Audi A4 B9
Re: Audi A4 B9
Nije passat ni prici a4-ci za enterijer, ja samo zbog onog smor ravnog dela centralne konzole oko hu ne bih razmatrao passat za te pare za koje se i prodaje. Ja jedino ne bih bas ocenio potpuno digitalnu tablu dok ne bih uzivo uporedio sa klasicnom.
poslato sa tapatoka koristeći komšin vajrles
poslato sa tapatoka koristeći komšin vajrles
Vozili smo 2.0TDI 190ks, prednji pogon, s line, lepo ide, mana mi je bila što kada se ubaci u sport mod (valjda dynamic kod audija) je mnogo lošiji od BMWa, skoro da ništa ne uradi s autom, takođe mi se nije svidela ručica tempomata koja štrči i dosta upada u oči (možda sam se i ja odvikao jer bmw nema tempomat), sem toga auto kao i svaki drugi u toj klasi, nijanse dele jedan od drugog. Tabla je prelepa (ne mogu da kažem bolja nego na bmwu jer je pitanje ukusa ali svakako deluje 100 godina naprednije), čitanje znakova za head up dispej radi dobro, auto se ok ponaša (ništa posebno ni dobro ni loše nisam primetio), esp se možda previše pali i na stazi se oseća da je lošiji od 420d, i generalno mislim da je preskup. Kvalitetan je, mada nisam ni sedeo u pasatu pa da uporedim s pasatom, tako da neću da pišem napamet. Pozadi nisam imao dovoljno mesta za glavu, ne znam kakvi su mu konkurenti po tom pitanju, ali billo da je boljka cele klase ili samo tog a4, svakako sam se razočarao. MMI je mega komplikovan za nekoga ko ga nije koristio ranije (mene, iako sam imao u a6 iz 2007. godine ali totalno drugačiji) i nešto nije radilo kako treba, ne sećam se šta ali neko povezivanje. Daleko od toga da je BMW-ov sistem neko savršenstvo, samo eto kažem da su i po tome recimo slični.maxer napisao:Ako ti nije teško iznesi te mane ili prednosti, interesuje me da čujem iz prve ruke i od nekog ko nije vlasnik Audija.
Sve u svemu dobar auto koji nikada ne bih platio toliko koliko košta, jer je moj 530D u M paketu bio veoma blizu toj ceni, a bolji mi je u svakom pogledu.
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Hvala na izveštaju. Bacam se na čitanje 

Poslednja izmena od maxer u 29 Nov 2015, 01:29, izmenjeno 2 puta ukupno.
Nema na čemu 
Napisao sam da bmw nema tempomat, greška u kucanju, ima ali je na volanu pa se ne vidi

Napisao sam da bmw nema tempomat, greška u kucanju, ima ali je na volanu pa se ne vidi

- maxer
Pročitao ... da nije neka greška: tvoj 530D je slične cene kao taj A4 2.0 TDI ??? 

Pa mislim da je razlika bila nekih par hiljada eura, svakako manje od 10% razlike u ceni, nije bila u tom momentu još formirana cena za taj audi ali su rekli da će biti lepo preko 50, a 530d u m paketu, adaptivnim ledovima, automatikom s dva kvačila, velikim ekranom i još nekim sitnicama je ja mislim bio 62.000.
- maxer
Ufff, jaka cena za Audija ... naravno zavisi koliko će preko 50K biti. Realno, nema šanse da se 530D, u ostalom i A6 (bilo sa 2.0 ili 3.0 TDI motorima) poredi cenom sa A4-kom. To je čisto samoubistvo za A4 prodaju.
Ma tu je nešto do opreme.
Znam da dileri nisu zadovoljni najavljenom cenom, a svakako da je glupo da bude blizu A6.
Opreme jeste bilo dosta, ali nisam primetio neko preterivanje, samo veoma lepo spakovan primerak.
Opreme jeste bilo dosta, ali nisam primetio neko preterivanje, samo veoma lepo spakovan primerak.
Pa slicno opremljeni A4 i A6 i kostaju oko 20% razlike u ceni.
530D ide na 90 soma lagano, a taj 2.0 tdi a4, nesto malo iznad 60.
Sent from my Sony
530D ide na 90 soma lagano, a taj 2.0 tdi a4, nesto malo iznad 60.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Razlika u početnoj ceni između A4 3.0 TDI i 530d xDrive je 4500 evra ili manje od 10%. Ako gledamo RWD 5icu, onda je razlika manja od 2k evra. Mislim da je oprema malo jeftinija kod bimmera pa me ne bi čudilo da dobro spakovana 5ica izađe i nešto jeftinije od A4.
U slo je 2.0 tdi od 150 konja i nekom prosečnom opremo preko 50k
, poludeli načisto. U živo i ne izgleda bog zna kako, nekako se izgubi u masi drugih audija i VW na parkingu, ne deluje kao nov model
@ Aca, "tvoj" BMW ima klasičan avtomatik a ne DKG

@ Aca, "tvoj" BMW ima klasičan avtomatik a ne DKG
Ja bih kupio Mercedesa 

Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
http://www.youtube.com/watch?v=wpd9U4V_PII

Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .