još jednom. Nije baš da ima neke veze ali tako piše...
Sent from my D5503 using Tapatalk
Sent from my D5503 using Tapatalk
- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
Mislim da se odnosi na onu rotaciju posle prvog udara u bankinu.
U svakom slucaju ovo je bio udar za otvaranje erbega i tu nema diskusije, bice da je auto polovnjak iz nemacke vozila baba do pijace a u sred voznje mu otpadne motor i ne otvori se erbeg.
http://www.blic.rs/vesti/beograd/haos-k ... du/ppxvsgc
Ladno sam bio pored ovog Kajena na semaforu ispod Mostarske petlje neposredno pre ovog udesa. Ona je nastavio pravo ka sajmu a ja otišao levo na AP ka Nišu
Ladno sam bio pored ovog Kajena na semaforu ispod Mostarske petlje neposredno pre ovog udesa. Ona je nastavio pravo ka sajmu a ja otišao levo na AP ka Nišu

Deluje sa snimka da nije bio jak udarac, odbio se elasticno i zarotirao.
Mislim da nije bilo potrebe za aktivacijom bocnih airbagova pa se nisu ni otvorili.
Spreda i nije bilo nekog udarca da aktivira inercione senzore.
I sam auto nije nesto ostecen koliko se moze videti iz ovog snimka, ne vidi se prednji desni kraj kako je prosao.
Mislim da nije bilo potrebe za aktivacijom bocnih airbagova pa se nisu ni otvorili.
Spreda i nije bilo nekog udarca da aktivira inercione senzore.
I sam auto nije nesto ostecen koliko se moze videti iz ovog snimka, ne vidi se prednji desni kraj kako je prosao.
Nije bio jak udarac a isao je bar 80 kmh ako ne i vise prilikom udara?
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Odbio se i okrenuo 9 puta više nego onaj Scenic onomad i sada nije strašno 

Boringly average, but also perfect for school run mums
Da li svaki G5 ima bočne jastuke?
Za prednje se možda nisu ispunili uslovi da se otvore, a bočne možda nije imao, a možda ni bočna sila nije bila velika. Ne pale se jastuci kad se auto zavrti.
Tapatalk
Za prednje se možda nisu ispunili uslovi da se otvore, a bočne možda nije imao, a možda ni bočna sila nije bila velika. Ne pale se jastuci kad se auto zavrti.
Tapatalk
Upravo tako, ako nema znatnog usporenja nema ni aktivacije airbaga.
@ftj, pa nije udaio sa 80km/h u prepreku ispred sebe, bocno je okrznuo i nastavio dalje uz okretanje. Nije se zaustavio u prepreci, elastican udar sa malom razmenom energije je utisak sa snimka.
Nije mu nijedno staklo puklo koliko vidim.
@ftj, pa nije udaio sa 80km/h u prepreku ispred sebe, bocno je okrznuo i nastavio dalje uz okretanje. Nije se zaustavio u prepreci, elastican udar sa malom razmenom energije je utisak sa snimka.
Nije mu nijedno staklo puklo koliko vidim.
Slabo ti ide to cyber vestacenje zao mi je
Ja sam bio u kolima kada smo pri 80 kmh udarili u ivicnjak koji nam je samo ispravio pravac i odma su se otvorile bocne zavese kao i prednji airbagovi. Ovo ne da je za otvaranje erbegova nego ne mogu da verujem da uopste moze da se diskutuje.

Inače je dosta veliki broj VW kojim se nisu otvorili AB kod sudara, ne zezam, dosta puta sam to video. Zašto se to događa, pitanje je.
Mislim da se i kod pogibije Tošeta nisu otvorili?
Opet sam gledao snimak, ako se za ovo ne otvaraju AB onda ne znam zašto se?
Mislim da se i kod pogibije Tošeta nisu otvorili?
Opet sam gledao snimak, ako se za ovo ne otvaraju AB onda ne znam zašto se?
Morali su da se aktiviraju.
@Ljubitelj,
Kakav senzor za aktiviranje jastuka ima Golf 5 kad reaguje na usporenje a ne na udarac?
Stric je stajao na semaforu (500l) i spreda ga sastavi snajka sa 60km/h. Ovo je epilog:

Kakvo je tu usporenje?
t
Kakav senzor za aktiviranje jastuka ima Golf 5 kad reaguje na usporenje a ne na udarac?
Stric je stajao na semaforu (500l) i spreda ga sastavi snajka sa 60km/h. Ovo je epilog:

Kakvo je tu usporenje?
t