Zašto je Srbija tu gde jeste?!
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Posetite www.garaza.rs !
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Ovo je vec vredjanje inteligencije. Oni nam u facu fakticki pricaju kakve smo ovce. A za poreze necu ni da spominjem. Beko duguje milione za porez, a oni oce da mu daju neko javno preduzece. Ja da dugujem 5.000 za porez vec bi dolazili da me tuze/plene imovinu.
Ovo nije problem samo kod nas, bas sam skoro citao clanak u vezi dugovanja poreza u Americi, naveli su primer Dan Bilzerian, valjda dodje 10ak miliona
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Ne on nego njegov otac. On uglavnom troši. 
Sent using Tapatalk

Sent using Tapatalk
Širim haos!
I bankrot. Vise nije moglo samoupravljanje na dodjem ti foru. Mislim na Sintelon (PVC) , ne na Tarkett (drvo i drvne mase).nikaragva napisao:Ne znam koliko ste upoznati sa preduzecem tarket iz moje opstine.
Ali mozda mogu da budem slobodan da kazem da su oni odradili maestralno taj prelaz o kojem govorim, tu transformaciju.
I ranije su tamo bile dobre plate, ..., a onda je dosao kraj 80ih, 90te, .)
Posto su bili de facto monopolisti u drzavi, nije bilo tesko naci kupca koji ce preuzeti trziste odnosno platiti ulazak. Imam u kuci PVC podne obloge Tarkett (aka Sintelon) made in Belgium, dakle samo prepakovano u B Palanci. To rade i druge firme, ovo samo kao primer.
Nakon ulaska Svedjana jedno vreme su tavorili, skoro nestali sa trzista a onda se otvorila Ukrajina i Rusija. Fabrika je radila 90% za ta trzista a kao strana firma znao se red sa menadzmentom pa nisu izostali i uspesni rezultati poslovanja.
Pre par godina sam upoznao generalnu direktorku, tada se javno pohvalila kako oni imaju srecu da prakticno nemaju poslovanja u Srbiji a kao strana firma imaju direktan pristup kreditima (inace su kamate reda 2-4.5%, nisu ni priblizno dranje kao ovde kod nas) u inostranstvu.
Primer je izvanredan, veoma podseca na Skoda sistem u bivsoj CSSR.
Tako je moglo i trebalo da se uradi sa firmama u slicnoj poziciji poput Crvene Zastave Kragujevac odmah kada su postali insolventni.
Velika vecina nekadasnjih socijalistickih firmi koje su brzo nakon bankrota prodavane stranim direktnim investitorima iz sektora industrije (ne fondovima i slicnim semama) je opstala u okviru nove pozicije u koncernu.
Hemofarm, Merima, Sever su samo neke od firmi koje mi padaju na pamet na prvu loptu a danas iako ne postoje vise kao samostalne firme ostale su u biznisu kao deo strane firme.
Uostalom, to je recept koji je dao odlicen rezultate sirom Evrope, i DDR, Ceska, Poljska, Madjarska, kasnije Rumunija i Slovacka. I kod nas su rezultati slicni gde god se na vreme, odmah izvrsila tranzicija.
Tamo gde se cekalo, i dalje se taljiga po sistemu samoupravljanja sa vecitim dotacijama, nekih 503 "preduzeca" koja fiktivno egzistiraju na papiru treba sada nakon 25godina spavanja da se konacno ugasi, objavi bankrot i krene ono sto je preostalo da se integrise u neku postojecu firmu.
25 protracenih godina bez ikakvog rezultata.
U prirodnom okruženju 

Putine, Putine... Ko tebe sve ljubi 

His Excellency Mr. Tomislav Nikolić (President of Serbia) inaugurated "Selo slavi šljivu" event in Blace to mark the significance of agriculture produces particularly fruits and vegetables from that area. Blace is famous in the region for its sweet, juicy and aromatic plums.
Social and cultural celebrations were part of the event in which high dignitaries of Serbia and ambassadors of different countries participated.
A gala dinner with folk songs and music was thoroughly enjoyed by the guests in an extremely warm and cordial ambiance.
Present in this picture are H.E. Mr. Arif Mahmood (Ambassador of Pakistan) and President of Serbia alongside a local Singer.
https://www.facebook.com/pakistan.serbi ... =1&theater
Social and cultural celebrations were part of the event in which high dignitaries of Serbia and ambassadors of different countries participated.
A gala dinner with folk songs and music was thoroughly enjoyed by the guests in an extremely warm and cordial ambiance.
Present in this picture are H.E. Mr. Arif Mahmood (Ambassador of Pakistan) and President of Serbia alongside a local Singer.
https://www.facebook.com/pakistan.serbi ... =1&theater
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Pa nije to "local singer", to je Topalko! 

- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT