Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Re: Računari

Post od snork »

Na svim mestima na kojima je korišćen taj password koji navode u poruci. Znači pre svega na sajtu sa koga je ukraden, ali i na drugim mestima gde je korišćen (ja lično ne koristim nigde isti password na dva različita mesta, ali većina ljudi to praktikuje).
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Ja sam pre mesec dana dobio mail sa .edu adrese...
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

snork napisao: 26 Nov 2018, 21:36
ljubitelj napisao: 26 Nov 2018, 20:46 Imam istu situaciju vec skoro 2 meseca. Uz pretnju da ce za 48 sati biti pobrisani podaci na racunaru.
Mail stize sa mog naloga, barem prema evidenciji naseg provajdera.
Na nekom web sajtu na kome ste bili registrovani je provaljena baza, pa su ukradene šifre i pridružene email adrese. Šifru treba promeniti, a email ignorisati, jer predstavlja čisto lupetanje i pokušaj iznude od naivnih ljudi. Što se tiče email hedera, sve što korisnik dobije se može falsifikovati, a pouzdane informacije se nalaze samo u envelopi poruke, tj. u logovima servera preko kojih je putovao. Uglavnom se za masovno slanje spama koriste botnet-i koje čine zaraženi računari širom sveta. Ukoliko je neki poslat preko zaraženog računara korisnika domaćeg provajdera, to je samo slučajnost.
Sifra koja je ukradena na sajtu tj njegove mailing liste je promenjena i nije naravno ista kao sifra e mail naloga kod provajdera.
Stos je sto se u logu, tj outbox-u (web mail login) domaceg provajdera nalazi kao email poslat sa servera provajdera a to nisam ja poslao. Znaci mail nisam poslao, i ja ne koristim web mail vec klasican mail klijent.
Promenio sam sifru za web login, nije pomoglo tj nastavilo se. To sam uradio sa sasvim desetog racunara i sa desetog provajdera tako na nema sanse da je moj racunar imao ikakav uticaj sve i da jeste hakovan.
Mislio sam da taj neko koristi web login i tako onda salje.
Provajderova podrska ne smatra potrebno da ista uradi i savetuje i mene da nista ne radim.
Provajder koristi 3 domena za svoje mail servere, sa 2 domena se to ne desava vec samo sa tog 3.eg domena.

Za sada nisam imao ni primetio smetnje ni u slanju ni u primanju maila, ni u radu racunara ali ipak nije mi svejedno jer ne znam sta se tacno desilo i desava jer to traje.
Inace, radi se o genije.com domenu domaceg provajdera.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Moze da bude sendy sql injection(da neko kompromituje webmail pa tako salje mejlove direkt sa provajderovog servera).
Korisnikov avatar
snork
Reactions:

Post od snork »

Genije.com, znači Orion. :ccc: To objašnjava zašto ne smatraju da je potrebno da nešto urade. Tj. verovatno bi uradili, kad bi umeli. :mrgreen: Pre par godina su ceo svoj korporativni email preselili na Office365 cloud (što može lako proveriti svako ko ima poslovnu komunikaciju sa njima) :glavomuzid: Jako "pametan" poslovni potez...dati Microsoftu i stranim službama pristup kompletnim poslovnim tajnama, a s druge strane javno pokazati svima kako "internet provajder" nije sposoban za održavanje sopstvenog mail servera.
Ђенерал Јанковић
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Orion. Posto imam mail od 1996. kod njih (tj prethodnika) a nisam imao problema tolike godine nisam rad da menjam e mail adresu pogotovu sto na milion mesta se logujem sa mail adresom.
Taj domen uopste ne koristim pa je jos cudnije otkuda i kako su usli u Orion, barem meni je cudno da to traje mesecima...
Korisnikov avatar
djors
Reactions:
Pridružio se: 10 Avg 2018, 18:25
Garaža: Peugeot 407 2.0 hdi; Yamaha xj600 diversion

Post od djors »

trojanac napisao: 26 Nov 2018, 17:58 Treba mi ploča za socket 1150, ali se teško nalaze. Ako neko zna gde ima značila bi mi informacija.
Trojke, pitao sam i kažu jedino ako ima winwin, gigatron neku zaostalu (ima winwin link na prethodnoj strani). Ovako ako neko u firmi ima stariji komp i rikne ploča/cpu, menjaju ceo komp za neku noviju konfiguraciju.
Ako još nekako mogu da pomognem, viči
"If in doubt, flat out" C.McRae
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ima naravno i u radnjama samo treba biti malo uporan. Našao sam u Desk-u Gigabyte ploču za 6500 din i uzeo je danas.
Hvala na angažovanju.

HTC Desire 12 via Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Imam neki stari msi laptop. Ima windows xp.

Da li ima neki nacin da softwerski pojacam osvetljenje ekrana??
Mracan mi je za koriscenje.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Treba da može u sekciji za podešavanje grafike.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
snork
Reactions:

Post od snork »

Darko, a jel može da se pojača pozadinsko osvetljenje pritiskom na Fn+F6 (odnosno koji već treba) taster? Ako to nije dovoljno, onda probaj ovo što je napisao Geza.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

U sred downloada Utorrent nadje da radi update i da se restartuje.

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Narucio sam display za moj laptop. Kosta 50 dolara i dobio ovu ponudu

Slika

Slika

Je l ovo neka fora ili valja uzeti?
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

HKS napisao: 29 Nov 2018, 00:03 U sred downloada Utorrent nadje da radi update i da se restartuje.
Baci to smeće i probaj qBittorrent npr.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

:pardon:

Vredi li?
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Odgovori