Koliko troši?
Re: Koliko troši?
@Floyd
Verovao ili ne Golfa sam od onda vozio samo jednom do majstora i nazad...
U medjuvremenu cekao neki deo da stigne, ofarbao felne i branik, pa se nadam da cu u toku sledece nedelje konacno zavrsiti sa svim stvarima, jer mi se dotle ne vozi.
Ali vozio sam FR-a u kome je identicni agregat, i trosio je 10-14 lit. u gradskim uslovima.
Kada se uvece vozam bez mnogo gasa znao je i ispod 10 da trosi. Magistrala, skroz lagana voznja, cini mi se da je bilo negde oko 7... Sa njim nisam nigde duze putovao pa ne znam kakva je potrosnja na vecim brzinama auto-putem...
U medjuvremenu cekao neki deo da stigne, ofarbao felne i branik, pa se nadam da cu u toku sledece nedelje konacno zavrsiti sa svim stvarima, jer mi se dotle ne vozi.
Ali vozio sam FR-a u kome je identicni agregat, i trosio je 10-14 lit. u gradskim uslovima.
Kada se uvece vozam bez mnogo gasa znao je i ispod 10 da trosi. Magistrala, skroz lagana voznja, cini mi se da je bilo negde oko 7... Sa njim nisam nigde duze putovao pa ne znam kakva je potrosnja na vecim brzinama auto-putem...
@Markoni
Svaka cast za iskrenost...to je normalna potrosnja za 200ks benzinca u autu C segmenta.
Naravno na magistrali lagano sigurno moze da prodje sa 7
Inace, gledao sam malopre po DE forumima kako se i tamo zestoko raspravljaju oko potrosnje za 328i.
Evo par klipova na koje sam slucajno naleteo na YT...
Ovaj genijalac je poznat od ranije...kao trosi mu 5.3l u proseku a na ekranu pokazuje da mu je autonomija 213km a kazaljka za gorivo na 1/2:
http://www.youtube.com/watch?v=rK12U3RJPO0
Obratite paznju kako prosecna potrosnja skace cim je stisnuo gas:
http://www.youtube.com/watch?v=35pC4iNnjHQ
Pogledajte na 0:49s prosecnu potrosnju pri prosecnoj brzini 24.5 km/h:
http://www.youtube.com/watch?v=3ahLqOhaKw4
Svaka cast za iskrenost...to je normalna potrosnja za 200ks benzinca u autu C segmenta.
Naravno na magistrali lagano sigurno moze da prodje sa 7

Inace, gledao sam malopre po DE forumima kako se i tamo zestoko raspravljaju oko potrosnje za 328i.
Evo par klipova na koje sam slucajno naleteo na YT...
Ovaj genijalac je poznat od ranije...kao trosi mu 5.3l u proseku a na ekranu pokazuje da mu je autonomija 213km a kazaljka za gorivo na 1/2:
http://www.youtube.com/watch?v=rK12U3RJPO0
Obratite paznju kako prosecna potrosnja skace cim je stisnuo gas:
http://www.youtube.com/watch?v=35pC4iNnjHQ
Pogledajte na 0:49s prosecnu potrosnju pri prosecnoj brzini 24.5 km/h:
http://www.youtube.com/watch?v=3ahLqOhaKw4
- mix024
- Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
- Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS
Takođe potvrđujem da u gradu troši 10 - 14 l/100 km. 10 i manje od 10 l/100 km mogu da ostvarim samo u Bg-u, a u Subotici gde nema dugačkih bulevara potrošnja ne može biti manja od 11 l/100 km. Kod mene je uglavnom između 12 - 13 l/100 km. Sa punim tankom (55 l) pređem kako kada oko 450 - 480 km.Markoni napisao:@Floyd
Van grada sam mučeničkom vožnjom uspeo minimalno da spustim na 7.2 po board-u, a precizan je veoma tako da verujem da je to i realna potrošnja.
Autoput do 120 km/h oko 9 - 9,5, sve preko 120 km/h, poprilično drastično raste. Držanjem na nekih 150 - 180 km/h potrošnja bude oko 12 - 13 l/100 km.
Sve u svemu za 200 KS i nije tako loše.
jel imas negde deklarisanu potrosnju za tvoj auto?
moj na otvorenom trosi bas dosta manje...
moj na otvorenom trosi bas dosta manje...
- mix024
Šta god da je deklarisano ovo je stvarna potrošnja... Ista je i kod mog brata (isto Leon FR TFSI, bivši Markonijev).
malo mi je neverovatno da ti na 120trosi 9l... meni na 120 pokazuje 6.4-6.5l
to je sa zimskim 17", sa letnjim 19" ce biti dosta vise.
2.0TFSI 180ps manuelni 6brzina...

