Vazduhoplovi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Vazduhoplovi

Post od Floyd »

nikaragva napisao:Pa i druge zemlje su imale slicna ulaganja pa nisu propali, i obrnuto neki koji nisu imali su propali, to je sve sbbkbb. To je jednostavno bilo takvo vreme, za takva dela :)
Pa te zemlje koje nisu propale su jake i uporedo sa takvim projektima su gradili i druge, mnogo bitnije ;)
To ti je kao kad imas dva coveka gde jedan ima 5000e platu a drugi 15000e...hipoteticki, obojica mogu da kupe npr. BMW M6, s'tim da ce se ovaj prvi zbog te kupovine, odricati nekih mnogo bitnijih stvari u zivotu dok drugi to nece ni osetiti ;) Prvi ce takodje zbog neracionalnog pristupa novcu imati vise verovatnoce da propadne.

Jbg, nasi bacali pare (koje nisu imali) da od spoljnjeg uticaja zastite nesto sto je iznutra bilo trulo :glavomuzid:
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Ajde dosta kuknjave, vratimo se predstojecem aeromitingu :mrgreen:
http://tangosixblog.com/2012/08/27/prip ... -atlagica/
Slika
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Danas sam gledao vezbe i pripreme celim putem Ns-Bg putovao sam vise od dva sata uz par stajanja. Masa vozila zaustavljena a po putu se vozilo 80- 100kmh. Bilo je cetiri formacije sa po cetiri aviona u niskim preletima, nemam pojma ni koji su a ni ciji su avioni i sad sam se popalio da odem na aeromiting prvi put u zivotu :)
Ono sto me interesuje je da li treba ranije otici zbog mesta i parking mesta jer kapiram da ce biti velike guzve a i gde se uopste parkirati tamo ili eventualno ostaviti kola negde dalje pa doci prevozom mada mi se ni ta ideja ne svidja posto bih isao sa detetom

TT post
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

meni covek iz organizacije rece da je najbolje otici vozom do bataje pa ce onda biti organizovani prevoz do aerodroma...
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

tamo neke 2005./6/7 bese aeromiting na koji sam pokusao da odem.
Automobili po njivama, putu, u jarkovima, haos, kolone,...
Ostavili smo auto u necijem dvoristu u Bataji (ljubazni neki ljudi :D ) i udarili pesaka. I do Bataje se dosta putovalo.

Kada sam dosao do ulaza, seo sam na bus i vratio se nazad :mrgreen:
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pa to je onda luda kuca?!
Koliko tamo ljudi uopste dodje? Jel to dzabe?
Kontam da se to moze gledati i iz neke vece daljine, nema potrebe da budes na licu mesta, sem ako neces da vidis avione na zemlji.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

luda kuca nego sta, ja se ozbiljno razmisljam da li da idem, a po defaultu bih trebao obavezno...
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

I ajd za nas sa strane, ako dolazimo kolima gde najbolje da se smestimo? :kuku:
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Geza napisao:Kinezi nude borbene avione Vojsci Srbije
Samo nam još trebaju kineski avioni, pa da budemo kao Albanija '70-ih i '80-ih godina. :mrgreen: Kada su ih izbacili iz Varšavskog pakta, uspostavili su staljinistički režim i komunicirali su praktično samo sa Kinom. Pazi kakva to zemlja mora da bude, da je izbace iz Varšavskog pakta. :kezo:
methane.master napisao:[Preduhitrio si me. ;) Nikako nisam mogao da iskopam članak. Ne treba napominjem da ni jedan jedini cent od ovoga nije legao na račun države. I naravno posle nikom ništa. :thumbdown:
Pa zna li se ime i prezime osobe koja je to uradila? Ne verujem da je baš lično Milan Milutinović? Ako jeste, još bolje, taman se lepo vratio iz Haga, pa je dostupan našim organima gonjenja. :D
Floyd napisao:Imaju veze i '70. jer su godine posle II sv. rate dale svima mogucnost da dobro zarade.
Mnoge zapadnoevropske drzave i dan danas zive od toga sto su tih godina pametno investirale ;)
Naravno, Amerikanci su svima nudli pomoć i uložili su stotine milijardi dolara u Evropu posle II svetskog rata (tzv. Maršalov plan). Komunističke zemlje, uključujući i Jugoslaviju (tj. njenog doživotnog predsednika J. B. Tita), su odbile ovu pomoć. :twisted: To je dovelo do paradoksalne situacije da su se zemlje koje su izgubile rat (npr. Nemačka i Turska) mnogo brže oporavile i izgradile od mnogih zemalja pobednica.
NexT napisao:Ok, da preformulisem, ne mislim da Srbiji prete bilo kakvi teroristi.
Osim onih koji trenutno drže okupiran južni deo Srbije...
U tom kontekstu, ja bih za vojsku kupio one F-16... ali da prvo padne jedan lep i prijateljski dogovor. Važna je i vojna sila, ali još više dobra diplomatija.

