Kvalitet goriva u Srbiji?
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Re: Kvalitet goriva u Srbiji?
Ranije su svi uvozili euro benzine jer ih nis nije pravio.
Sent from my HUAWEI P6-U06 using Tapatalk
Sent from my HUAWEI P6-U06 using Tapatalk
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Jesam. MOL pumpa mi je napravila problem posle dva sipanja - vec sam pljuvao po njima.ftj napisao:Delija jel ti bese cistio dizne na novoj hondi?
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Ili se auto sokirao kada je prvi put dobio normalno gorivo
Elem, za benzin ne znam, ali za dizel je MOL, zaista neprikosnoven, jer je gorivo osetno kvalitetnije.

Elem, za benzin ne znam, ali za dizel je MOL, zaista neprikosnoven, jer je gorivo osetno kvalitetnije.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Delija
- Kontakt:

Honda benzinac ne bira mnogo gorivo koje mu se sipa, pogotovo ne godinu dana star tako da je neko tesko sranje bilo u pitanju. Sigurno im nije non-stop takvo gorivo, ali ne bi smelo NIKAD da bude takvo. Sto se mene tice - sut karta iliti nikad vise.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Gde sad sipas?
Imam pozitivna iskustva, odnosno bolje da kazem nemam negativna, sa NISom. Mada ne trosim ja puno benzina, mozda 10-15 litara godisnje
Imam pozitivna iskustva, odnosno bolje da kazem nemam negativna, sa NISom. Mada ne trosim ja puno benzina, mozda 10-15 litara godisnje

- Delija
- Kontakt:
EKO i OMV.
Za EKO u sustini jos uvek nista negativno od nikoga nisam cuo, mada retko koga znam da toci tamo konstantno.
Znam da je meni malo vise trosio auto sa njihovim dizelom, i to je to u sustini, pa gledam da kada nemam MOL, sipam kod njih...
Znam da je meni malo vise trosio auto sa njihovim dizelom, i to je to u sustini, pa gledam da kada nemam MOL, sipam kod njih...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Ja evo 2 godine skoro uvek sipam kod njih, nikakvih problema nemam (sa nisovim ed mi je nemirnije radio,maxxmotion mi je vise trosio)
Sent from my Lumia Tapatalk
Sent from my Lumia Tapatalk
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Koja smo mi komedija sa komentarima... Realno ovo su takva lupetanja da je to strasno. 

- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Ja na leru pre svega, sa dobrim gorivom nema apsolutno nikakvih vibracija na leru, kao benzinac, bukvalno, pride Scenic ima izvanrednu izolaciju i motor se ne čuje u kabini.nikaragva napisao:Kako primetite da dizelas nemirnije radi?
Sa lošijim gorivom, čekićanje motora je primetno jače kao i potrošnja
Cemu to pripisujes? Da li zbog "viska" sumpora moze da cekica motor?
Ok, razumem kod benzina, oktani, paljenje smese, cudesa, ali kod dizela ne znam.
Cekicanje moze biti i do ulja ...
Ok, razumem kod benzina, oktani, paljenje smese, cudesa, ali kod dizela ne znam.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
I dizel ima broj, ali cetanski broj. 

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Nisam se nešto udubljivao u problematiku a ipak dovoljno poznajem automobil i dovoljno ga vozim da osetim takve promene mada, ne bih se složio da je samo do količine sumpora, posebno kade je javna tajna šta se sa tim istim dizelom radi i na koje načine se "krsti"nikaragva napisao:Cemu to pripisujes? Da li zbog "viska" sumpora moze da cekica motor?

Ja u radu mojih dizela nikad nikakve razlike nisam primetio, gde god da sam sipao, ovde ili napolju. Na Mol sipam tvrdoglavo jer Stilo nema nikakvih problema i još uvek fabrički EGR. Nikad nije dimio niti tresao.
Uopšte neću da razmišljam šta i kako. Dizne su imale nejednake parametre posle kupovine Alfe, posle se sve vratilo u vinklu. To je jedini parametar koji me interesuje i neću da eksperimentišem.
Tapatalk Pro
Uopšte neću da razmišljam šta i kako. Dizne su imale nejednake parametre posle kupovine Alfe, posle se sve vratilo u vinklu. To je jedini parametar koji me interesuje i neću da eksperimentišem.
Tapatalk Pro