Ne znam kako je u SRB i ne bih hteo da se svadjam sa eksperima tu koji sve znaju. Kod nas je ukoliko ne platis iz samog pocetka 4 godine garancije koje kosta oko 500 eu onda imas za bilo koji model iz VW grupacije 2 godine garancije i pomoc na put 24/7. Ukoliko ti se recimo desi neki kvar u te 2 godine (ili 4 ukoliko doplatis- i vazu u celu Evropu ne samo kod dilera) koji ne moze da bude resen brzo, onda garancija ti pokriva smestaj naravno hotel po njihov izbor (ne po tvoji) ili nudi ti zamenski auto dok ti ne poprave tvoj kako bi ti mogao da nastavis putovanaje. I to vazi za sve vozila pa i za Skoda. Ukoliko redovno servisiras auto u ovlasceni servis i desi ti se neki defekt dok si na put sve jedno gde se nalazis u Evropi ,opet mozes da zatrazis asistenciju ili pomoc na put i dobices je bez vremenskog ogranicenja dok auto odrzavas u ovlasceni servis. Isti slucaj kao i kod garancije dobices zamenski auto ili smestaj ukoliko auto se ne moze servisirati u razumni rok. Sa tim sto ces ovaj put platiti servis za razliku od garantni rok kada je besplatno. To je ono sto su mi mene objasnili u Porsche MKD i dali flaer da je tako. Kako je kod vas eto Ivan ce se izjasniti i objasniti ili neko drug.Miljankg napisao:Dabome, tako bi trebalo koliko vidim da pise.
Prve dve godine je besplatno, dok se naredne tri godine placa uz svaki servis neka naknada, ne znam kolika, ako hoces da produzis.
Verovano jer je 2 godine garancija proizvodjaca a posle 3 godine garancija dilera. Kao i svuda sto je (Opel, VW itd...)
P.S.
Nisam siguran da svaki proizvodjac daje ove povoljnosti, cini mi se da su mi u Skodi rekli da nema toga.
p.s. Asistencija ili pomoc na put prekida se cim ti prekines da odrzavas auto u ovlasceni.