Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Milos_kg »

Mojoj devojci su trazili 20e za dekodiranje Nokie 2730. Za te pare mozes da uzmes polovnu i odlicno ocuvanu istu takvu (naravno, otkljucanu).
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Re: Одг: Mobilne telekomunikacije

Post od sebekkg »

noob napisao:
sebekkg napisao:Generalno ip4/4s je lep telefon, ali ne moze niko opovrgnuti da je po funkcionalnosti najbolji. vec ko ga nosi taj je kershme ;)
Što je po funkcionalnosti najbolji? Pitam kao neko ko je imao ip4, sad sgs2. Šta to može ip4 na manjem ekranu što ne može sgs2? Ja znam šta može sgs2 a ne može ip.
U suštini, sve je to jako slično i ios i android, oba možeš da podesiš i personalizuješ po svojoj želji (kod androida malo lakše), nijanse su u pitanju, isti programi imaju za obe platforme tako da ne može neko reći ovo ima ios a nema android. Mene je na ip4 i sada na ip4s nervira veličina displeja, od kucanja poruka, navigacije, surfovanja, gledanja filma/serije itd. sve je bolje na većem ekranu, kako dosta surfujem tj. talkujem veći ekran je kod mene presudan.

pigeon napisao:Tražio sam i nisam našao i unapred se izvinjavam ako je već bilo...

Naime, posle upgradea na Gingerbread na mom Samsung Galaxy S telefonu više ne mogu da uhvatim GPS signal ili ga uhvati na momenat pa se izgubi. Gledao sam po netu, ovaj problem je poznat, ali nisam našao baš neko suvislo rešenje. Neki operateri su svojim pretplatnicima slali patch koji rešava problem, ali naši naravno nisu...

Ima li neko ideju?

Hvala unapred.
Probaj sa Faster Fix, imaš na marketu. Podesi server Evropski i neka ti bude upaljen 3g, prvi put će biti malo duže.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
bio sam sarkastican. ljudi koji koriste ip4(mada cast izuzecima) su obicni dziberi/dziberke i ne znaju pola stvari za sta sluzi, vec je to statusni simbol.samo im je da odu na net sa njim i slikaju ponesto i sl. Ja pre biram motorolu razr :)

ip je i te kako ne funkcionalan, ako i dosta stvari koje pravi apple. da nam je da metne neko ubuntu u ip ili android, heheh
Slika
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

iPhone moze i te kako dobro da koristi pri obavljanju posla, samo treba znati koristiti ga... ;)
Ja sam siguran da 90% korisnika iPhona ne zna ni cemu sluzi onaj search...
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Nije tako samo sa Eplom. I kod najprostijih mobilnih telefona najveći procenat korisnika koristi tek mali deo resursa, ne znajući čak ni približno čemu ostatak služi.
Korisnikov avatar
pigeon
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 12:22
Garaža: Škoda Octavia A8 1.4TSI 8AG + Fiat 500

Post od pigeon »

Izgleda šašavo, ali radi posao... Neverovatno.

Stavio sam papirić kao na slikama i GPS ponovo radi :)

Hvala!
Igor
Reactions:
Pridružio se: 26 Jun 2012, 10:33
Garaža: Skoda Octavia MK3 TDI, BMW 320D E90 LCI

Post od Igor »

Sloba napisao:Nije tako samo sa Eplom. I kod najprostijih mobilnih telefona najveći procenat korisnika koristi tek mali deo resursa, ne znajući čak ni približno čemu ostatak služi.
Upravo to..

Ja koristim iPhone 4 evo vec skoro godinu dana i skroz mi jednako koristio njega ili neki Desire i Desire S koje sam imao pre njega, ako znam da koristim sve sto telefon pruza.. Preko DropBoxa, Catch.com, dnevnog pregleda PDF i excel fajlova, maila, koriscenja kao hotspota, Search koji je mnogo mocan na njemu i ostalih stvari..

Jedini razlog zbog kojeg sam presao na iPhone 4 je to sto ima mnogo bolju bateriju od Desire i Desire S (koristio sam oba po 6 meseci svaki), i bolji kvalitet izrade tj materijal.. I da, uslov je da je ekran 3.5 - 3.7" za lakse nosanje u dzepu i koriscenje.. Sve preko toga mi je komplikovano za moju upotrebu jer zbog posla sam u pokretu ceo dan..

A kao sto Sloba kaze, ako nekome nije potrebno ili nema pojma, nece ni 10% koristiti od bilo kojeg telefona..
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Samsung S3
Iphone 4s
HTC One S
Nokia N9
?

nebitna je cena, koji biste uzeli i zasto? sto pre.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Samsung S3. Zato što trenutno koristim takođe Samsung i nastavio bih i dalje (imam samo pozitivna iskustva), a puno bi mi značio i veći displej... :)

Tapatalk
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

mene jedino brine njegova izdrzljivost. Burazer ima S3, sav mi je nekako plastican i mekan, kao da ce se raspasti prvi put kad ispadne.
4s kad uzmes ili ovaj moj E6, mozes da ubijes nekoga lagano :D
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

iPhone 4s :cool!:

Baterija lepo drzi, vise nego dovoljan za obavljanje poslovnih aktivnosti itd.
Moja preporuka
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Što se tiče izdržljivosti na pad...
http://www.youtube.com/watch?v=yng6e5mkJjQ
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

+1 za iPhone
Najbitnija prednost je kvalitet izrade i stabilniji software. Funkcije i ostale stvari su svuda relativno iste tj nema preterane razlike. Svi ce ti podjednako obavljati posao.

Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Jel vi zakucavate eksere telefonima? :)

Tapatalk
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Naravno da ne. Ali meni licno je bolje kada drzim neki kvalitetno izradjen telefon nego neki plastikaner. Sto je najgore, trenutno nostim teskog plastikanera i mnogo se nerviram zbog toga ali sta cu kada ne radim nego studiram pa ne mogu sebi da priustim neku nokiu e klase ili u najboljem slucaju iPhone.

Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Iphone, subjektivno mi je najlepsi na trzistu, stepen izrade, mislim da mu tu tesko koji moze parirati, doduse i cena je momacka. Naravno, mislim da po funkcijama nije najbolji, ali koliko vidim to i nije cilj ove kupovine.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Odgovori