Kućni ljubimci i njihovi vlasnici
Re: Kućni ljubimci i njihovi vlasnici
Kako da odviknem psa od kopanja baste?Probao sam mirnim dijalogom,pokusajem podmicivanja sa Pedigree poslasticama pa cak i metodom kad iskopa rupu,navio mu njusku u rupu i rekao Ne,fuj to.Posle je bio miran 2 nedelje,a onda iskopao jos vecu.Sta da radim?
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Kopaj umesto njega.
Mislim da nema delotvornog leka.

Mislim da nema delotvornog leka.
Milos napisao:Kako da odviknem psa od kopanja baste?Probao sam mirnim dijalogom,pokusajem podmicivanja sa Pedigree poslasticama pa cak i metodom kad iskopa rupu,navio mu njusku u rupu i rekao Ne,fuj to.Posle je bio miran 2 nedelje,a onda iskopao jos vecu.Sta da radim?
Nemoj nikako da ga "podmicujes". Oni ne razumeju taj koncept. Hranom mozes samo da pohvalis neko ponasanje, tako da kada si mu dao pedigree nakon kopanja, on je skonta KOPACU JOS VISE I DOBICU VISE PEDIGREE-a. jbg tako razmislja.
Zato ti lepo ako imas vremena budi u dvoristu i budi negde odakle mozes da vidis da kopa i cim pocne da kopa ti ga bocni prstom na ovde oznacenom mestu.
Dovoljno je onoliko jako koliko da njemu trgnes mozak iz stanja "nereda" i obicno proprati nekim zvukom ostrijim, neko hukne jace, neko kš-ne itd.
I ako on opet uradi onda isto to uradi i zauzmi predan stavi i pas ce da shvati sta zelis od njega.

Ocito sam ja konfuzno opisao pa je i odgovor morao biti u skladu sa time, drugacije shvaceno.sebekkg napisao: p.p.s nadam se da nisam bio konfuzan. ako jesam recite.
Na drugi nacin, mali ovcar je bio star 10 nedelja u februaru 2013. i tada je bio u garazi a borio se koliko je mogao da ide napolje.
Dobio sam uputstvo da je previse mali da bi boravio napolju a bilo je i nesto manje od minus 10C tada.
Samo povremeno sam ga izvodio na povocu i to iskljucivo preko dana kada je toplije, mada je on uzivao u snegu, skakao ponekada se valjao ali je poslusno uvek ulazio u garazu kada dodje vreme na kraju setnje.
I bio miran neko krace vreme par sati a onda opet hoce napolje, na mokro, sneg, hladno.
Od marta meseca je stalno napolju, nisam vise uspevao da ga zadrzim u garazi, grebao je vrata, zapomagao, lajao, ma sve samo da ne bude u zatvorenom prostoru.
Sada ima 10 meseci starosti, i odavno nije u garazi vec ima svoju kucicu.
U koju udje i izadje ali radije je ispred nje nego u njoj i jedino kada spava ulazi.
Kada pada kisa obozava da gleda u nebo i ceka da se pokvasi a onda rastrci tako mokar.
Ima i zaklon van kucice gde moze da se skloni od kise ali ne ide tamo, tj ne zadrzava se.
Isto tako celo leto je obozavao da se kupa u malom kao bazenu/ lavoru, i svako malo je uletao da se probrcka. Ubaci kamen i onda kao roni po dnu pa ga izvadi pa opet baci itd.
Gde god je voda voli da se brcka, tako i kada se peru ruke na dvorisnoj cesmi stvori se u blizini ne bi li neka kapljica pala po njemu.
Kako sam imao cesmu sa kuglastim ventilom nekoliko puta je gurao njuskom polugu ventila i pustao vodu. Sada je cesma sa venitlom koji se zavrce pa ne moze. Probao, ne ide pa odustao.
Evo i sada zadnja dva dana kako kisa pada vise je van kucice nego u njoj a i kada je u njoj glava, prednje sape je obavezno napolju.
A kada je van kucice nije mu strano da kopa, zovem ga mali bager jer vrlo efikasno koristi lopate, pardon sape i ocas posla nastane rupa.
Uglavnom, dobro napreduje, ne vidim da ista smeta to sto se ne sklanja sa kise, a moze ako hoce u kucicu kad god pozeli.
Nekako voli da sparta uokolo po dvoristu i da cuva prostor, ako se pojavi veverica, svraka ili macka uredno se oglasi lavezom i jurne da ih otera sa njegovog poseda. Nije primerak psa koji drema u kucici.
Inace, hvala za korisne savete.
Aha. Onda je to skroz druga prica. I super je sto si mu obezbedio da ima i kucicu napolju i nastresnicu. U sustini nemoj ni da ga teras previse da ulazi u kucicu preko dana, nije potrebno, jer on ce sam imati potrebu da udje, a za kucu treba da udje samo na tvoj poziv.
Iz komentara vidim da je sve ok, jedino sto i on sada kopa rupe, sto mi je malo cudno, osim ako ne zakopava kosti tu.
Razumljivo je za kuce da kopa rupe leti kada je pretoplo da ohladi stomak, a i kada je malo hladnije u jesen da se zagreje (ali na kisi ne znam kako planira
). Tako da je on sasvim super i najvaznije je da sve eventualne probleme mozes da resavas u hodu, jer do 3-3,5 godine oni su tinejdzeri i ima dosta mesta za eventualne ispravke.
Iz komentara vidim da je sve ok, jedino sto i on sada kopa rupe, sto mi je malo cudno, osim ako ne zakopava kosti tu.
Razumljivo je za kuce da kopa rupe leti kada je pretoplo da ohladi stomak, a i kada je malo hladnije u jesen da se zagreje (ali na kisi ne znam kako planira

