TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od jaksa »

Floyd napisao:
Sloba napisao:Po meni je dobitna kombinacija eksterni HDD spojen direktno na TV, naravno ako TV ima media plejer sa podrškom bitnih audio i video formata.
Ja za filmove vec duze vreme koristim ovu kombinaciju...

Slika

...i jako sam zadovoljan jer jos se nije desilo da ne procita neki fajl ili da stucne u radu :)

U planu je neki upgrade ali i ovo odlicno radi posao.
Takodje, odlična kombinacija wdtv live + hdd, 720p/1080p, 50" plazma :)
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Sloba napisao:Iako sam bliži staroj školi zvuka, svestan sam da su "dock" uređaji dobra i praktična stvar, naročito u uslovima ograničenog budžeta i prostora i ne prevelikih zahteva što se zvuka tiče. Docking za telefone, bluetooth, usb, lan, neki imaju fm, neki ne... Ima modela koji zaista odlično zvuče, npr. Samsung DAE750 koji ima cevno pretpojačalo, kućište od medijapana sa prirodnim furnirom i višeslojnim klavirskim lakom, finim zvučnicima (naročito visokotonci), konekcijama svih vrsta. Jeste da je relativno skup, oko 700€, ali je za svaku preporuku kome takav koncept treba. Imao sam ga na poslu pola godine, slušao ga dosta i zaista vredi svaku paru. To je jedan od malobrojnih uređaja te vrste koji se našao u recenzijama specijalizovanih hi-fi magazina. Poređenja radi, on ima 100W gde 60W odlazi na niskotonac koji se nalazi sa donje strane uređaja i po 20W za svaki kanal.
I ovaj Sony je bio na testu u nekim hi-fi magazinima, npr. http://www.audio.de/testbericht/sony-rd ... 32844.html

Sad gledam, ovde taj Samsung moze da se uzme za 400 CHF (330e) a toliko je i Sony ali fora je da sam ga ja uzeo na nekoj blic akciji (100 komada po specijalnoj ceni) preko neta za 199...tako da nisam mnogo citao recenzije vec je ispala spontana kupovina :)

I naravno da ovo nije hi-fi uredjaj vec poseban gedzet kog za razliku od kompleksnog hi-fi sistema mozes lako da setas po potrebi.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Upravo tako, praktično je, mada nije ni separatni 2.0 sistem naročito zahtevan. Ja imam standardne komponente 43cm i bookshelf kutije i sve stoji na običnoj komodi.

Cenu od 700€ za DAE750 sam naveo jer je toliko koštao kada se pojavio. Ovde je u drugoj polovini prošle godine koštao oko 75.000 dinara, a ni sada nije puno jeftiniji.

Što se magazina tiče, nisam mislio na svaštarske, već na one "uobražene" - audiofilske gde je do juče bilo sramota na test staviti nešto što se zove Samsung. :D
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Cim ne znam koji su reprezentativni hi-fi casopisi, znaci da neka predrkana oprema i nije za mene :)
Sto je i dobro jer cu ustedeti 10ak hiljada evra :kezo:

Ovo mi je izbacio google kad sam kupovao.
Takodje sam procitao kratku recenziju u "What hi-fi?" koji su mu kao manu naveli samo losiji zvuk preko wireless konekcije.
Istina, moj sluh nije toliko izostren da primeti drasticnu razliku.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Te igrackice i HiFi pominjati u jednoj recenici je jeres :)

To sranjce treba slusati sa 30 cm, pa da imas iole neki osecaj stereo zvuka... :glavomuzid:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Nije toliko lose koliko izgleda na prvi pogled ;)
Uostalom kao sto rekoh, nismo svi audiofili...i slobodno mogu da kazem da bi neka vrhunska oprema u mom slucaju bila cisto bacanje jer ja retko kad sednem da slusam diskove ili ploce, uglavnom drnda neki net radio.

Naravno da vec duze vreme planiram i neki dobar 5.1 sistem ali svakako ne zelim da utucam jedan dobar auto u to.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Delija, šta imaš trenutno za muziciranje?
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Skoro pa "vintage" sistem... :)

Stereo pojacalo: Harman Kardon HK6950R (uz HK6900 najjaci integralac koji je Harman ikad napravio, naravno ne samo po snazi, 2x170W RMS, moze da grune preko 80A u peak-u)
A/V receiver: Yamaha RX-V861
Stereo zvucnici: Triangle Iconor (Extan)
Subwoofer: SVS PB10-NSD
Centralni: Jamo D8CEN
Surround: Visaton DIY
Izvor / DAC: Asus Xonar STX (pre njega M-Audio Audiophile 2496, pa 192, pa EMU 1212M - jos trazim DAC za ~1000 evra koji vredi ulaganja)
TV: Panasonic TX-P50G30E
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Fino!!! Iako većinu uređaja nisam čuo, vidi se da je pažljivo birano. Ja sam svoj prvi "ozbiljniji" sistem sastavljao 96-99. godine i taman kada sam želeo da ga povučem kao B sistem, a da počnem da nabavljam nešto bolje, došle su obaveze druge vrste pa je sve ostalo na prvom sistemu koji i danas imam - Technics SU-V620, SL-PG580, ST-GT350 i RS-AZ6. Zvučnici su Tannoy Mercury 2. Sve je u top stanju, baš sam danas sve detaljno očistio i spakovao za selidbu.
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Delija napisao:Izvor / DAC: Asus Xonar STX (pre njega M-Audio Audiophile 2496, pa 192, pa EMU 1212M - jos trazim DAC za ~1000 evra koji vredi ulaganja)
Ja bih gledao ovako nešto, ali je malo preko budžeta...

http://www.lavryengineering.com/product ... /da11.html
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

@Delija

Sta ce ti stereo pojacalo pored A/V receiver-a koji u sebi ima pojacalo?

p.s. Nemojte da se smejete jer sam stvarno laik za ove stvari :)
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Trebalo mu je home theater pojačalo, ali nije mu se nije rastajalo od Harman Kardona. Nema šta drugo da bude. :D

Da neki vide koliko moj kum ima kaset dekova, ništa im više ne bi bilo neobično. To je strast kao i svaka druga.;) Nakamichi Dragon, Akai GX-95, Technics RS-B965 i još par, možda i nekoliko top ili jačih modela drugih proizvođača (mislim da trenutno ima i Tascam, Revox, JVC... sve zveri iz svog vremena). Mislim da ih ima dvocifren broj. Naravno, ima tu i drugih audio komponenata, JBL Control 5, nekad ranije Tannoy 635 sa Dual Concentric drajverima, Technics 1210 ... štošta.:D
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

@Sloba
Ma ima vremena za sve... ;)
Imam i ja gomilu ideja sta bih menjao, al' sam obecao sebi da ne diram nista dok sam podstanar... :)

@fq400
Malo stariji Lavry DAC prodaje kolega iz firme, al' ja bih nesto malo savremnije, verovatno sa ESS Sabre32 chipset-om.
Videcemo... STX stvarno dobro zvuci - mnogo bolje nego sto njegova niska cena od ~150 evra govori.

@Floyd & Sloba
Nije bash toliko jednostavan odgovor iliti ovaj Harman je dosao posle Yamaha-e :) Pre njega je tu bio HK6500.
Za prednje zvucnike Yamaha sluzi samo kao predpojacalo.

Kada je posao cistog pojacala u pitanju receiver-i nisu bas sjajni iliti naravno da je bolje stereo pojacalo kome je samo to funkcija. Ovaj receiver je kostao nekih 800-900 evra (niza srednja klasa), pojacalo nekada davno oko 3500 DEM (top model u zlatno doba Harman-a - tada je "marka" bila daleko jaca), a recimo da mu po stereo performansama tesko moze prismrdeti neki danasnji A/V receiver jeftiniji od 3-4k evra. Malo komplikuje pricu to sto signal "prlja" to sto prolazi kroz Yamaha-u, ali time dobijam fleksibilnost (sve preko jednog daljinca, dodatna skretnica i podesavanje subwoofer-a, itd...) tako da sam spreman na kompromis.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Delija napisao:Te igrackice i HiFi pominjati u jednoj recenici je jeres :)

To sranjce treba slusati sa 30 cm, pa da imas iole neki osecaj stereo zvuka... :glavomuzid:

U redu je Delija, ja cu ovo preuzeti, obradicu Floyda da nabavi pravi HiFi :)
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Ne mora se dati 1000 EUR, Preporucio bih HRT koji se mogu naci u ONE HI FI, trosak ce biti oko 200 EUR.

Za sve moguce kmbinacije, probana kombinacija Stello DA 100 Signature. I svira za sve novce. Od njega pa do sledeceg na kome ce se cuti razlika, treba dodati oko 4000 EUR.

http://www.computeraudiophile.com/conte ... ac-review/

http://www.6moons.com/audioreviews/apri ... tello.html
Odgovori