Zavisi koji paket opreme, Rapid nov je oko 14.000 ja mislim. Fabia je ispod toga. Ali da, Rapid je definitivno bolje resenje zbog prostora u autu, Fabia je mala realno. Puntici ovi sivi sto duzi Saobracajna Policija su isto mali, motori su suvise slabi, kad upalis klimu leti otromi se samo tako... Po meni ispod 1.6 benzinca nikako da se ne uzima za saobracajnu. I to je minimum. Imamo dva Golf 6 ovde 2.0 TDI, e ono ide kako treba i mozes da pojuris nesto.
Jos jedan problem je sto se ne uzima jedan "tip" automobila nego sta se stigne, uglavnom zato sto lokalne samouprave same kupuju vozila i daju policiji. Tako su ovde kupljene Dacije Sandero, NS je kupio Skode itd. Sve razlicito. Nije odavno bila neka veca nabavka na nivou drzave kao pre ~3 godine kad su uzeli oko 190 Punta za Saobracajnu. (one sa kamerama) A te kamere su na kraju propale jer se nisu koristile zbog one zabrane.
Dap. Svaka lokalna samouprava ima savet za bezbednost saobracaja i procenat od kazni napisanih na teritoriji te PU ide svake godine na opremane policije u tom mestu. Nova oprema, vozila, radari itd. A jedan deo ide na puteve, da se poveca bezbednost.