TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od Laki021 »

Cemu to, mogli smo da ti napravimo pravi hi-fi :)
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Za 160 evra? Sumnjam...

Bice i hi-fi ali i ovo mi je trebalo :)
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Kako se zove stvar koja omogucava da se obican tv poveze na net?
Bio sam na zurki u nekom stanu i video sam to, ima poseban daljinski kojim se upravlja i interfejs je kao na androidu

Sent from my XT910 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

TV Box, smart dodatak... Blueberry ga naziva CAT TV i njihovi uređaji su najčešći kod nas. Inače, uređaj i ima Android, nije da samo tako izgleda.

Što se tiče dokinga sa 200W izlazne snage, to je 200W u nekom piku u deliću vremena i na frekvenciji na kojoj radi sirena za uzbunu. Dakle, podatak bitan samo da se napiše na ambalaži da se ljudi lože. Uređaj sa 100W kontinualne snage po kanalu ima trafo teži od tri ova dokinga zajedno. Ali da je dobra i praktična fora - jeste.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Koji je to model tacno?

TT
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Sloba napisao:Što se tiče dokinga sa 200W izlazne snage, to je 200W u nekom piku u deliću vremena i na frekvenciji na kojoj radi sirena za uzbunu. Dakle, podatak bitan samo da se napiše na ambalaži da se ljudi lože. Uređaj sa 100W kontinualne snage po kanalu ima trafo teži od tri ova dokinga zajedno. Ali da je dobra i praktična fora - jeste.
Ma znam ja da on nema pravih 200W, samo navodim tehnicke podatke sa ambalaze :)
Uglavnom radi posao i daje odlican zvuk pri nekoj "normalnoj" jacini...
Svakako jos ga nisam ni pojacavao max jer to se ovde ne radi :D
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:

Post od stefanan »

Sloba napisao:TV Box, smart dodatak... Blueberry ga naziva CAT TV i njihovi uređaji su najčešći kod nas. Inače, uređaj i ima Android, nije da samo tako izgleda.

Što se tiče dokinga sa 200W izlazne snage, to je 200W u nekom piku u deliću vremena i na frekvenciji na kojoj radi sirena za uzbunu. Dakle, podatak bitan samo da se napiše na ambalaži da se ljudi lože. Uređaj sa 100W kontinualne snage po kanalu ima trafo teži od tri ova dokinga zajedno. Ali da je dobra i praktična fora - jeste.
Hvala, evo sad sam potrazio. Ja sam neki drugi cackao,ne ovaj cat. Zanimljiva sprava u svakom slucaju, nije ni skupa 60e. Mada ja bih je uzeo da bi mogao da gledam online filmove,ali to ne moze tako da jbg...

Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Da, ni smart televizori, ni TV boksovi sa Androidom ne podržavaju Javu tako da ništa od filmova online.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Zasto bi gledao online? To je android uredjaj na koji instaliras torrent i skidas filmove u full hdu i posle gledas filmove kako bog zapoveda. Inace na dx.com-u ima ogroman izbor tih uredjaja i ispadne te tacno koliko i pise na sajtu.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:

Post od stefanan »

Prakticnije dosta
To sa skidanjem mogu i sad,imam usb ulaz na tvu

Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Po meni je dobitna kombinacija eksterni HDD spojen direktno na TV, naravno ako TV ima media plejer sa podrškom bitnih audio i video formata.
Igor
Reactions:
Pridružio se: 26 Jun 2012, 10:33
Garaža: Skoda Octavia MK3 TDI, BMW 320D E90 LCI

Post od Igor »

To gledanje online je po meni skrnavljenje filmova :(

Ja ih sve skidam u 1080p, bacim na HDD i ustekam na TV.. Jednom u 10 dana to odradim i miran sam..
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:

Post od stefanan »

Ja vecinom gledam na viooz.co i cim se pojavi dobra kopija i kod njih izadje tako da vecinom gledam 720p. Drug mi je sad otkrio i domaci sajt online.filmovisaprevodom.com, isto imaju hd snimke filmova i serija i to sa prevodom. Ali da ne spamujemo temu.

Zar nema neki browser za android koji podrzava javu ? Sad se setih toga,moracu da pogledam na netu ne verujem da sam jedini kojem je to palo na pamet
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Sloba napisao:Po meni je dobitna kombinacija eksterni HDD spojen direktno na TV, naravno ako TV ima media plejer sa podrškom bitnih audio i video formata.
Ja za filmove vec duze vreme koristim ovu kombinaciju...

Slika

...i jako sam zadovoljan jer jos se nije desilo da ne procita neki fajl ili da stucne u radu :)

U planu je neki upgrade ali i ovo odlicno radi posao.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Floyd napisao:
Sloba napisao:Što se tiče dokinga sa 200W izlazne snage, to je 200W u nekom piku u deliću vremena i na frekvenciji na kojoj radi sirena za uzbunu. Dakle, podatak bitan samo da se napiše na ambalaži da se ljudi lože. Uređaj sa 100W kontinualne snage po kanalu ima trafo teži od tri ova dokinga zajedno. Ali da je dobra i praktična fora - jeste.
Ma znam ja da on nema pravih 200W, samo navodim tehnicke podatke sa ambalaze :)
Uglavnom radi posao i daje odlican zvuk pri nekoj "normalnoj" jacini...
Svakako jos ga nisam ni pojacavao max jer to se ovde ne radi :D
Iako sam bliži staroj školi zvuka, svestan sam da su "dock" uređaji dobra i praktična stvar, naročito u uslovima ograničenog budžeta i prostora i ne prevelikih zahteva što se zvuka tiče. Docking za telefone, bluetooth, usb, lan, neki imaju fm, neki ne... Ima modela koji zaista odlično zvuče, npr. Samsung DAE750 koji ima cevno pretpojačalo, kućište od medijapana sa prirodnim furnirom i višeslojnim klavirskim lakom, finim zvučnicima (naročito visokotonci), konekcijama svih vrsta. Jeste da je relativno skup, oko 700€, ali je za svaku preporuku kome takav koncept treba. Imao sam ga na poslu pola godine, slušao ga dosta i zaista vredi svaku paru. To je jedan od malobrojnih uređaja te vrste koji se našao u recenzijama specijalizovanih hi-fi magazina. Poređenja radi, on ima 100W gde 60W odlazi na niskotonac koji se nalazi sa donje strane uređaja i po 20W za svaki kanal.
Prikačeni fajlovi
article-2155556-137E82DB000005DC-677_468x350.jpg
article-2155556-137E82DB000005DC-677_468x350.jpg (30.38 KiB) Pogledano 1437 puta
Odgovori