Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Grčka

Post od Saša »

Evo me ponovo na Sitoniji, mesto Paralia Sykias, 7 km južno od Sartija... :)

Krenuli sinoć oko 22.45 in NS-a, a stigli malo posle podneva po našem vremenu. Dva puna sata su nam trebala samo da uđemo u Makedoniju na prelazu Preševo, a još sat i nešto da izađemo iz nje i uđemo u Grčku (Bogorodica/Evzoni). Više od tri izgubljena sata na granicama... A još i gužve na naplatnim rampama po Makedoniji... :kuku: Grci carevi samo mahnuli da prođemo, ni pasoše nam nisu pogledali, no svejedno bila gužvara.
Nije mi jasno zašto se to dešava, dođeš u neko ludo vreme od 3.00 - 4.00 h ujutro, radni dan i upadneš svejedno pravo u gužvaru. Naizgled bez ikakvog razloga u roku 15 minuta ili manje imaš kolonu dugu nekoliko kilometara (imao sam utisak da smo stigli samo pola sata ranije da gužvu i kolonu verovatno ne bi ni videli), a pomičemo se po metar-dva na svakih 10-15 ili više minuta, ili se uopšte i ne pomičemo. Kao da se u jednom trenutku sve začepi iz nekog razloga, a onda se vozila samo naslažu jedna na druga, potom krene obilaženje raznih idiota preko reda, stvori se nekoliko lažnih kolona koje se pretaču u jednu ili dve, začepe usput i prostor za vozila iz suprotnog smera... Ma, totalni haos... Da bi tek posle sat i po čekanja i prženja izašao pandur i počeo kao da uvodi malo reda... A ovi panduri što rade na kućicama - kao usporeni film, nikud im se ne žuri... Katastrofa... I sve to na našoj granici, da se razumemo. A ni Makedonci nisu ništa bolji. Grcima ovog puta svaka čast.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Nikada do sada nisam imao cimanja sa Grcima, dok za nase i makedonce, nemam reci.
Uvek neko odugovlacenje, pauze ...

U svakom slucaju, lep provod

TT
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Jel neko razmišljao o prelazu Prohor Pčinjski?
Jel neko ima iskustva?
Ja taj put znam, išao do Trgovišta nekoliko puta, ali nisam išao dalje ka pa i preko granice?
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
vlajko
Reactions:
Pridružio se: 15 Mar 2012, 11:59
Garaža: Honda Civic 1.4

Post od vlajko »

Ja sam se u nedelju vraćao jer je bila gužva na grcko-makedonskoj granici i na naplatnim rampama kroz Makedoniju.
Put je na trenutke odličan a neki delovi su baš loši.
Evo slika
Slika
Inače na prelazu nije bilo nikoga, ali sam čekao da se carinici razbude i izađu, pa su mi za kaznu otvarali gepek i malko preturali po stvarima.

Sent from my HTC Desire X using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
masaivan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 14:32
Garaža: Citröen C4 1.6 BlueHDi 120

Post od masaivan »

Imate alternativu Prohor Pcinjski i Dojran.
Preko Prohora Pcinjskog, matematika je sledeca ukoliko se na Presevu ceka vise od pola sata, onda se ovaj prelaz isplati,
s tim da ga nebih preporucio neiskusnim vozacima jer ima dosta upona i ostrih krivina a put je dosta uzak, zauzvrat priroda je interesantna.

Za Dojran kao drugu alternativu preporucujem svima koji idu na Halkidiki, Tasos, uopste Levo od Soluna, kilometraza je priblizna, putevi su OK, u Grckoj je to uglavnom polu auto put (put rezervisan za saobracaj motornih vozila) a delom i autoput ogranicenje 90-110.
Prelaz radi 0-24 i nikada nema vise od dva automobila u redu.
Iskljucenje u Makedoniji je kod Valandova gde ima i pumpa sa Auto gasom, dok u Novom Dojranu imate jos jednu pumpu ali bez Auto gasa.

U Grckoj se ukljucujete na autoput kod mesta Liti.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Grčka

Post od Saša »

Na Preševu se i u najboljem slučaju čeka pola sata, tako da se te alternative izgleda onda uvek isplate. Još sam ja pratio informacije po forumima, došao u neko ludo vreme na prelaz, ponedeljak ujutro, sve šanse da neće biti gužve, ali opet džabe. Kakve si sreće tako ti i bude, izgleda.

Tapatalk
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Put preko granicnog prelaza Prohor Pcinski i kako stici do njega obradio je Alvirko u njegovoj SAT patroli do Grcke, koga mrzi da gleda ceo izvestaj sam prelaz je na oko 10:30 pa nek premota.

http://www.youtube.com/watch?v=lqzHsfzdR-Y
Slika
Korisnikov avatar
mirko alvirko
Reactions:
Pridružio se: 25 Dec 2012, 12:17
Garaža: Punto 1.2 classic dyn 2010

Post od mirko alvirko »

mirko je objasnio
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)

Post od codemaker »

Negde sam pročitao da u onom manastiru Prohor Pčinjski više nema restorana, već neki drugi sistem?
Zna li neko o čemu se radi?
A baš su imali lepu klopu a i odmor je prijao na tom mestu...
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ja sam prošle godine naleteo baš kad je bio neki crkveni praznik i ceo taj prostor oko manastira je bio prepun ljudi, šatora sa pečenjem i narodnjacima, autobusa... Izgubili smo sigurno sat vremena dok smo se provukli kroz tu gužvu. Sa druge strane na granici nije bilo nikog sem nas. Ako se ne varam bio je 7. juli.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Zapoceta je tamo jedna zanimljiva prica sa prenocistem i restoranom. Ne znam da li je preziveo pokusaj...

TT
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Danas rezervisali dva noćenja na Ohridu za tri osobe, za 17. i 18. avgust. Cena 4 500 dinara, u Vila Irena.
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

A pa tema je Grcka a ne vo Makedonia :kezo:
Slika
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Ma znam, nego to na putu do Grčke-Lefkade svraćamo do Ohrida na par dana. Kažu ljudi da je lepo, i da je klopa dobra, pa da proverim...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Salim se naravno!
Slika
Odgovori