Eto bas me zafrkava, treci dan kise i sada je odlucio da boravi u kucici. Sam od sebe, kao da cita sta se ovde pise a ja dzabe trosim slova:)
- bane valjevo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
- Garaža: Hyundai Getz 1.3b
paja napisao:Kopaj umesto njega.![]()
Oplakao sam...

http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
- steva_anya
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
- Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011
Verovatno je bilo http://www.youtube.com/watch?v=7O8lbQGq ... r_embedded
Bas dirljivo!
Bas dirljivo!
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
- kvcali
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
- Garaža: Omega B2 2.0
- Kontakt:
moj haski zakopa nesto u rupu, i sutradan zaboravi gde je zakopao, i onda dok nadje preore sve redom, po 10 rupa napravi 

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling
http://www.opelteamserbia.com/forum
- kvcali
- Kontakt:
izgleda da je zapatio ovo, pobogu, sta sve ima da ne poverujes, sutra moram da angazujem veterinara da vidim sta cu da radim.
u zadnje vreme primetim krmelje, i to bas dosta, skinem mu , za par minuta se ponovo pojavi, sapama pokusava da se cesa po oku, i primetih nesto sumljivo danas, i gotovo sam siguran da ima !!!!
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 899ddHhVkA
u zadnje vreme primetim krmelje, i to bas dosta, skinem mu , za par minuta se ponovo pojavi, sapama pokusava da se cesa po oku, i primetih nesto sumljivo danas, i gotovo sam siguran da ima !!!!
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 899ddHhVkA

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Iskreno mislim da su male šanse za to, ima ih u Srbiji ali nisu uobičajeni i retko je, valjda je bilo par slučajeva, pre će biti da je neka od uobičajenih upala koja se lako leči
- kvcali
- Kontakt:
ma video sam lepo na povrsini, vrlo retko se uocavaju jer su ispod nekog treceg kapka ili kako je vec to kod kerova, al sam par puta danas primetio da se pomera na samom kraju kapka na povrsini oka, inace je jako tanak i providan

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Udomljen ruski plavi mačor od godinu-godinu i po dana...
Upleo mi se u noge i vikao je UZMI MEEEE i ja šta ću... Baš kad smo odustali od mace trajno...
Potajno sam se nadala da je čipovan, ali nije, tako da ostaje kod nas...
Mačak je inače pre petnaestak dana dolutao tu gde sam ga našla, ide na posip, jede i granule i onu hranu iz kesica, a od hrane koju mi jedemo jedino je mjaukao za slaninu...
Non-stop se mazi, dolazi na poziv (samo kad ga ja zovem) i uglavnom danju (sam ili kod nekoga u krilu) spava, a noću šašavi...
Prvog i drugog dana je (ako ga niko ne mazi) bio ispod kreveta i dolazio kad ga pozovem, trećeg dana je odspavao svuda po malo, a sad spava u fotelji na centralnom mestu u stanu.
Od dece ne zazire, mazi se i sa njima, ali ne reaguje ako ga zovu...
Jedino ne koristi grebalicu koju sam mu uzela, ali valjda će naučiti...
Prevarili su me za posip u pet šopu, pa sam prvi put uzela onaj grudvajući, a sad sam prešla na silikonski i mnogo je bolje.
Upleo mi se u noge i vikao je UZMI MEEEE i ja šta ću... Baš kad smo odustali od mace trajno...
Potajno sam se nadala da je čipovan, ali nije, tako da ostaje kod nas...
Mačak je inače pre petnaestak dana dolutao tu gde sam ga našla, ide na posip, jede i granule i onu hranu iz kesica, a od hrane koju mi jedemo jedino je mjaukao za slaninu...
Non-stop se mazi, dolazi na poziv (samo kad ga ja zovem) i uglavnom danju (sam ili kod nekoga u krilu) spava, a noću šašavi...
Prvog i drugog dana je (ako ga niko ne mazi) bio ispod kreveta i dolazio kad ga pozovem, trećeg dana je odspavao svuda po malo, a sad spava u fotelji na centralnom mestu u stanu.
Od dece ne zazire, mazi se i sa njima, ali ne reaguje ako ga zovu...
Jedino ne koristi grebalicu koju sam mu uzela, ali valjda će naučiti...
Prevarili su me za posip u pet šopu, pa sam prvi put uzela onaj grudvajući, a sad sam prešla na silikonski i mnogo je bolje.
Kada je neko glup, ne možete mu to ni dokazati... D. Radović
Super, baš mi je drago što si udomila mačka, posebno ruskog - to mi je omiljena rasa.
Nego, da li postoji mogućnost da nije napušten, već se izgubio, a gazde ga traže...? Ovako nešto:

Nego, da li postoji mogućnost da nije napušten, već se izgubio, a gazde ga traže...? Ovako nešto:

Ђенерал Јанковић