Trenutno je taj čovek na odmoru, a on hoće da kupi za dolivanje ( ako sam ga dobro razumeo ).
Da li neko zna gde se može kupiti to ulje u Beogradu?
Sad me kopka da li je sipao ulje dobre specifikacije.

Šta ne postoji? Total, pod imenom Total?nuk napisao:Total više ne postoji, bar ne pod tim imenom, sjedinili su se sa Elf-om i prodaju se pod tim imenom, čisto da te ne zbuni kad sledeći put budeš kupovao uljeKDman napisao:Evo ja imam Škodu i na 130 hiljada jede ulje Castrol. Od kada je kupljena na njemu je bila. Sad sam prvi put ušao u prodavnicu, dobar dan teba mi mot ulje 5-40 sa VW normom tom i tom, najjeftinije. Kaže od jeftinih stranih imam ELF i Total, ELF jeftiniji oko 100 dindži. Ja uzmem total, nešto mi taj ELF bzveze. I total toši u pola manje od Kastrola!
Sledeći put uzimam ELF. Oba sigurno originali.
U vezi BMW ulja, generalno uzevši BMW ima vrlo široke specifikacije i nema ih mnogo, praktično samo dve tj. LL01 i LL04 od aktuelnijih u poslednjih desetak godina. Za razliku od BMW-a, VW ima prilično više različitih normi za svoje motore. Takođe, pitanje je šta se podrazumeva pod BMW uljem - svako ono koje zadovoljova (pored ostalih) bmw normu, ili ulje po bmw kataloškom broju koje prodaju bmw ovlašćeni distributeri/servisi i koje se praktično razmatra kao rezervni deo.MARKO-VW napisao:Kum u Passat B5.5 1.9TDI PD ( 130KS ) i A6 C5 2.4 Quattro sa plinom sipa BMW ulje, koje mu donosi jedan čovek iz Nemačke.
Trenutno je taj čovek na odmoru, a on hoće da kupi za dolivanje ( ako sam ga dobro razumeo ).
Da li neko zna gde se može kupiti to ulje u Beogradu?
Sad me kopka da li je sipao ulje dobre specifikacije.
nikaragva napisao:Koliko maksimalno dugo moze da se vozi auto bez izmene ulja. Recimo neki benzinac, 1.2 motor, staje 4-5 litara ulja.
Koliko dugo, odnosno posle koliko kilometara ili vremena ce nastati steta?
Podrazumeva se da se ulje doliva kada prijavi da ga nema dovoljno.
ftj napisao:Za tdi pd je obavezno ulje 505.01 a nisam siguran da 507.00 pokriva taj standard jer je za pumpu diznu baš specifično i izričito u vezi toga. Tako da bmw ulje mislim da nije za passata ako se poštuje proizvođačko uputstvo.