Servis - Razno

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Re: Servis - Razno

Post od DukeNS »

Darko napisao: 17 Okt 2024, 20:30
Kabal napisao: 17 Okt 2024, 17:22 Dugo taj tip radi optiku tamo

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
To je taj onda. Pristojan lik.

Mada zadnja 2x kod njega mi je posle optike bio volan malo pomeren u stranu (a na to sam alergican) jednom sam reklamirao, drugi put nisam.

Zapravo ne secam se kad mi je iko Ikad tacno centrirao volan posle optike.

Ilija radi da ja znam bar 13 godina tamo. Jedna od stvari kojom me je “kupio” je upravo i to centriranje volana. Uvek sedne u kola i minca ga, a danas vidim i da su nabavili neku spravicu sa mini libelom koju zakače za volan.
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

OMP napisao: 17 Okt 2024, 21:01 U KŠ nema niko dobro da radi reglazu, bar ja ne znam a cujem da se mnogi zale i traze gde da idu a cene su otisle dosta za realno nikakav posao, neko odradi mnogo vec i prljaviji posao za iste ili cak manje pare.
Vlada Milančetov u Ljubisavljevićevoj, stari deo Ujedinjenih Nacija. Radi popodne, na zakazivanje, dobar je. Cena je 2500 dinara, telefoni +381641281123 i 037455554.

Verovatno je pokojni Milanče nedosežan, ali imam poverenja u Vladu i do sada mi je radio dobro.

Išao sam i kod Nastasijevića svojevremeno (kada nisam znao da će Vlada nastaviti posao), odličan posao su uradili, ali tada je auto tek stigao kod mene i bio je jako rascentriran pa se samo tada osetila velika razlika.
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

DukeNS napisao:
Darko napisao: 17 Okt 2024, 20:30
Kabal napisao: 17 Okt 2024, 17:22 Dugo taj tip radi optiku tamo

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
To je taj onda. Pristojan lik.

Mada zadnja 2x kod njega mi je posle optike bio volan malo pomeren u stranu (a na to sam alergican) jednom sam reklamirao, drugi put nisam.

Zapravo ne secam se kad mi je iko Ikad tacno centrirao volan posle optike.

Ilija radi da ja znam bar 13 godina tamo. Jedna od stvari kojom me je “kupio” je upravo i to centriranje volana. Uvek sedne u kola i minca ga, a danas vidim i da su nabavili neku spravicu sa mini libelom koju zakače za volan.
Ako je to onaj sa crnom kosom, on je meni resio problem koji je njegov kolega u drugoj smeni zeznuo. A na par mesta sam vec cuo preporuku za njega..

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Zare na Klisi je isto dobar.

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

E jeste, kod njega sam isto isao jednom, isto odradio kako valja.

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

motorista napisao: 18 Okt 2024, 09:45

Vlada Milančetov u Ljubisavljevićevoj, stari deo Ujedinjenih Nacija. Radi popodne, na zakazivanje, dobar je. Cena je 2500 dinara, telefoni +381641281123 i 037455554.

Verovatno je pokojni Milanče nedosežan, ali imam poverenja u Vladu i do sada mi je radio dobro.

Išao sam i kod Nastasijevića svojevremeno (kada nisam znao da će Vlada nastaviti posao), odličan posao su uradili, ali tada je auto tek stigao kod mene i bio je jako rascentriran pa se samo tada osetila velika razlika.
Znam Vladu a i poznavao sam Milanceta dobro ali skoro mi se neki pozalise i na Vladu kad sam im rekao da probaju kod njega da idu.
Nastasijevice znam preko 20 godina, intenzivno se druzili do pre nekoiko godina a njih sam iskreno zaboravio da imaju reglazu
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:

Post od motorista »

Gde u Kruševcu zameniti kočni fluid / kočiono ulje? Kad smo već tu. :) Radio sam nedavno u »Autodisku« ali mislim da su mi ubacili vazduh u sistem. Nije radio Neša, već neki drugi majstor i učenik. Osećaj na pedali je indirektan, nelinearan, oseća se baš neka stišljivost, nema čvrstine...
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Pa to valjda svaki normalan servis tj majstor moze da odradi ne treba neki specijalozovan. To mnogi cak i sami rade kuci samo ti treba neko da asistira na drukanju pedale.
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:

Post od motorista »

I ja sam mislio. Moj mehaničar više neće, poslao me je kod Neše pošto ima pumpu za izmenu, ali ja ne videh da su je njegove kolege koristile i osećaj loš kao nikad pre.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Drugacije bude na pedali sa novim uljem, bude nekako meksa, da li je viskoznjije. Ja sam skoro menjao na dva auta, i na oba je finiji rad kocnice, lakse doziras. Ja sam sam napravio svoju pumpu.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Društvo, devojka ima motor. U pitanju je Kawasaki Kle 500. Ja s motorima nemam nešto pojma, pa da pitam vas. Ni ona se ne razume u mehaniku.

Jutros motor neće da upali. Vergla, ali ništa, jedva da poneki put krene da se pali... Jednom ga je i upalila, al se ugasio čim je dala malo gasa.

Ne znam da li ima veze što je malo vožen od jula, samo jednom je vožen krajem septembra, i to opet ne nešto mnogo. Od Keja do Petrovaradina do Pobede, pa se malo tamo provozao van puta, i nazad. Tad se OK ponašao. Dosuli mi 6l goriva, 9l je imao od ranije. Detaljišem i s ovim jer ni mere znam ništa više - možda nešto od toga može imati veze. (To koliko je stajao, koliko je stajalo gorivo...) Ali možda mu je nešto prosto od ranije, možda je toliko stajanje nebitno, i da treba gledati nešto od uobičajenih stvari - dizne i slično? Svećice..?

I još gluplje pitanje. Da li ima nešto što se može probati, kao i oni trikovi kad ti auto presisa?

Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Izvadi to gorivo komplet, baciti. Sipaj samo sveže i to ovo sada, zimsko.
Očistiti karburator.
Očistiti svećice.

Ova 2 poslednja se mogu i sama razrešiti sa novim gorivom uz malo sreće.
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Hvala! Večeras se dodao i još jedan simptom na spisak, mada se nadam da bi to moglo biti zbog praznijeg akumulatora: krene da ga pali, pasa krene nešto da klikće... Da li relej... I tu bi mogao da se nadam da je previše ispraznila akumulator u pokušajima da upali motor.

Tako da bi sad trebao da krenem od novog benzina i punog akumulatora. Možda ovih par dana ne budem imao vremena time da se bavim, ali možda je i dobro tako - ako u međuvremenu još neki savet pristigne.

Svakako vredi probati počev od tih jednostavnijih rešenja.

Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk

milekmilek
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2017, 14:29

Post od milekmilek »

S obzirom da si napisao da oboje niste iskusni s mehanikom, bolje da to neki majstor pogleda, uštedećete vreme i živce.

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

NIsam radio Kawasaki ali jesam Honde 650 ali principi rada su isti pa bi trebalo i metode da budu adekvatne.
Proveri i sam kontakt na svećici, ona lulica ali ako se već zakašljuca na pokušaj tipujem na gorivo kao uzrok.
Odgovori