Hvata poslednje suncane dane, krece da joj raste "zimska" dlaka

Mislim da ćete biti prezadovoljniModesty napisao:Udomljen ruski plavi mačor od godinu-godinu i po dana...
Upleo mi se u noge i vikao je UZMI MEEEE i ja šta ću... Baš kad smo odustali od mace trajno...
Potajno sam se nadala da je čipovan, ali nije, tako da ostaje kod nas...
Mačak je inače pre petnaestak dana dolutao tu gde sam ga našla, ide na posip, jede i granule i onu hranu iz kesica, a od hrane koju mi jedemo jedino je mjaukao za slaninu...
Non-stop se mazi, dolazi na poziv (samo kad ga ja zovem) i uglavnom danju (sam ili kod nekoga u krilu) spava, a noću šašavi...
Prvog i drugog dana je (ako ga niko ne mazi) bio ispod kreveta i dolazio kad ga pozovem, trećeg dana je odspavao svuda po malo, a sad spava u fotelji na centralnom mestu u stanu.
Od dece ne zazire, mazi se i sa njima, ali ne reaguje ako ga zovu...
Jedino ne koristi grebalicu koju sam mu uzela, ali valjda će naučiti...
Prevarili su me za posip u pet šopu, pa sam prvi put uzela onaj grudvajući, a sad sam prešla na silikonski i mnogo je bolje.
Moj nemacki ovcar je znao da ima krmelje i da cese oci pa sam mu ispirao cajem od kamilice,mazao hloramfenikol mascu i prolazilo je za par dana. Nisam ni znao za ove crve :shock:kvcali napisao:izgleda da je zapatio ovo, pobogu, sta sve ima da ne poverujes, sutra moram da angazujem veterinara da vidim sta cu da radim.
u zadnje vreme primetim krmelje, i to bas dosta, skinem mu , za par minuta se ponovo pojavi, sapama pokusava da se cesa po oku, i primetih nesto sumljivo danas, i gotovo sam siguran da ima !!!!
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 899ddHhVkA
Ipak pazi koga pitas. Svasta ovde rade sa mackamaGrujic napisao: Ako ti trebaju saveti pitaj, ima ovde mačkara, mada cenim da si već guglala![]()
Zar to nije jednostavnije isprati necin sto crvi ne vole, nego ih vaditi jedan po jedan?kvcali napisao:danas sam uspeo da mu zavrnem kapak i definitivno je ta dijagnoza, pun je sitnih crvica, providnih i tankih samo gmizu unutar oka, danas u 4 idem kod veterinara da ga vodim na intervenciju, verovatno ce morati neku anesteziju da mu da jer je mnogo nervozan, ne dopusta da mu se nista radi po glavi, ljut je ko leptir
Ima antiparazirskih lekova koji bi ih ubli, ali svakako ih treba izvaditi jer i ako ih ubiješ lekom oni neće isparitinikaragva napisao:Zar to nije jednostavnije isprati necin sto crvi ne vole, nego ih vaditi jedan po jedan?kvcali napisao:danas sam uspeo da mu zavrnem kapak i definitivno je ta dijagnoza, pun je sitnih crvica, providnih i tankih samo gmizu unutar oka, danas u 4 idem kod veterinara da ga vodim na intervenciju, verovatno ce morati neku anesteziju da mu da jer je mnogo nervozan, ne dopusta da mu se nista radi po glavi, ljut je ko leptir