Policijske patrole i radari

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Re: Policijske patrole i radari

Post od nuk »

Pa da, uspelo im je :)
Ta zelena 206ica i tronožac na putu, znači, mogu da se posade bilo gde bukvalno
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Danas napali novi most u oba smera, ka cukarici i ka sajmu.
Korisnikov avatar
Neo
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2013, 22:11
Garaža: Toyota Rav4

Post od Neo »

Jedva sam ukocio kad sam video tog kod sajma.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Najveći hit je ono kako panduri rade na autoputu malo pre Feketića iz pravca Subotice, postave radar kod nadvožnjaka kilometar-dva ranije, pregrade autoput i kompletan saobraćaj usmere kroz odmorište pored autoputa (!?) i tu onda zaustavljaju i kažnjavaju. Raspališ lepo većom brzinom po autoputu i onda odjednom iza blage krivine u desno naletiš na prepreke preko celog autoputa! Čudi me kako tu već neko nije stradao. Smeju li oni uopšte da rade tako nešto?

TT
Korisnikov avatar
Kabe
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 05:47
Garaža: Japanska vozila

Post od Kabe »

Na autoputu smeju da zaustavljaju jedino tako, ili na naplatnim rampama.

Sada, da li je to uredno postavljen levak, to je vec diskutabilno :)
ОПРЕМ ДОБРО! Posetite blog - Kabe.Space
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ako se ne vide tragovi guma onda nije dobro postavljeno.

Sent from my LG-H440n
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ne može biti nikako po propisima, vrlo je opasno tek tako pregraditi autoput, pogotovo ne bez nekih upozorenja sa veće daljine. U Hrvatskoj na autoputu sam viđao recimo slično zaustavljanje, ali oni uredno obeleže sve sa veće daljine i sabraćaj uspore čunjevima kroz jednu traku (bude i znak za ograničenje brzine) a onda na izlazu za odmorište stoji policajac i odvaja/isključuje koga treba a ostali prolaze. A ovi naši debili pregrade sve kompletno i blokiraju autoput. Ma ko će stajati tamo na cesti kod čunjeva sa palicom, lakše je kad ti svi dolaze na noge i prolaze pored. Debilizam vrhunske klase. Sledeći put ću lepo sve da slikam i pošaljem medijima ali i protest njihovim nadređenima.

TT
Korisnikov avatar
Kabe
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 05:47
Garaža: Japanska vozila

Post od Kabe »

Slazem se u potpunosti. Takvi propusti postoje ne samo pri zaustavljanju policije, vec i za ozbiljnije radove na putu. Da ima odgovornosti, bilo bi drugacije.
ОПРЕМ ДОБРО! Posetite blog - Kabe.Space
Korisnikov avatar
7footer
Reactions:
Pridružio se: 19 Jan 2012, 17:53
Garaža: Lexus GS 450h, Chevrolet Trax, Yamaha Stryker

Post od 7footer »

goblin napisao: Itekako sam napisao da su i svajcarci dziberi (ne znam bas tacno kako sam se izrazio) zbog svojih postupaka, i itekako ih i dan danas pljujem zbog toga...
Isto kao sto pljujem i ovoga sto me drzao desetak minuta, ali ne zbog toga sto me drzao 10min vec zbog toga:
- sto je drzao lampu duze vreme uperenu direktno u lice bebe koja spava
- sto me izvodio iz auta da otvaram gepek a nije ni pogledao sta se nalazi u stvarima (mogao sam da nosim oruzije i drogu i ne bi provalio - toliko o kontroli)
- sto je toboz sprovodio neku kontrolu a nije utvrdio ni da li sam pijan
- sto je jednostavno ceo postupak bio dziberski kada je video da se u automobilu nalazi cetvoroclana porodica
Bez uvrede, ali da sam ja bio taj policajac isto bih postupio. Vrlo je verovatno da su imali burnu noć i razne dojave. Sasvim je moguće da je se dogodila neka pljačka, otmica/kidnapovanje i eventualno ono najgore - ubistvo...

Pored toga nije nimalo neobično što su te zaustavili. Barem po mom mišljenju i iz sledećih razloga:
1. Nov auto (dobro znamo da nije nov ali novi A4 je s boka potpuno isti i laicima deluje da je isti model)
Retko ko na ovim prostorima ga može priuštiti i nebitno što si ga ti pošteno zaradio uvek će biti određene sumnje kod određenih ljudi.
2. Vreme u kojem si se prevozio
Zasigurno im je bilo sumnjivo zašto se fancy Audi kreće u po noći u po nedelje u radnom danu (ako je bio radni dan). A zaključak se sam nameće jer "zna se" (barem u glavama većine ljudi) ko ima višak slobodnog vremena i vozi takva auta... Sigurno da to može značiti i odlazak na odmor i da neko preferira noćnu vožnju, ali to opet ide u drugi deo pretpostavke.
3. To što si vozio porodicu ne mora da znači ništa, verovatno bi bio manje sumnjiv da si bio sam. Odakle oni znaju da tvoja "supruga" jeste tvoja supruga i da niste saučesnici u nečemu ili da je tvoj talac, ili... (znam da sam paranoja u Las Vegasu ali šta se sve dešava nije ni čudo)?
3. Pomešali su te s nekim
4. Dojave
- sto je drzao lampu duze vreme uperenu direktno u lice bebe koja spava
Iako si ogorčen u vezi ovoga, ja ponovo ne vidim lošu nameru. Hteo je da se uveri da li je beba dobro, i da vidi ima li tragova fizičkog nasilja (masnice, ogrebotine, prljava ili pocepoana garderoba i slično).
Kako on može znati da je ta devojka zaista tvoja supruga (bez detaljne provere)? U ovim teškim vremenima može biti tvoj saučesnik, talac a ta dečica ko zna čija...
- sto me izvodio iz auta da otvaram gepek a nije ni pogledao sta se nalazi u stvarima (mogao sam da nosim oruzije i drogu i ne bi provalio - toliko o kontroli)
Verovatno je hteo da otvoriš gepek da bi se uverio da nema još neko dete u njemu. Znam da mnogima sada zvučim preterano, ali trgovina robljem je nažalost uvek aktuelna. Skupoceni Audi u 3 ujutru radnim danom na ovim prostorima svakako će izazvati sumnju.
- sto je toboz sprovodio neku kontrolu a nije utvrdio ni da li sam pijan
To da si pijan se vidi i oseti na prvu loptu. Vrlo lako se proceni a oni su te očigledno zaustavili zbog drugih razloga...
- sto je jednostavno ceo postupak bio dziberski kada je video da se u automobilu nalazi cetvoroclana porodica
Opet ću se ponoviti, oni ne znaju da li je u pitanju porodica ili organizovani kriminal. Sumnja uvek postoji. Iz svih gore napisanih razloga meni bi takođe bilo sumnjivije nego da si sam u autu.