I, da pređem na temu: :)
dragan napisao:luda kuca nego sta, ja se ozbiljno razmisljam da li da idem, a po defaultu bih trebao obavezno...
Sad sam gledao plan grada, od Vukovog spomenika do Batajnice BG-voz ide od 20-30 minuta (kako koji), a od železničke stanice u Batajnici do Aerodroma ima oko 2 km. To se lako može i prepešačiti, pa nije problem čak i ako ne bi bilo organizovanog prevoza. I GSP-ove 7xx linije se mogu koristiti za lokalni prevoz (ili skroz za dolazak iz Beograda/Zemuna).

Ako budem išao na aeromiting, ja ću definitivno koristiti BG-voz, što i ostalima preporučujem. Evo reda vožnje:
http://www.zeleznicesrbije.com/active/s ... 32631.html

Inače, na sajtu http://www.aeromiting.vs.rs/index_srpski.html piše da miting traje od 10-17 h. Zna li se od kada do kada traje "leteći" deo?
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Da trojanac lepo raspali rostilj, pa da gledamo sa strane, bez karte, ali sa stilom :grin:

Tptlk
Korisnikov avatar
Jumbo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:34
Garaža: Kia ceed 1,4; Renault Clio 1,2 TCe; Dacia Logan 1,4

Post od Jumbo »

snork napisao: Naravno, Amerikanci su svima nudli pomoć i uložili su stotine milijardi dolara u Evropu posle II svetskog rata (tzv. Maršalov plan). Komunističke zemlje, uključujući i Jugoslaviju (tj. njenog doživotnog predsednika J. B. Tita), su odbile ovu pomoć. :twisted: To je dovelo do paradoksalne situacije da su se zemlje koje su izgubile rat (npr. Nemačka i Turska) mnogo brže oporavile i izgradile od mnogih zemalja pobednica.
Turska nije izgubila rat pošto je bila neutralna skoro ceo rat t.j. do kraja februara 1945 kada je stala na stranu saveznika.

A sto se tiče pomoći od Amerike, tadašnja Jugoslavija se poprilično ovajdila iako nije bila deo Marsalovog plana, i to naravno posle 1948 i rezolucije Inforbiroa.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

U pravu si za Tursku, pomešao sam sa I svetskim ratom.

Da, dosta smo profitirali posle rezolucije Informbiroa (dobili F-86 avione i ko zna šta još). Šteta što Staljin nije malo duže živeo. :)
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

To je izgleda bilo balansiranje izmedju istoka i zapada, od kojeg smo uvek imali koristi, koje ovi sad papci ne znaju da rade :D
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Cherokee napisao:I ajd za nas sa strane, ako dolazimo kolima gde najbolje da se smestimo? :kuku:
Kolima ce se moci samo do Batajnice centar, od centra bice zatvoren put sto vodi prema Pazovi pored aerodroma, dakle samo peske ili busom 706A, E, 73

Posetioci aeromitinga treba da koriste javni prevoz »

Ministarstvo odbrane pozvalo je posetioce aeromitinga povodom 100 godina srpske vojne avijacije da za dolazak na aerodrom Batajnica koriste javni prevoz.
Ministartvo je je najavilo da će centralna ulica u Batajnici tog dana biti zatvorena za saobraćaj motornih vozila, izuzev hitnih službi.
Aeromiting povodom 100. godišnjice srpske vojne avijacije biće održan u nedelju, 2. septembra, pa će tog dana u centralnoj batajničkoj ulici Pukovnika Milenka Pavlovića, do izlaza iz Nove Pazove, biti zabranjen saobraćaj za motorna vozila.
Organizatori apeluju na posetioce mitinga da koriste vozila GSP-a, Laste i Beovoz, čije će linije u nedelju biti pojačane ili će saobraćati kao radnim danima. Osim redovnih linija koje prolaze pored aerodroma Batajnica, tog dana biće uvedne i lokalne linije 700A, koja će saobraćati od železničke stanice u Batajnici do aerodroma i 706A, čija će trasa ići od Zemuna do aerodroma.

Preduzeće Lasta će, pored redovnih linija, uvesti i autobus koji će saobraćati od bazena u Novoj Pazovi do aerodroma, dok će Železnice obezbediti da na taj dan red vožnje Beovoza bude kao i radnim danima.

Zainteresovani za posetu aeromitingu ulaznice za taj događaj mogu da kupe u Domu vojske u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, u Domu vazduhoplovstva u Zemunu, knjižari "Odbrane" u Beogradu i na samom aerodromu. Cena karte je 200 dinara.
Slika
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Sedim danas u firmi jednoj i na stolu pored nekih ekonomskih casopisa stoji Jat-ov :uf:
Koliko je ono retardirano napisano xD Al kvalitetan papir i stampa :doubleup: :kezo:
Odgovori