Ja ne bi menjao ako bude prognoza OK, ipak su letnje bolje u svim.segmentima voznje osim snegu. U AT su obavezne ako su zimski uslovi. Doduse prognoza je losa za sledecu nedelju, malo isprati situaciju na visim predelima.maximus66 napisao: 30 Okt 2022, 11:02 Pozdrav, ako nije pitanje za ovaj topic neka mod. premeste gde treba?
Planiram od nedelje putovanje kolima do Švajcarske, šta mi preporučujete da idem letnjim ili da stavljam zimske?![]()
Ove temperature trenutno mi ne "govore" da ih menjam,..kakvo je Vaše mišljenje? Hvala![]()
Zimske gume - da ili ne?
Re: Zimske gume - da ili ne?
U Alpe u Novembru podrazumevam zimske, letnje ne bih ni pomislio ako mi auto treba u bilo kom trenutku da bude u voznom stanju.
Samo je luda sreća da još nije zavejano po tim predelima a i da nema snega u ovo doba godine su redovno uslovi za stvaranje leda na putu tj temperature su bliske nuli tokom noći, jutra...sve do podneva.
Samo je luda sreća da još nije zavejano po tim predelima a i da nema snega u ovo doba godine su redovno uslovi za stvaranje leda na putu tj temperature su bliske nuli tokom noći, jutra...sve do podneva.
Da li postoji ikakvo zakonsko ograničenje u vezi starosti guma kod nas?
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
Samo dubina šare.
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Zamenio sam jutros kod Subexa da ne razmišljam...a i ide zima 

- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Kad si bio? 
Послато са SM-G991B помоћу Тапатока

@@dag81
U 10h sam bio, momci odradili sve svaka čast, sad sam spreman za putešestvije...
U 10h sam bio, momci odradili sve svaka čast, sad sam spreman za putešestvije...

Načelno ne; s tim da se od 01.10.2024. gume bez oznake “triglava” (3PMSF) neće smatrati zimskim, a do tada se gume proizvedene pre 01.01.2018. sa oznakama “M+S”, “MS”, “M/S”, “Winter”, “All season” i sličnim ali bez “triglava” smatraju pogodnim za zimu.A170T napisao: 31 Okt 2022, 09:39 Da li postoji ikakvo zakonsko ograničenje u vezi starosti guma kod nas?
Nisam ispratio tu promenu propisa. Kad je to bilo i gde?
Sent from my SM-G770F using Tapatalk
Sent from my SM-G770F using Tapatalk
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Sava Eskimo S2 je bila bez triglava. Skoro niko to nije ni provaljivao.
Triglav mislite planina sa pahuljom?
Da. Three-peak mountain snowflake.
@dag81, kao i »T-200«, »Arktika«, »Vintera«... Taj standard je uspostavljen tokom njihove proizvodnje, a naši proizvođači su usaglasili modele sa njim vremenom.
@Heinz, pisao sam već, 'aj' molim te idi na pretragu da se ne ponavljam. Edit: opa, ipak nisam. Tek, ovo ti je tačan podatak, videću da postavim izvore.
@dag81, kao i »T-200«, »Arktika«, »Vintera«... Taj standard je uspostavljen tokom njihove proizvodnje, a naši proizvođači su usaglasili modele sa njim vremenom.
@Heinz, pisao sam već, 'aj' molim te idi na pretragu da se ne ponavljam. Edit: opa, ipak nisam. Tek, ovo ti je tačan podatak, videću da postavim izvore.
Stavio sam Savine 225/45 r17, na burazerovu Astru j. Fabricki su na njemu 16 tice, a ova domenzija je isto po knjizici.
Medjutim u praksi je auto neuporedivo tvrdji, nisam verovao da je bas toliko znacajna razlika. Fabricke su 205 60 r16
Medjutim u praksi je auto neuporedivo tvrdji, nisam verovao da je bas toliko znacajna razlika. Fabricke su 205 60 r16
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Sa 225/45 17 se gađa 205/55 16, a i onda bi se primetila razlika.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Stigle gume, lepo izgleda ova asimetrična šara. Podseća me na Conti Wintercontact TS850p koju imam na Mazdi.Day Walker napisao:Poručih za službenu Octu Hankook Winter Icept Evo2 W320 . (205/55 R17)
Izbor se sveo na taj model ili na Fulda Kristall Control HP2. Bio je i Barum Polaris5 al njega sam odmah isključio iz razmišljanja.
Valjda se nisam zajebao...![]()
Doduše koliko će prelaziti auto i Tigar bi odradio posao

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!