Alfa Romeo - generalna tema

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Kvalitet Alfa Romea

Post od Xepoj87 »

perfiko napisao:Jebiga (stvarno se izvinjavam) Heroj, ali tebi prvo fali mesto za flašu koka kole, jer ti se pije u toku vožnje, a onda ti fali pregrada za insulin koji ti je preko potreban. Karikiram, naravno, jer koliko tvoje primedbe i stoje svojski si se trudio da ih preuveličaš.
Sitniji sam od tebe i nikakvih problema nisam imao na mestu vozača u 166-ici. Ni sa potezanjem ručne nisam ga imao. Prekidači su mi u svakom autu nelogično raspoređeni dok se ne naviknem, a na svaki se naviknem.
Pokušaj da shvatiš da Italijani prave automobile i ergonomiju prema Italijanima. Ako izuzmemo Pavarotija, gde si video debelog Italijana od dva metra? :P
Nisam razumeo ovo za koka kolu i insulin,niti sam negde rekao da su te 2 stvari nesto mnogo bitne u celoj prici...?
Moze da bude i kafa,sok od narandze,red bull,kisela voda,obicna voda,sta god neko voli da pije,zaista ne kapiram poentu koju si pokusao da izneses?
Kakve veze insulin ima,to sam samo spomenuo kao neku stvar koju ja stalno sa sobom nosim,jer bez toga ne mogu da budem vise od 3,4 sata van kuce,koristim ga 3-5 puta dnevno,posto moram da se ubodem kad god nesto pojedem,ili popijem(Osim Kole Zero,kisele i vode)i drzim ga u kolima,leti skoro uvek,neko ce tu drzati dodatni punjac baterije,neko drugi mobilni,sta god bilo,nije bitno toliko sta,vec koliko da, sta god da je,nema gde da stavi...

Drugo,imam 180cm,nemam 2 metra,a Italijani su u vecini bas niski i debeli ;)
Nigde nisam rekao da sam imao problema na mestu vozaca,osim sto nema podesavanje volana po dubini...
Taj tvoj katalog opreme ne znam iz koje je godine,ali ako je iz 2005-e,mozda su tada u restilizovani ubacili,jer ova sestrina je 2000. godiste, 2.4 jtd u fullu,i nema podesavanje volana po dubini,a ima recimo memoriju sedista,sto je po meni apsurd.
Ne bi to bio problem da je sve ostalo namesteno lepo,ali ovako je meni problem,a ako je meni,jos nekome je,i ako tebi sto si mali, nije.
U 156 mi recimo nije smetalo ta odaljenost volana,vise je postavljena plastika volana,ili se nize sedi,i ako nisam mogao da stanem unutra.

Ne secam se da sam ikakve dugmice pominjao?
Takodje,koje silne dugmice ti vidis tu? Ima skracenice za navi,telefon i ostalo,ima keypad za okretanje broja,pisanje imena ulice(za razliku od Alfe,gde moras da vrtis tockic na navigaciji da bi izabrao slovo i broj),par sigurnosnih sistema,odvojene komande klime(koje je posle i Alfa odvojila od navigacije u modelu 159) i par dugmica za telefon...
Recimo,bas Alfa 166 ima problem sa tim,jer sta god zelis da uradis,ili promenis,moras da buljis u ekran navigacije,sto ti skrece paznju sa puta...

Mozes ti da se sada,tako iznerviran,svadjas sa mnom,i da me podjebavas,ali ja sam ovde izneo ciste cinjenice.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Meni je velika uteha to sto je auto projektovan za male Italijane, znajuci to ne osecam vise da mi je tesno :)
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Pa to je izgleda neka logika stvari :D
Tako je i Audi A2 uspesan model,posto se kreatoru svidja :D
I smart je stvoren za autoput,posto sam video barem 2 vlasnika kako idu do NS-a istim :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Post od milosdoktorabs »

ako vec poredite 166-cu poredite je sa tada aktuelnim tj prvom serijom buljavka ili bmw-a pre dve ili trii generacije.166-ca uostalom ima skroz drugu filozofiju poimanja luksuzne limuzine...hteli su i jare i pare ali su oba slucaja stigli na pola puta.
Sarm alfe nije u voznji ili sta god vec u nekoj tradiciji,smeku i legendi kada su bili neprikosnoveni u F1 ili sili sve ostale tokom bezbriznih 60-ih i 70- ih godina. Nijedan brend u svetu nema toliko ocajnu prodaju i toliko promasenih modela po pitanju kvaliteta i svega drugog a toliko klubova ljubitelja.
Kod alfe se izadje kvalitetan model ali on nekako uvek ostane u senci i to se desava ciklicno sakih 5 do 10 godina.
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Xepoj87 napisao:Pa to je izgleda neka logika stvari :D
I smart je stvoren za autoput,posto sam video barem 2 vlasnika kako idu do NS-a istim :)
I BMW 5 GT je izuzetno uspesan i opste prihvacen model jer ga ja vozim :)
milosdoktorabs
Banned
Reactions:

Post od milosdoktorabs »

BMW 5 GT...OBODIN dizajn
Slika
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Laki021 napisao:
Xepoj87 napisao:Pa to je izgleda neka logika stvari :D
I BMW 5 GT je izuzetno uspesan i opste prihvacen model jer ga ja vozim :)
Za ono sto nudi za svoju cenu meni se sve vise svidja... Ne znam koj mi je :glavomuzid:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Hehe, zakacio si virus, sad si nahebo, period inkubacije 3-6 meseci :)
milosdoktorabs
Banned
Reactions:

Post od milosdoktorabs »

OBODIN nije bio los frizider pa tako se moze reci i za BMW GT
Slika
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

milosdoktorabs napisao: Sarm alfe nije u voznji ili sta god vec u nekoj tradiciji,smeku i legendi kada su bili neprikosnoveni u F1 ili sili sve ostale tokom bezbriznih 60-ih i 70- ih godina.
A tradiciju, šmek, legende iz F1 imaš u dizel karavanu u kom tačno momentu vožnje? :kezo:
Boringly average, but also perfect for school run mums
milosdoktorabs
Banned
Reactions:

Post od milosdoktorabs »

u znacki...ja kola kupujem jer mi se svidjaju,ispunjavaju neke moje standarde i nadasve ne robujem brendu kao vecina ovde...kao i u zivotu sve je iskustvo,neko ima manje neko vece.Sad da izadjemo na autoput usio bih tog tvog Turskog japanca ocas posla.
Slika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

milosdoktorabs napisao:usio bih tog tvog Turskog japanca ocas posla.
Meni zvuci kao sasvim dovoljan argument. :kezo:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
kapor
Reactions:
Pridružio se: 24 Jan 2013, 20:15
Garaža: renault clio rs 172

Post od kapor »

Verovatno bi ga usio u prasenju komaraca. :kezo: