Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Re: Grčka

Post od Ogi »

kragujevac napisao: 29 Jun 2019, 10:01 Mi smo se vraćali preko Dojrana pre dve godine i put je bio (bar tada) stvarno sasvim u redu. NIsam primetio ništa što bi me odvratilo da prodjem tuda još koji put, ako bi mi to uštedelo stajanje u koloni na Evzoniju. Jeste, malo je zaobilazno i ne može da se vozi 130kmh, ali sve ostalo je skroz OK.
Pošto ove godine krećemo 10.08. baš kad je smena turista, ozbiljno razmišljam da na dole idemo preko Prohora Pćinjskog, tuda još nismo prolazili.
Tada je bio drugi put, vise ne mozes tuda jer sada ides novim autoputem tj. ukljucujes se na taj stari dobar put poslednjih recimo 5km.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Da li to važi i za odlazak i za povratak, ili se radi samo o pravcu "na dole"?
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Naravno da može da se vozi magistralom kao i pre autoputa.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

@kragujevac:
Išao sam na Prohor Pčinjski pre 3 ili 4 godine, ono je bilo baš jezivo. Pričam o našem delu puta, bukvalno mi na par mesta došlo da izadjem iz auta i guram ga kako se ne bi skroz razvalio
Ne znam da li su išta promenili u medjuvremenu, realno sumnjam da jesu.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Prohor pcinjski je bio 'popularan' 90ih, kome se danas ne ceka na granici ide na dojran. Nikakav vidno katastrofalan put nisam susreo, mozda neki kratki deo.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

Ma ja ne ludim baš nešto da vozim do mora seoskim putevima, ali ako 10. avgusta bude gužva na Preševu (a naravno da će biti :ccc: ), to mi je nekako najbezbolnija opcija. U koje vreme je "najbolje" da se bude na GP Preševu, verovatno u neku raaaanu zoru kad svane dan (al je pitanje, ubilo se).
Do sada smo uvek gledali da idemo utorak/sredu, pa nije nikad bilo gužve, ovo je prvi put da idemo na datum kad je smena turista.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Samo budi rano i nema frke. Mislim do 8-9h
Ja generalno uvek osmotrim situaciju kad dodjem na pumpu na granici.
Ako je neki zastoj, malo iskuliram i posle krecem.

Sent from my Blaumi Note 5 using Tapatalk

Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

Tako nekako sam i mislio, možda bi bili čak i ranije.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Jos bolje.
Sa Grcima nikad nisam imao problema, oni samo peglaju. Makedonci nekad sviraju qrcu.

E, sad. Ja sam uvek isao pocetkom Septembra, do tada se guzve ispucaju

Sent from my Blaumi Note 5 using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

jedne godine tamo 90 i neke smo isli preko Prohora, u sred noci, nigde auta, nigde svetla, mislili smo da smo zalutali, put jeziv i u nekim krivinama, barem je tad tako delovalo posebno kad prolazis negde prvi put, tek dole blizu manastira sretosmo granicare sa psima, krenuli na smenu ili sta god pa smo ih priupitali dal smo na prvom putu...elem, dok su neki nasi prijatelj tad cekali nekoliko sati na Presevu mi smo na Prohoru bili jedini i prosli za 3 minuta.

prosle godine krajem avgusta smo na Presevu cekali 5min tek je pocelo da sviće, posle na Grckoj 15ak minuta cekanja, bila velika kolona ali otvorili nekoliko traka i relativno brzo se islo. Inace uvek tempiram da bar na Presevu budem pred svitanje tad je nekako najmanje guzve pa bar jednu granicu da ne cekamo dugo
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Ja se danas vratio iz Gr .
Bas sam ne nacekao na granici...u odlasku SRB-BUG - 20 min, BUG- GR - 3 :30 h (subota)

U povratku GR- BUG -2 h ,BUG - SRB 1:30 h (petak)

Nisam očekivao takve kolone, 3-4 h na 45 C nije bas prijatno

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Slika
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Juče je na Gradini isto bila divljina...oko dva sata se čekalo da se udje u Srbiju.
Protekle nedelje sam gotovo svakog dana bio u Bugarskoj i nije bilo ni približno takvo stanje, naprotiv...
U ponedeljak opet idem, baš me zanima šta me čeka...

Sent from my iPhone using Tapatalk
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Juce su se neki regioni u DE raspustili, tako da stizu danas/sutra/prekosutra na Gradinu. Na svake 2 nedelje se raspusta jedna regija, tako da su guzve petak-ponedeljak na Gradini ocekivane.

Sledeca tura se raspusta 12. jula, pa do 15. jula ce biti na Horgosu i Gradini kolaps.

Off, pricali nam Turci ovde da je veliki problem sto nemaju Low Cost letove, a karta za jednog kosta 350 eur pa navise u sezoni, plus od aerodroma, pa za 4 clanu porodicu je neisplativo, i moraju autom.
Korisnikov avatar
Sinisa G.
Reactions:
Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
Garaža: GTS, EVO500, GSI

Post od Sinisa G. »

Sinisa G. napisao: 24 Jun 2019, 23:10 Za par dana idem prvi put u kontinentalnu Grcku i prvi put na tockovima :thumbdown:
Idem u ovi hotelhttps://www.possidi-holidays.gr/
E sad posto vidim da ste uglavnom vec obisli pola grcke,
imate li neku preporuku sta vredi obici u blizini, plaze, restorani, spomenici kulture, akvaparkovi...
Zna li neko moze li se i kako otkaze vec place aranzman.
od 1.7 sam trebao da idem.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

ftj napisao:kome se danas ne ceka na granici ide na dojran. Nikakav vidno katastrofalan put nisam susreo, mozda neki kratki deo.
Da apdejtujem posto sam se danas vracao, kada se od dojrana ide na bogdance i djevdjeliju onda je put malo raspadnut, nema udarnih rupa al se generalno put raspada pa se solidno trucka. U dolasku sam se iskljucio na valandovo i tu je put znatno bolji al se duze putuje. Inace cekao sam na dojranu 5 minuta i evo na presevu procenjujem 20 min, jeste udarni termin i ima puno kola al otvorili su sve zive prelaze pa pici samo tako.

Inace autoput kroz celu makedoniju sasvim solidan, u povratku bukvalno nijedno zatvaranje puta nije bilo a one katastrofalne skakaonice vise nema.
Odgovori