ja stvarno ne znam da li je moj otac bio jako "nepazljiv" ali on je mene nerijetko vodio, recimo u BG, da bi mu ja cuvao auto
Sjecam se da sam ja bio bas srecan kada god bi me on poveo u BG, jeste da sam ja morao da ostanem u autu dok bi on nesto zavrsio negdje po gradu ili npr. na VMA ili sl, ali onda bi mi on za nagradu kupio nesto sto ja volim, tipa auto novine, auto kataloge i sl. stvari a ja bi se osjecao kao "odrastao". U tom periodu je cale vozio Vectru A a ja sam imao 5-6 godina i bilo mu je frka da tada relativno skup auto sa bosanskim tablicama ostavi sam na parkingu u BG-u...
Ista stvar se podrazumijevala i kada sam ja bio stariji (10-15 godina) ali tada sam cuvao naseg novog limenog ljubimca a za svaki slucaj sam u autu imao i suzavac ako bi me neko napao... Meni je bilo bas super da putujem svuda sa tatom, za razliku od druge djece koja su tada bila u vrticu ili u osnovnoj skoli. koja nisu otisla dalje od sela gdje im zive baba i djed, ja sam u tom dobu obisao vecinu gradova u kojim sam i danas bio na nasim prostorima...
Ja podrzavam neke stvari koje danas roditelji djece rade a koje moj stari nije radio, tipa djecija sjedalica i sl., ali se pretjeruje sa tim da se dijete ne smije ostaviti u autu... Pazi molim te, moja mala rodica od 4 godine zna da koristi tablet i mobilni telefon a sa druge strane ne bi smjela da ostane na 10 minuta sama u autu...
Mozda sam ja, zbog posla mojih roditelja, prebrzo odrastao ali nisam imao problema sa tim. Ja sam u dobi od 7 godina morao da ostanem sam kuci i da jos uz to cuvam brata od 2 godine i da pazim da on ne bude gladan ili zedan. I iskreno nisam imao problema sa tim, cak sam volio da budem neko kome je povjerena odgovornost....
Kada bi Vam pricao da sam "smirglao" automobile i skidao dijelove sa istih tokom rata kako bi pomogao ocu koji je radio dva posla i njegovom prijatelju u radionici onda bi zvucalo da pricam lovacke price a stvarno je tako bilo. Doduse bio sam pod nadzorom kada bi to radio, i nisam imao problem da pitam Zileta (tatinog prijatelja) sve sto ne znam, a po njihovim rijecima bio sam im cak i od koristi (dobro sam se sluzio srafcigerom, gedorama i francuskim kljucevima)...