Ne brže od života!
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Ne brže od života!
Da, na osnovu polise obaveznog osiguranja automobila, odnosno iz te osiguravajuće kuće. Sve ovo se desilo na ulici/saobraćajnici ispred škole, tako da ne znam da li tu uopšte i važe ta neka školska osiguranja?
Nismo obavezni verovatno da im odgovorimo ništa, ali pretpostavljam da nam je ipak u interesu da im odgovorimo i predočimo našu verziju priče...
Nismo obavezni verovatno da im odgovorimo ništa, ali pretpostavljam da nam je ipak u interesu da im odgovorimo i predočimo našu verziju priče...
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ma vaze uvek, drugar pao na ulici polomio mali prst i dobio neku sicu ali je dobio...
Al ta prica je nebitna ako je vase osiguranje...
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Al ta prica je nebitna ako je vase osiguranje...
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Vaze sigurno skolska osiguranja i van skole, ja sam pre 6 godina pao na biciklistickoj trci i fino se povredio i dobio sam pare od osiguranja.
Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока
Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Nemaju veze ta skolska osiguranja sa mestom povrede.
Nemaju osnova od vas ništa da traže, nije bila bez dozvole, pod dejstvom alkohola i sl.
TT
TT
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Ma to je reseno vec, bar bi trebalo. Priznala je, isli ste na oportunitet i to je to. Mada nisam advokat pa ne znam bas kako sada pravno sve to ide. Di je Paja? 

Ovo je osiguranje sada, nema veze sa policijom i sudom.
- Saša
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Da li to što je formalno/pravno priznala krivicu (iako sebe ne smatra krivom, naravno) odnosno nagodila se sa tužilaštvom za plaćanje kazne i obustavljanje postupka automatski znači da će zbog toga i osiguravajuća kuća morati da isplati odštetu? Ili, da li bi nas "oštećeni" dobili eventualno na sudu (ako se odluče na to) automatski zbog tog priznavanja?
Inače, u ovakvim slučajevima nahebo si kako god okreneš: ako ne priznaš krivicu i ne nagodiš se onda ideš na sud zbog krivične prijave, a tu možeš biti oslobođen - manja verovatnoća (ali će te sigurno fino koštati advokat) ili ćeš biti osuđen, dobićeš uslovnu (u najboljem slučaju, u gorem ćeš da ideš i u zatvor) ali ćeš imati to do kraja života u dosijeu... A ako priznaš i nagodiš se - platićeš kaznu... Kako god da okreneš - "donji si" ili te košta...
Inače, u ovakvim slučajevima nahebo si kako god okreneš: ako ne priznaš krivicu i ne nagodiš se onda ideš na sud zbog krivične prijave, a tu možeš biti oslobođen - manja verovatnoća (ali će te sigurno fino koštati advokat) ili ćeš biti osuđen, dobićeš uslovnu (u najboljem slučaju, u gorem ćeš da ideš i u zatvor) ali ćeš imati to do kraja života u dosijeu... A ako priznaš i nagodiš se - platićeš kaznu... Kako god da okreneš - "donji si" ili te košta...

Ovo što ću napisati je totalno laički:
Da li je presuda "kriva", "nije kriva", ili je moguće i nešto treće?
Mogućnost pozivanja na oportunitet donekle liči na ono što se u Americi zove "nolo contendere" (lat) ili "no contest" (eng). To je kada prihvatiš da budeš kažnjen kao da si kriv, ali niti potvrđuješ, niti opovrgavaš krivicu. Može se koristiti samo ako sudija dozvoli, samo kod krivičnih dela i to lakših, a tipičan primer su baš automobilske nezgode. Presuda nije ni "kriv", ni "nije kriv", dosije ostaje čist, a važna posledica je da niko ne može dodatno da traži odštetu ili bilo šta drugo u vezi sa tim delom.
Naravno, anglo-saksonsko i evropsko pravo se totalno razlikuju, a napisao sam ono što sam "naučio" iz filmova. Najbolje da neko ko je stručan da svoj komentar.
Da li je presuda "kriva", "nije kriva", ili je moguće i nešto treće?
Mogućnost pozivanja na oportunitet donekle liči na ono što se u Americi zove "nolo contendere" (lat) ili "no contest" (eng). To je kada prihvatiš da budeš kažnjen kao da si kriv, ali niti potvrđuješ, niti opovrgavaš krivicu. Može se koristiti samo ako sudija dozvoli, samo kod krivičnih dela i to lakših, a tipičan primer su baš automobilske nezgode. Presuda nije ni "kriv", ni "nije kriv", dosije ostaje čist, a važna posledica je da niko ne može dodatno da traži odštetu ili bilo šta drugo u vezi sa tim delom.
Naravno, anglo-saksonsko i evropsko pravo se totalno razlikuju, a napisao sam ono što sam "naučio" iz filmova. Najbolje da neko ko je stručan da svoj komentar.
Ђенерал Јанковић
- Saša
U pravu si, nije bilo presude jer presudu donosi sud, a ovde se nije ni stiglo do toga, već je postignut dogovor sa tužilaštvom sa prekidanje postupka u zamenu za donaciju/uplatu u humanitarne svrhe.
Ovim postom si mi dosta pomogao, sada znam definitivno kako da se postavimo.
TT
Ovim postom si mi dosta pomogao, sada znam definitivno kako da se postavimo.

TT
Novi Sad - Čenej.

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Jel ziv vozac Corse?
Kazu da jeste, ima teske telesne povrede i svestan je.