Podeliću s tobom jedno iskustvo koje je moja porodica doživela. Tamo s kraja devedesetih i početka dvehiljaditih otac je vozio tada novu E klasu. Uputili smo se prema moru i tamo negde oko Bubanj Potoka bukvalno nas je presrela neka jedinica (sasvim moguće i JSO ili koja već). Opkolili su nas i izleteli sa Kalašima i čime već kao da smo teroristi. Majka je prebledela ja sam pomislio da smo gotovi. Držali su nas oko sat vremena. Poenta je bila da su moga oca pomešali sa nekim "licem sa poternice" i bukvalno su mu pretili i terali da prizna da je to on. Dobar auto je bio samo + u njihovim glavama i bili su još "sigurniji"...
Jedva su nas pustili uz nekoliko opaski ali su nas zato usput zasutavili još 15 puta. Vrlo neprijatno iskustvo, ali šta ćeš razumem ih.

PS
Švajcarci su tu ispali mnogo veći džiberi. Zbog predrasuda su vas maltretirali, u pravom smislu reči. Ponižavanje bukvalno. Nažalost ima još mnogo zatucanih nazi-ja po Germanskim državama.
Pozdrav
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Isao covek sa s63 :D

Sent from my LG-H440n
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

auuu, W221 63 amg, jedan od par u Srbiji. Još se čudi nešto :kezo:
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Interesantno, kada sam uzeo taj S63, samo u BD je bilo jedno 6-7 identicnih komada a cak 3 druga iz mog drustva su vozili bas takav (cak jedan S65AMG), plus sto ih je na ulicama bilo vise kad se spuste iz PG gde ih je isto bilo dosta.
I onda ga doteram u NS a tamo bude bukvalno jedini, i to ne samo u NS vec do BG nisam video nijedan.
end off

Sto se tice maltretiranja koje sam imao u Svajcarskoj, bas je carinik tokom pretresa i ispitivanja imao jedno od pitanja "Odakle mi novac za kupovinu takvog auta", debilno pitanje, pogotovo u CH gde posedovanje auta te vrednosti i nije neka retkost...
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Ne opravdavam policajca, ali je on to pitanje postavio aludirajući na to odakle si došao. Zna on da prosečan Švajcarac za taj auto radi (lupam) 2 godine, Nemac 4 godine a Balkanac par decenija...

Slušajući priče iz svoje okoline, policajci su uglavnom vrlo korektni ali ponekada naletiš na nekog ko i nije baš...
Korisnikov avatar
Гага
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 22:24

Post od Гага »

Крајем априла сам се враћао из Горњег Милановца и после Љига на оном правцу, а пре Дудовица ме зауставила патрола са радаром. Били су на паркингу одмах уз магистралу са Пунтићем, радар на троношцу, чистина све се види, полицајац са знаком стоп ме зауставља. Станем, отварам прозор, човек уљудно тражи на увид документа од кола, а он се у међувремену уљудно представља, што ме и те како изненадило, у позитивном смислу наравно.

Каже, "господине прекорачили сте брзину, возили сте 91 км, а дозвољено је на овом делу 80 км, имамо снимак, изволите да погледате". Рекох му, "не треба нема потребе, верујем, а и ја сам се мало опустио, пошто сам из кола снимао аутопут који се гради па ето, нисам ни приметио ограничење, а и не жури ми се иначе нигде". Човек погледа документа, мало је загледао кола (и при том се мало смешкао) и каже "изволите докуманта господине....." и онда ми погрешно каже презиме, а ја се нашалих на то, да ми презиме није пореклом ни из Босне, а поготове не из Црне Горе, него је презиме пореклом личко, на шта се он насмеја ..."полако возите, можете да идете, није нам циљ само да кажњавамо, а и ја сам иначе велики заљубљеник Субаруа".

Наравно одмах ме питао око кола, шта и како, како служи и слична питања када је Субару у питању, поготово кад је Импреца 2.5 WRX у питању, што сам му са великим задовољством одговарао. На неки начин сам хтео и њему и његовом колеги да захвалим, а пошто сам се враћао из "Такова", хтедох да им оставим наполитанке и евро крем да се засладе. Рекао ми је тада "захваљујемо, али немојте пошто се све снима камером из кола".

Ово наводим као позитиван пример да и полиција код нас уме и те како да буде уљудна, коректна, професионална, која зна свој посао, а и да прогледа кроз прсте.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Svaka cast, vrlo profesionalno od strane tog policajca. :thumbup: Ima jos takvih, nije jedini. :)
Odgovori