Srbistan - krađe kola, delova, goriva...

Elektro i mehanička zaštita
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Srbistan - krađe kola, delova, goriva...

Post od Saša »

Dramite bez potrebe. :)

Tapatalk
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Re: Srbistan - krađe kola, delova, goriva...

Post od nuk »

Kada su deca u pitanju, nikada nije bezveze ali dobro, nasa deca- nasa stvar :)
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Rakhil, a kolika su ti deca? Ovo iz novina ima 7 godina, to već nije malo dete. Ide u školu, možda i samo, igra se ispred zgrade, ide u prodavnicu...
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Upravo, ne znam o kakvom se sedištu priča :)
Glavna glupost je ostaviti otključan auto sa sve ključevima... Pa i detetom. I ja sam ostajao u kolma na kratko kao mali...
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Moja ćerka ima 8 godina (drugi razred), a sin pre neki dan napunio 3 god, čisto "for the record"... Bebu ne bih nikad ostavio samu u kolima, pa čak ni sina samog jer je još mali i ne razume ništa, ali njih dvoje zajedno pa još na pola minuta-minut, i još stalno na oku, na bezbednom parkingu, zaključane - to je već druga priča. :)

Tapatalk
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Ne razumem sta moze da se dogodi? Koliko vas je bilo u Jumbo-voj situaciji?
Ono sto te pogodi nije te moglo promasiti, a ono sto te promasi nije te moglo pogoditi...

I mene je cale stalno ostavljao u autu, cak mi je i kljuceve ostavljao, a znam da sam bio mladji od 7-8 godina. Cak sam i po sat vremena ostajao sam, slusao muziku, citao manuale, servisne knjige (da, zanimalo me je, mada sam vise gledao slike), slikovnice, Mikijev zabavnik, itd... Znao sam sta ne smem da radim i to je to.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

grujicd napisao:Rakhil, a kolika su ti deca? Ovo iz novina ima 7 godina, to već nije malo dete. Ide u školu, možda i samo, igra se ispred zgrade, ide u prodavnicu...
Ovo je kljuc toga sto dize granicu tolerancije :)

Dok su bebe, do ~2 godine, bude frka
Posle se covek navikne :)
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Kad sam bio mnogo, mnogo manji nego sad :mrgreen: ušao sam u kola dok je ćale pričao sa prijateljem pored, i da mu pomognem - okrenem ključ. Srećom je auto bio u leru, inače...
Fast forward tri i po decenije posle - sve se vraća sve se plaća. Možda se neko i seća priče kad sam preuzimao CR-V. Nisam ga još ni preuzeo, izašao da sa prodavcem završim papire, ključ ostao u bravi, ćerka u želji da isključi razna zvučna upozorenja okreće ključ i pali auto koji je u brzini. Srećom je i ručna bila povučena pa je prošlo bez posledica. Jedva čekam da vidim šta će unuče njoj da uradi za koju deceniju u budućnosti :starac:
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Vidi, to sa čačkanjem dece po autu, pipkanjem dugmića i okretanjem svega i svačega moraš u startu "regulisati" i posle nema problema. Moja ćerka i da ostavim ključ u bravi (a ne ostavljam nikada) garantujem da ga ne bi ni pipnula. :)

Tapatalk
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

A to sam naucio, kljuc nikad nije dalje od 10cm od mene :)

Da ne objasnjavam zasto... Ukljucuje to da sam imao auto kojem si mogao da zakljucas vozaceva vrata dok su otvorena :D
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Rakhil napisao:To sa garazom radim svaki dan, to se ne racuna. Zanima me (ali stvarno, ne provociram ili podjebavam) u kojoj situaciji ostavis dete vezano u zakljucanom autu na ulici duze od 10-20 sekundi.
Jedino sto mi je palo na pamet za sada je na pumpi dok placas, to sam jednom uradio i to tako sto sam zamolio devojku koja pere stakla da pripazi, pa mi opet bilo frka za tih 30 sekundi

EDIT: Au bre Sasa, al se ti i ja naecemo sloziti oko ovoga... Meni je to sto si sad napisao neprihvatljivo, ja decu vucem i u prodavnicu sa sobom, kisobran imam uvek u autu, gledam da sve obavim pre nego sto ih pokupim iz vrtica ili dok jos nismo seli u auto...
Paranoises bezveze. Garant ces ici sa klincem i kad prvi put bude trebao nesto da kresne... :kezo: :kezo: :kezo:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Vidim ja da je najbolje nama koji nemamo decu. Mada ja preferiram da ni devojke ne ostavljam u kolima, ko zna sta ce da cackaju :kezo:
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:

Post od Gaginh0 »

Pa da. A i kad ne izlazim iz auta sve vazne stvari mi stoje levo od mene, za svaki slucaj, posto vozim ko zna koga sve :mrgreen:

Slika
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

ja stvarno ne znam da li je moj otac bio jako "nepazljiv" ali on je mene nerijetko vodio, recimo u BG, da bi mu ja cuvao auto :D

Sjecam se da sam ja bio bas srecan kada god bi me on poveo u BG, jeste da sam ja morao da ostanem u autu dok bi on nesto zavrsio negdje po gradu ili npr. na VMA ili sl, ali onda bi mi on za nagradu kupio nesto sto ja volim, tipa auto novine, auto kataloge i sl. stvari a ja bi se osjecao kao "odrastao". U tom periodu je cale vozio Vectru A a ja sam imao 5-6 godina i bilo mu je frka da tada relativno skup auto sa bosanskim tablicama ostavi sam na parkingu u BG-u...

Ista stvar se podrazumijevala i kada sam ja bio stariji (10-15 godina) ali tada sam cuvao naseg novog limenog ljubimca a za svaki slucaj sam u autu imao i suzavac ako bi me neko napao... Meni je bilo bas super da putujem svuda sa tatom, za razliku od druge djece koja su tada bila u vrticu ili u osnovnoj skoli. koja nisu otisla dalje od sela gdje im zive baba i djed, ja sam u tom dobu obisao vecinu gradova u kojim sam i danas bio na nasim prostorima...

Ja podrzavam neke stvari koje danas roditelji djece rade a koje moj stari nije radio, tipa djecija sjedalica i sl., ali se pretjeruje sa tim da se dijete ne smije ostaviti u autu... Pazi molim te, moja mala rodica od 4 godine zna da koristi tablet i mobilni telefon a sa druge strane ne bi smjela da ostane na 10 minuta sama u autu...

Mozda sam ja, zbog posla mojih roditelja, prebrzo odrastao ali nisam imao problema sa tim. Ja sam u dobi od 7 godina morao da ostanem sam kuci i da jos uz to cuvam brata od 2 godine i da pazim da on ne bude gladan ili zedan. I iskreno nisam imao problema sa tim, cak sam volio da budem neko kome je povjerena odgovornost....
Kada bi Vam pricao da sam "smirglao" automobile i skidao dijelove sa istih tokom rata kako bi pomogao ocu koji je radio dva posla i njegovom prijatelju u radionici onda bi zvucalo da pricam lovacke price a stvarno je tako bilo. Doduse bio sam pod nadzorom kada bi to radio, i nisam imao problem da pitam Zileta (tatinog prijatelja) sve sto ne znam, a po njihovim rijecima bio sam im cak i od koristi (dobro sam se sluzio srafcigerom, gedorama i francuskim kljucevima)...
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:

Post od Gaginh0 »

:plusone: kao da sam ja napisao, samo sto su VU ili BM tablice bile na autu :D , inace sve identicno pa i smirglanje i druge stvari...

Slika
Odgovori