Zanimljivi oglasi
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Re: Zanimljivi oglasi
A što ne može iza vozača, a može iza suvozača?
Da li si ozbiljan?
- starac vujadin
Ozbiljan sam. Što ne može?
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Starče, ispred suvozača tabla je udubljena i može sedište da se povuče napred uz zadržavanje udobnosti dok iza mesta vozača i u Breri i u GTVu nema šanse ni dete da sedne, kad se ja namestim, bukvalno od naslona vozačevog sedišta do zadnje klupe ima 7-8 cm, probao i u Breri i u GTVu
Sent from my LG-P880 using Tapatalk

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
- TheWickerMan
Donekle i to a i visok sam
u 147 npr kad sednem da vozim i namestim se kako treba, iza mene ostane mesta da se smesti osoba normalne visine. Obična su sedišta, nisu kožna nažalost 

- starac vujadin
Ne znam da li sma video u životu tri autmobila da dva prednja sedišta nisu u otprilike u istoj osi. To što mi kažeš je za neke prinudne situacije, inače ergonomija je ista. Kao što rekoh sedenje ne zavisi samo od gabarita vozila. Vozio sma 916 i iza mene je sedela devojka od barem 170 i nikakav problem nije bio. Ali ja se ne zavaljujem, sedim prirodno bliže i naslon mi je uspravan i visok sam 175.
- Day Walker
Koliko si visok?TheWickerMan napisao:Donekle i to a i visok samu 147 npr kad sednem da vozim i namestim se kako treba, iza mene ostane mesta da se smesti osoba normalne visine. Obična su sedišta, nisu kožna nažalost

Brzine idu u H-a !!!

Ja sedim isto maksimalno blizi u uspravno (u GTV mi je glava naslonjena na nebo dok sedište ne zavalim malo) i iza mene u GTV ne može niko da sedne, a iza mene kao suvozača sednem ja. Vrlo slično je na dosta automobila, bimer 1, Stilo, da ne nabrajam. Lepo reče čovek da su ti automobili zapravo 3-sedi. 
Takođe, sedišta možda jesu u paraleli, ali suvozač nema papučice i može udobno da se smesti i ako malo savije noge. Ja ne mogu da vozim normalno ako sam previše blizu papučicama, dok volan volim da mi je što bliže, dok kao suvozač mogu da se približim više nego vozač, a da mi i dalje bude potpuno udobno.
edit: pitao sam da li si ozbiljan jer i sam voziš auto koji je u neku ruku primer ovoga o čemu pišem.

Takođe, sedišta možda jesu u paraleli, ali suvozač nema papučice i može udobno da se smesti i ako malo savije noge. Ja ne mogu da vozim normalno ako sam previše blizu papučicama, dok volan volim da mi je što bliže, dok kao suvozač mogu da se približim više nego vozač, a da mi i dalje bude potpuno udobno.
edit: pitao sam da li si ozbiljan jer i sam voziš auto koji je u neku ruku primer ovoga o čemu pišem.
- Day Walker
Volan je najmanji problem, bar se to podesi po dubini i visini 
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Lepa brera. Smatram da je taj auto kao i gtv samo za dvoje plus dva kofera. Mada kako su cetvoroclane porodice ranije isle na more bubama, peglicama i ficama, sto ne bi mi mogli brerom 

Brera u gepeku nema mesta ni za jedan pošten kofer, a ne dva.
@DW, retko gde dovoljno može da se približi volan za moj ukus.
Tapatalk

@DW, retko gde dovoljno može da se približi volan za moj ukus.

Tapatalk
- Day Walker
- TheWickerMan
192 cm. TamanDay Walker napisao:Koliko si visok?TheWickerMan napisao:Donekle i to a i visok samu 147 npr kad sednem da vozim i namestim se kako treba, iza mene ostane mesta da se smesti osoba normalne visine. Obična su sedišta, nisu kožna nažalost

Ni Brera ni GTV nemaju gepeka ništa dok GT ima baš veliki gepek. Isto kao i Nidža, volim da su mi papučice što dalje a volan bliže sebi. Zato je pored mene svaki kupe trosed

PS. Koferi idu taman na zadnje sedište

- starac vujadin
Da, iza mene sede ljudi srednjeg rasta normalno u Fići, nisu im kolena na bradi. Vozili su se i muškarci i žene. To što je malo tesno u širini je druga stvar, ali mogu normalno da se prevezu.edit: pitao sam da li si ozbiljan jer i sam voziš auto koji je u neku ruku primer ovoga o čemu pišem.
I da gledamo vaš ergonomski rezon vozač mora da komotno može da pritisne kvačilo što je isto kao što suvozač može da pomeri noge napred (po vašem rezonu). U praksi je u stvari češći slučaj da suvozač voli da se ispruži i zavali i da pomera sedište pozadi nego vozač koji je manje pokretljiv.