Prvo naleteh na ćuning invalida (koliko videh, radi tu u lokalu pored, mislim da je Jysk).
A onda skontah da su sva mesta za invalide u AvivPark-u zauzeta, uglavnom vozilima iz nemačke velike trojke. Nisam zapazio markice/nalepnice za invalide, na vozilima. Ispred samog DISa je "običniji" vozni park na žutim mestima, odnosno: parkira ko stigne, tj kao na regularan parking.
Ulica Milana Rakica, mup zvezdara. Dve strane ulice, jedna Bec, druga Tirana. Ova gde je mup je Tirana naravno.
Ukoliko zelite da zavrsite posao oko putnih isprava morate prvo da ulicom obidjete gomilu nepravilno parkiranih policijskih automobila i vozila okolnih kuca. Tu su naravno i kontejneri nasadjeni nasred trotoara.
Takav urbanisticki haos je tesko naci u okolini. Primer privatnog vozila saobrajca, koji je ostavio i svoju "ispravu" u vozilu.
Posto sam ovih dana produzavao pasos overio sam SIV na NBG, Palilulu i Milana Rakica (da ne pricam zasto), i ne zna se koji je u vecoj meri za plac i tugu. Ovaj na paliluli se izdvaja smradom urina koji je nesnosan i sa 90% polomljenih stolica.
Ja sam pre jedno 2,3 dana krenuo do prodavnice, pa sam morao kao mentol da kruzim do pesackog, isprljavsi se o drvo dok sam se provlacio, jer je lik stao tacno na prolaz.
U povratku nisam ni zastao, samo malo okrenuo brisac, on spao, ja ga frljnuo 20-ak metara i produzio dalje Parkirao je tu nedelju dana svaki dan, jer vozi punta, pa stane knap poprecno, sa sve pandurskom sapkom kod zadnjeg stakla, od tada ga nema.
Veče u kome se svi slazu je protraceno. Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Imam i ja u zgradi jednog takvog pametnog. Prodje putem kojim je dozvoljeno kretanje samo vozilima za hitne skucajeve (ima i znak) i onda se naguzi ispred samog ulaza u zgradu, iako okolo na obelezenim parkinzima u svako doba ima mesta kolko oces.
Da se pri.ere coveku od tih legitimacija i ostale dodatne opreme. Zahvaljujem bogu svako jutro sto nemam sluzbeno lice za komsiju, kakvi su pajseri postali da bog sacuva. Seljacine na kub.