Golf VII 1.2 TSI 86 ili nesto drugo za 16.000€

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Superb III
Reactions:
Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15

Re: Golf VII 1.2 TSI 86 ili nesto drugo za 16.000€

Post od Superb III »

Miljankg napisao:Dabome, tako bi trebalo koliko vidim da pise.

Prve dve godine je besplatno, dok se naredne tri godine placa uz svaki servis neka naknada, ne znam kolika, ako hoces da produzis.

Verovano jer je 2 godine garancija proizvodjaca a posle 3 godine garancija dilera. Kao i svuda sto je (Opel, VW itd...)

P.S.

Nisam siguran da svaki proizvodjac daje ove povoljnosti, cini mi se da su mi u Skodi rekli da nema toga.
Ne znam kako je u SRB i ne bih hteo da se svadjam sa eksperima tu koji sve znaju. Kod nas je ukoliko ne platis iz samog pocetka 4 godine garancije koje kosta oko 500 eu onda imas za bilo koji model iz VW grupacije 2 godine garancije i pomoc na put 24/7. Ukoliko ti se recimo desi neki kvar u te 2 godine (ili 4 ukoliko doplatis- i vazu u celu Evropu ne samo kod dilera) koji ne moze da bude resen brzo, onda garancija ti pokriva smestaj naravno hotel po njihov izbor (ne po tvoji) ili nudi ti zamenski auto dok ti ne poprave tvoj kako bi ti mogao da nastavis putovanaje. I to vazi za sve vozila pa i za Skoda. Ukoliko redovno servisiras auto u ovlasceni servis i desi ti se neki defekt dok si na put sve jedno gde se nalazis u Evropi ,opet mozes da zatrazis asistenciju ili pomoc na put i dobices je bez vremenskog ogranicenja dok auto odrzavas u ovlasceni servis. Isti slucaj kao i kod garancije dobices zamenski auto ili smestaj ukoliko auto se ne moze servisirati u razumni rok. Sa tim sto ces ovaj put platiti servis za razliku od garantni rok kada je besplatno. To je ono sto su mi mene objasnili u Porsche MKD i dali flaer da je tako. Kako je kod vas eto Ivan ce se izjasniti i objasniti ili neko drug.

p.s. Asistencija ili pomoc na put prekida se cim ti prekines da odrzavas auto u ovlasceni.
Miljankg
Reactions:
Pridružio se: 02 Jul 2016, 19:30

Post od Miljankg »

Hvala na pojasnjenju, to se poklapa i sa onim sto sam procitao na seat.rs.

Zlu ne trebalo :)
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Ne bih da rusim sneska, ali sam gotovo ubedjen da se na ovaj akcijski model ne mogu dodavati paketi iz cenovnika kao sto je ovaj mnogo pominjani sa LED svetlima i felnama. Cini mi se da je dostupno svega nekoliko doplata i to su uglavnom aftermarket dodaci...

Edit:
Laki021 napisao: 4. Megane ima motor od 130ks naspram 110ks u Leonu, ovo je ozbiljnja razlika.
Samo da se osvrnem i na ovo. Bez obzira na 20 ks vise, Megane do stotke ubrzava sporije...
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Nema za leon da se izabere taj motor. Ali ima golf 1.2 tsi 105ks/175nm (leon je 110ks/175nm) to je najslicnije poredjenje na tom sajtu.

Pogledaj razliku u ubrzanju 0-160. Cak 7 sekundi

http://www.zeperfs.com/en/duel6206-5420.htm

Mada tsi je dobar na nekim medjuubrzanjima.
Poslednja izmena od Darko u 12 Sep 2016, 19:39, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
DukeNS
Reactions:

Post od DukeNS »

Ja sam imao u glavi kataloške vrednosti. Za Leon je navedeno 9,9, dok je za Megana 10,6. Vidim da su u ovom linku Megana merili 9,9 do stotke...
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Na youtubu su sa uredjajima merili megane 9.6-9.7 sek. Kao da je u katalogu iz nekog razloga malo potcenjen motor.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

DukeNS napisao:Ne bih da rusim sneska, ali sam gotovo ubedjen da se na ovaj akcijski model ne mogu dodavati paketi iz cenovnika kao sto je ovaj mnogo pominjani sa LED svetlima i felnama. Cini mi se da je dostupno svega nekoliko doplata i to su uglavnom aftermarket dodaci...
Da, to sam i ja odmah napomenuo, da prvo vidi da li uopste moze dodati na vec spustenu cenu vozila paket koji je takodje na 50% popusta ili taj paket vazi za "regularnu" cenu, po kojoj samo kompletan ludak moze da kupi auto :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Miljankg
Reactions:

Post od Miljankg »

Mislim da se moze dodati nesto (tipa paket ugodnost), samo cekas auto 2 meseca.

Pitao sam nista se nisu bunili, sad cu da pitam da ne postoji neki problem ali ne bi trebalo.

Mada ze LED paket je pitanje za to ne pitah.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Felne i farovi su ono sto najvise utice na izgled auta.

Ako moze LED - obavezno.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
DukeNS
Reactions:

Post od DukeNS »

Pitaj baš za LED paket, odnosno šta sve može naknadno da se poručuje, pa makar se i čekalo dva meseca (naravno, uz akcijsku cenu vozila). Ja sam imao info da po ovoj ceni prodaju samo vozila sa lagera i da je vrlo ograničen broj dodatnih stavki...
Miljankg
Reactions:

Post od Miljankg »

Videcu za LED, jos nisam odlucio da ga uzmem. Da sam uzeo masinu 1.4 TSI itd, LED je must, ovako cu da razmislim.

Ali hvala za sugestije svakako :)
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Nemoj da si neodlucan - uzmi taj Style paket ! ;)
Miljankg
Reactions:

Post od Miljankg »

Dodatno pitanje,

Hteo bih da u ugovoru koji potpisem pri porucivanju vozila, stoji koji auto, koji paket opreme (Style) i koja dodatna oprema (Recimo, paket ugodnost itd).

Medjutim, danas u razgovoru sa prodavacicom, nisam je najbolje razumeo, ali kao, to ne stoji u ugovoru i u ugovoru ce pisati cena 13.999 koliko kosta auto na akciji, dakle ne cena sa sve dodatnom opremom.

Da li je to uobicajeno, da pri kupovini novog auta, u ugovoru koji se potpisuje prilikom davanja avansa stoji samo cena bez ukupne cene sa dodatnom opremom?

Osim toga, trazio sam da mi posalju ugovor da ga procitam pre nego sto odem u BG na potpisivanje i rekla je da moze da mi posalje samo fotografije, eventualno, direktor mora da odobori ugovor da bi ga ja video tako nesto, nista nisam razumeo...

U svakom slucaju sam poslao mail nakon tog razgovora da hocu da sve bude izlistano detaljno u ugovoru, koji auto, motor, boja, koji paket opreme i koja dodatna oprema.

E sad ne znam sta je "standardna" proceudra, ovako me je strah da auto kada stigne, nema sve od dodatne opreme sto ja hocu.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ne mora da stoji u ugovoru al moze da stoji po specifikaciji na ponudi toj i toj gde je navedeno sve al svakako ukupna cena mora da stoji.

A ta prica ne mogu da ti posalju ugovor bez odobrenja... Da se prekrsti covek i levom i desnom.
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:09
Garaža: Mazda CX-5 2.0 AWD 2022.

Post od jocas »

Najbolje da ti kažu Sloba (skoro završio) i Darko (čeka auto) kakve su ugovore pravili.
Svakako bi insistirao da vidim ugovor pre nego odem da ga potpišem.
Ja sam sva tri nova automobila kupovao sa lagera, tako se pogodilo :D
Odgovori