Geza napisao:Kinezi nude borbene avione Vojsci Srbije
Samo nam još trebaju kineski avioni, pa da budemo kao Albanija '70-ih i '80-ih godina.

Kada su ih izbacili iz Varšavskog pakta, uspostavili su staljinistički režim i komunicirali su praktično samo sa Kinom. Pazi kakva to zemlja mora da bude, da je izbace iz Varšavskog pakta.
methane.master napisao:[Preduhitrio si me.

Nikako nisam mogao da iskopam članak. Ne treba napominjem da ni jedan jedini cent od ovoga nije legao na račun države. I naravno posle nikom ništa.

Pa zna li se ime i prezime osobe koja je to uradila? Ne verujem da je baš lično Milan Milutinović? Ako jeste, još bolje, taman se lepo vratio iz Haga, pa je dostupan našim organima gonjenja.
Floyd napisao:Imaju veze i '70. jer su godine posle II sv. rate dale svima mogucnost da dobro zarade.
Mnoge zapadnoevropske drzave i dan danas zive od toga sto su tih godina pametno investirale

Naravno, Amerikanci su svima nudli pomoć i uložili su stotine milijardi dolara u Evropu posle II svetskog rata (tzv. Maršalov plan). Komunističke zemlje, uključujući i Jugoslaviju (tj. njenog doživotnog predsednika J. B. Tita), su odbile ovu pomoć.

To je dovelo do paradoksalne situacije da su se zemlje koje su izgubile rat (npr. Nemačka i Turska) mnogo brže oporavile i izgradile od mnogih zemalja pobednica.
NexT napisao:Ok, da preformulisem, ne mislim da Srbiji prete bilo kakvi teroristi.
Osim onih koji trenutno drže okupiran južni deo Srbije...
U tom kontekstu, ja bih za vojsku kupio one F-16... ali da prvo padne jedan lep i prijateljski dogovor. Važna je i vojna sila, ali još više dobra diplomatija.
I, da pređem na temu:
dragan napisao:luda kuca nego sta, ja se ozbiljno razmisljam da li da idem, a po defaultu bih trebao obavezno...
Sad sam gledao plan grada, od Vukovog spomenika do Batajnice BG-voz ide od 20-30 minuta (kako koji), a od železničke stanice u Batajnici do Aerodroma ima oko 2 km. To se lako može i prepešačiti, pa nije problem čak i ako ne bi bilo organizovanog prevoza. I GSP-ove 7xx linije se mogu koristiti za lokalni prevoz (ili skroz za dolazak iz Beograda/Zemuna).
Ako budem išao na aeromiting, ja ću definitivno koristiti BG-voz, što i ostalima preporučujem. Evo reda vožnje:
http://www.zeleznicesrbije.com/active/s ... 32631.html
Inače, na sajtu
http://www.aeromiting.vs.rs/index_srpski.html piše da miting traje od 10-17 h. Zna li se od kada do kada traje "leteći" deo?