to je sa zimskim 17", sa letnjim 19" ce biti dosta vise.
2.0TFSI 180ps manuelni 6brzina...
- mix024
2.0 TFSI, 200 KS, 6 brzina, letnje gume 225/45 ZR17.
Nikada ni na magistralnom putu moj ne može da troši 6.5 l. Nema šanse.
Minimum što sam uspeo je onih 7.2.
Pa realno VW Caddy 1.9 tdi pri toj brzini mi troši ok 6,5 - 7l.
Tvoj nešto jako malo troši onda.
Nikada ni na magistralnom putu moj ne može da troši 6.5 l. Nema šanse.
Minimum što sam uspeo je onih 7.2.
Pa realno VW Caddy 1.9 tdi pri toj brzini mi troši ok 6,5 - 7l.
Tvoj nešto jako malo troši onda.
meni je kad sam dosao iz nemacke trosio prosecno 6.9l... sipao sam super+
po beogradu trosi mnogooo...
pa ja rekoh da trosi oko 0.5l vise od 2.0tdi na 120kmh...

po beogradu trosi mnogooo...

pa ja rekoh da trosi oko 0.5l vise od 2.0tdi na 120kmh...
- mix024
Onda ćuti i uživaj, super ti je potrošnja. 

Sasvim je normalno da na autoputu troši manje zbog bolje aerodinamike limuzine od hečbeka.
e bas to. 8. stepen prenosa je jako dugacak i pri konstantnim brzinama na autoputu trosi jako malo.methane.master napisao:Dragan & BMW 328i F30 ... O neeee.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Šalu na stranu, ovi moderni turbo benzinci stvarno troje jako malo ako se blago voze. Čim ih stisneš, ode potrošnja u bestraga.
kad se stisne ( pogotovo u nekom agresivnijem modu ) salta po nekoliko brzina na dole i potrosnja skace ekstremno, ipak se radi o fizici, da bi odredjenom telu neke mase uvecali brzinu tj kineticku energiju mora se potrositi neka energija...
eto, igrom slucaja kupio ga je drugar pa sad ne moram da vise slusam kako ga mali perica zamislja, nego sednem u auto i vidim svojim ocima...
kako god se pogleda, stvarno je odlicna masina, nema sta. sve pohvale bmw-u...
Meni je najviše trošio 30 a najmanje 6.8. I to računam distance od 150 km, ne ono trenutna potrošnja.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Ja nisam uspeo ispod 7.5 lit./100 km, cak ni na magistrali umerenom voznjom... Doduse auto mi je bio na 19icama, ali opet...
Tapatalk Post
Tapatalk Post
Najveća prosečna ikad koju sam video je 15l/100km na Alfi, a to je bilo na Navaku posle 25m žestokog prženja. Kapiram da je to i najviša moguća potrošnja na bilo kom putu.
Remapiran je optimum imao oko 140km/h pri 2500rpm (recimo oko 5.5l/100km). Taman bude fina tišina u autu za laganu 'ziku, a brzina više nego bezbedna za ovaj auto na autoputu.
Tapatalk HD
Remapiran je optimum imao oko 140km/h pri 2500rpm (recimo oko 5.5l/100km). Taman bude fina tišina u autu za laganu 'ziku, a brzina više nego bezbedna za ovaj auto na autoputu.
Tapatalk HD